Ahad, 29 Julai 2018

OSTEMETRIX : BUKAN SEKADAR KALSIUM



Ari ni Che Yan nak cite pasal tulang pulak. Kalau tengok gambar kat atas tu sebenarnya tu antara contoh makanan yang baik untuk kesihatan dan kekuatan tulang. Kebanyakannya dalam bentuk sayuran dan kekacang.

Tetapi semasa proses memasak segala nutrisi yang tersimpan dalam makanan musnah di sebabkan oleh haba yang tinggi. Walaupun kita mengamalkan pengambilan sayuran dan susu setiap hari namun belum tentu keperluan kalsium mencukupi. Kenapa tidak cukup? Ibarat nak bina rumah kita perlukan pelbagai perkakasan. Begitu juga nak bina tulang yang sihat. Beberapa kombinasi nutrien diperlukan untuk pastikan pembinaan tulang yang sihat. Bukan hanya kalsium semata-mata. Kerana itu kita memerlukan supplement tambahan bagi membantu tulang sihat dan kuat.

Selalu orang cakap kena minum susu sebab susu salah satu sumber kalsium. Sebenarnya kita perlu lebih dari kalsium semata untuk pastikan tulang sihat. Tapi masalahnya tubuh kita perlu pelbagai nutrien lain juga untuk tumbesaran bahagian lain badan juga. Ya, mungkin kita boleh makan pelbagai makanan tetapi adakah kita mampu memastikan semuanya mencukupi. Dan jika terlalu banyak jenis makanan yang masuk dalam badan, bagaimana pula jumlah kalori? Sudah pasti bakal berlebihan.


Jadi untuk pastikan bahagian penjagaan tulang, supplement terbaik untuk tulang adalah Ostematrix. Jika korang pernah mengalami atau sedang mengalami kepatahan tulang korang boleh baca kat sini juga untuk kombinasi suplemen terbaik.

Sekarang kita berkenalan dulu dengan Ostemetrix Shaklee.


Apa itu Ostematrix?




Ostematrix adalah vitamin yang mengandungi kalsium. Ia juga mengandungi mineral lain seperti magnesium, vitamin D, baron, zink, kuprum dan vitamin K. Semua nutrien ini penting dan perlu ada dalam tablet kalsium bagi memastikan penyerapan 99% didalam badan.

Bagaimana nutrien semua ini membantu kesihatan badan selain membantu pembentukan tulang yang sihat?


Kalsium

Kalsium bukan sahaja membina tulang dan gigi ia turut membantu menetapkan ritma/degupan jantung.Kalsium juga sangat penting dalam membantu mempertahankan fungsi sistem saraf dan otot serta buah pinggang.Selain itu juga Kalsium bantu mengurangkan kolestrol dalam darah.

Vitamin D

Vitamin D penting untuk penyerapan kalsium. Kalsium yang tiada vitamin D tidak boleh diserap oleh tubuh, dan boleh tertinggal sebagai batu karang dalam ginjal atau pundi kencing.

Magnesium

Secara umumnya magnesium membantu atasi kekejangan dan keletihan otot. Magnesium dapat mengelakkan pembuluh darah menjadi kejang yang di percayai menjadi punca sakit kepala dan migrain.Melegakan masalah sindrom PRA haid. Dengan ada nya magnesium ia dapat membantu vitamin D dalam penyerapan kalsium di dalam badan dengan lebih baik.


Boron, zink, Kuprum dan Vitamin K

Vitamin K akan mengikat mineral dan membentuk tulang.Boron pula membantu vitamin K bagi memelihara metabolisma tulang dan pertumbuhan otot.Zink dan kuprum membantu mengaktifkan enzim yang membantu membina jisim tulang.


Apa kesan kekurangan kalsium

šŸŒµKerap sakit gigi
šŸŒµGusi berdarah
šŸŒµKejang otot
šŸŒµRambut kasar
šŸŒµTumit pecah/kasar
šŸŒµKuku rapuh
šŸŒµKebas kaki dan tangan
šŸŒµKulit kering

Kebaikan dan Manfaat Ostematrix

šŸŒ¾Membantu dalam pembentukan tulang dan gigi yang sihat
šŸŒ¾Mengelakkan penyakit osteoporosis (Tulang Rapuh)
šŸŒ¾Memulihkan kekejangan otot dan kebas kaki tangan
šŸŒ¾Menstabilkan tekanan darah
šŸŒ¾Melegakan sakit ketika haid
šŸŒ¾Membantu masalah gastrik
šŸŒ¾Mengurangkan sakit belakang
šŸŒ¾Membantu melegakan sembelit
šŸŒ¾Melegakan sakit kepala


Siapa yang memerlukan Ostematrik?

