Sabtu, 28 Julai 2018

YOUTH SHAKLEE : REVOLUSI PENJAGAAN WAJAH BERTEKNOLOGI TINGGI

Hai hampa semua, apa habaq? Dok berasa lama tak hupdate blog. Bukan apa, aritu kemabukan coz Che Yan preggy anak keemmpat. Tolong doa selamat semua sampai due na.

Hari ni Che Yan nak cerita pasal youth skincare terbaru dari Shaklee. Che Yan dah guna tau. Sebab tu Che Yan bulih cerita dengan penuh excitednya.



Bagi mereka yang takde masalah kulit bersyukurlah dan jangan nak memandai pegi pakai skincare sampah yang boleh merosakkan kulit yang sedia cun tu. Lebih baik pakai youth yang memang terbukti keberkesanannya. Mana bukti? Buktinya Che Yan sendiri dah merasa. Boleh baca kat entry testimoni Shaklee by Che Yan.

Jom kita baca apa yang bestnya YOUTH ni...

APA BEZA YOUTH SKINCARE DENGAN SKINCARE LAIN?

­čî┐ Teknologi yang canggih dalam penghasilan youth menyebabkan ianya berbeza kerana youth mampu menangani penuaan dipermukaan dengan memberi fokus kepada tahap sel kulit.

­čî┐Youth guna teknologi berpaten yang membantu mengaktifkan protien bagi menjana semula sel-sel kulit bagi menghasilkan lebih banyak kolagen dan elastik yang akan membuatkan kulit kita nampak lebih muda dari sebelumnya.

­čî┐Keistimewaan yang paling mantop dan susah nak bikin oleh produk skincare lain ialah youth 100% semulajadi atau bak kata orang kampung Che Yan natural. Sebab apa kata payah nak tiru? Sebab skincare yang ada di pasaran yang paling selamat pun at least mesti guna jugak sikit paraben untuk tujuan pengawet dan elak skincare berkulat. Yez memang dalam kuantiti yang dibenarkan tapi still ada kan. Berbeza dengan youth memang bebas bahan kimia berbahaya such as phtalates, hydroquinone, mercury and even paraben yang jadi pengawet tuh and such lah. Awat Che Yan yakin sangat? Ofcos la, kajian klinikal dah dibuat kat youth ni dan terbukti bebas 2500 bahan kimia berbahaya. Maka youth sesuai diguna semua peringkat umur.

­čî┐Kebolehpercayaan keberkesanan yang tinggi sebab youth tak dibancuh belakang rumah sebaliknya dikaji selama 8 tahun sebelum dikeluarkan untuk bertemu pengguna dan ada 8 patent pending.

­čî┐Perkara yang paling susah nak percaya tapi kena percaya jugak ialah menurut kajian klinikal 100% wanita yang menggunakan youth memiliki kulit yang lebih muda.

­čî┐Lagi mengiurkan youth adalah produk vegan. Maksudnya youth tidak mengandungi bahan berasaskan haiwan dan tidak menjadikan haiwan sebagai bahan ujian. Youth juga bebas gluten

APA BAHAN YANG DIGUNAKAN DALAM YOUTH?

Terdapat 5 bahan aktif yang semulajadi terdapat dalam skincare youth iaitu:

MUSCADINE GRAPE

Polifenol dalam muscadine grape yang dalam proses paten melindungi dan memperbaiki sel DNA dalam masa yang sama menghalang kerosakan kolagen dan elastik.

LOTUS JAPONICUS

Lotus JAPONICUS mengaktifkan protein youth Yang penting untuk penjanaan semula sel bagi menghasilkan lebih kolagen, elastin Dan fibrilin.

APPLE STEM CELL EXTRACT

Apple stem cell extract mengaktifkan dan mempercepatkan pembaharuan sel kulit untuk kulit kelihatan lebih muda. Ia juga mengekalkan serta memperbaiki tisu kulit supaya kulit kelihatan lebih berseri dan lembut lebih lama.

SCHISANDRA CHINENSIS FRUIT EXTRACT

Herba ni selalunya digunakan di China, Jepun dan Korea untuk melegakan dan menenangkan keradangan dan kegatalan kulit.  Schisandra Chinensis Fruit Extract sesuai untuk semua jenis kulit dan mampu menyokong kulit muda dengan menyuburkan kulit dengan vitamin semulajadi dan antioksidan.

VITAL REPAIR+ COMPLEX

Vital Repair+ Complex yang mempunyai pelbagai paten memberikan nutrien anti oksida dan vitamn-vitamin penting untuk menghalang radikal bebas yang merosakkan kulit dan menggalakkan tumbesaran sel sihat.

BERAPA JENIS ITEM YANG TERDAPAT DALAM RANGKAIAN YOUTH?

Ok, sekarang meh kita tengok pulak apa yang youth ada.

YOUTH Luminous Gel Oil Cleanser


­čŹüMembersih dan mencuci kain kulit.
­čŹüMemperhalus dengan lembut.
­čŹüMenyediakan kulit untuk langkah penjagaan wajah seterusnya iaitu pemakaian toner.
­čŹüMenyerikan wajah secara semulajadi.
­čŹüPh yang seimbang
­čŹüBebas sabun.
­čŹüGabungan daripada vitamin dan polifenol serta alga.

YOUTH Perfecting Skin Toner


­čŹüMembersihkan sel kulit mati.
­čŹüMenghidratkan kulit.
­čŹüMembekalkan nutrisi dan vitamin penting pada kulit.
­čŹüMembebaskan kulit dari sel-sel kusam.
­čŹüMembebaskan kulit dari agen pencemar persekitaran.

YOUTH Age Defense Mineral Moisturizer SPF 50



­čŹüPelindung matahari bespektrum luas UVA/UVB.
­čŹüMelembapkan kulit.
­čŹüMenambah baik penampilan kulit.
­čŹüSumber semulajadi dari hidupan laut biopolymer yang terdapat di dalam moisturizer membantu melindungi kita dari pencemaran.
­čŹüTona kulit lebih sekata.

YOUTH Activating Serum


­čŹüMengandungi 10 kali ganda bahan aktif.
­čŹüMemperbaharui pada peringkat sel.
­čŹüMembuatkan kulit lebih muda.
­čŹüMenjadikan kulit lebih remaja.
­čŹüMenyerikan wajah.

YOUTH Advance Renewal Night Cream ( mempunyai 2 pilihan iaitu light & rich)

­čŹüMenggalakkan proses pembaharuan sel kulit semasa tidur.
­čŹüMembantu merangsang penghasilan kolagen dan elastik.
­čŹüMembuatkan kulit kelihatan lebih muda, licin dan cerah.

Radiance C+E


­čŹüMenggebu dan mencerahkan kulit.
­čŹüMengurangkan penampilan garis halus, kedutan dan pigmentasi.
­čŹüMenambah baik tekstur dan tona kulit yang lebih sekata.

KOMBINASI YOUTH

YOUTH boleh di pecahkan kepada 3 kombinasi iaitu set permulaan, set pembaharuan dan mengekalkan dan set rawatan intensif dan pemulihan

Set Permulaan terdiri daripada :

­čî╗YOUTH Luminous Gel Oil Cleanser
­čî╗YOUTH Perfecting Skin Toner
­čî╗YOUTH Age Defense Mineral Moisturizer SPF 30
­čî╗YOUTH Advance Renewal Night Cream



Set pembaharuan dan mengekalkan terdiri daripada :

­čî╗YOUTH Luminous Gel Oil Cleanser
­čî╗YOUTH Perfecting Skin Toner
­čî╗YOUTH Activating Serum
­čî╗YOUTH Age Defense Mineral Moisturizer SPF 30
­čî╗YOUTH Advance Renewal Night Cream


Set rawatan intensif dan pemulihan terdiri daripada :

­čî╗YOUTH Luminous Gel Oil Cleanser
­čî╗YOUTH Perfecting Skin Toner
­čî╗YOUTH Activating Serum
­čî╗YOUTH Age Defense Mineral Moisturizer SPF 30
­čî╗YOUTH Advance Renewal Night Cream
­čî╗Radiance C+E


Nak best lagi boleh pakejkan dengan set radiance internal. Boleh baca kat sini. Kalau gabungkan penjagaan dalaman dan luaran dari Shaklee, Che Yan yakin korang never regret punye. Coz kalau tak caya boleh tengok kisah Che Yan.

Kalau korang nak jimat sambil guna produk semulajadi dan berkualiti korang boleh join ahli shaklee. Ala tak sampai rm100 pun. Klau korang beli set youth ni full set dah kompom-kompon dapat keahlian percuma.

Tak tau macam mana nak jadi ahli?
Bleh rojer Che Yan di :

Blog :
vitaminDhatiku.blogspot.com

FB :

FB page kawasan :

FB page semalaysia :

Whatapp :

1 ulasan:

  1. Macam menarik youth ni. Scroll fb, ramai duk kata bagus. Nak kna try gak ni

    BalasPadam