šŸŒ·Ibu menyusu / mengandung
šŸŒ·Mereka yang selalu letih
šŸŒ·Mereka yang kurang tidur / susah tidur dan sukar untuk bangun pagi.
šŸŒ·Wanita yang mengalami masalah PMS (Pra haid)
šŸŒ·Mereka yang mengalami kekejangan otot dan kebas kaki tangan
šŸŒ·Mereka yang alah dengan pengambilan bahan tenusu sepertu susu
šŸŒ·Mereka yang kerap sakit kepala



Kalau korang nak jimat sambil guna produk semulajadi dan berkualiti korang boleh join ahli shaklee. Ala tak sampai rm100 pun. Klau korang nak biznes sekalipun boleh Che Yan tunjukkan jalan.

Tak tau macam mana nak jadi ahli?
Bleh rojer Che Yan di :

Blog :
vitaminDhatiku.blogspot.com

FB :

FB page kawasan :

FB page semalaysia :

Whatapp :




Sabtu, 28 Julai 2018

YOUTH SHAKLEE : REVOLUSI PENJAGAAN WAJAH BERTEKNOLOGI TINGGI

Hai hampa semua, apa habaq? Dok berasa lama tak hupdate blog. Bukan apa, aritu kemabukan coz Che Yan preggy anak keemmpat. Tolong doa selamat semua sampai due na.

Hari ni Che Yan nak cerita pasal youth skincare terbaru dari Shaklee. Che Yan dah guna tau. Sebab tu Che Yan bulih cerita dengan penuh excitednya.



Bagi mereka yang takde masalah kulit bersyukurlah dan jangan nak memandai pegi pakai skincare sampah yang boleh merosakkan kulit yang sedia cun tu. Lebih baik pakai youth yang memang terbukti keberkesanannya. Mana bukti? Buktinya Che Yan sendiri dah merasa. Boleh baca kat entry testimoni Shaklee by Che Yan.

Jom kita baca apa yang bestnya YOUTH ni...

APA BEZA YOUTH SKINCARE DENGAN SKINCARE LAIN?

šŸŒæ Teknologi yang canggih dalam penghasilan youth menyebabkan ianya berbeza kerana youth mampu menangani penuaan dipermukaan dengan memberi fokus kepada tahap sel kulit.

šŸŒæYouth guna teknologi berpaten yang membantu mengaktifkan protien bagi menjana semula sel-sel kulit bagi menghasilkan lebih banyak kolagen dan elastik yang akan membuatkan kulit kita nampak lebih muda dari sebelumnya.

šŸŒæKeistimewaan yang paling mantop dan susah nak bikin oleh produk skincare lain ialah youth 100% semulajadi atau bak kata orang kampung Che Yan natural. Sebab apa kata payah nak tiru? Sebab skincare yang ada di pasaran yang paling selamat pun at least mesti guna jugak sikit paraben untuk tujuan pengawet dan elak skincare berkulat. Yez memang dalam kuantiti yang dibenarkan tapi still ada kan. Berbeza dengan youth memang bebas bahan kimia berbahaya such as phtalates, hydroquinone, mercury and even paraben yang jadi pengawet tuh and such lah. Awat Che Yan yakin sangat? Ofcos la, kajian klinikal dah dibuat kat youth ni dan terbukti bebas 2500 bahan kimia berbahaya. Maka youth sesuai diguna semua peringkat umur.

šŸŒæKebolehpercayaan keberkesanan yang tinggi sebab youth tak dibancuh belakang rumah sebaliknya dikaji selama 8 tahun sebelum dikeluarkan untuk bertemu pengguna dan ada 8 patent pending.

šŸŒæPerkara yang paling susah nak percaya tapi kena percaya jugak ialah menurut kajian klinikal 100% wanita yang menggunakan youth memiliki kulit yang lebih muda.

šŸŒæLagi mengiurkan youth adalah produk vegan. Maksudnya youth tidak mengandungi bahan berasaskan haiwan dan tidak menjadikan haiwan sebagai bahan ujian. Youth juga bebas gluten

APA BAHAN YANG DIGUNAKAN DALAM YOUTH?

Terdapat 5 bahan aktif yang semulajadi terdapat dalam skincare youth iaitu:

MUSCADINE GRAPE

Polifenol dalam muscadine grape yang dalam proses paten melindungi dan memperbaiki sel DNA dalam masa yang sama menghalang kerosakan kolagen dan elastik.

LOTUS JAPONICUS

Lotus JAPONICUS mengaktifkan protein youth Yang penting untuk penjanaan semula sel bagi menghasilkan lebih kolagen, elastin Dan fibrilin.

APPLE STEM CELL EXTRACT

Apple stem cell extract mengaktifkan dan mempercepatkan pembaharuan sel kulit untuk kulit kelihatan lebih muda. Ia juga mengekalkan serta memperbaiki tisu kulit supaya kulit kelihatan lebih berseri dan lembut lebih lama.

SCHISANDRA CHINENSIS FRUIT EXTRACT

Herba ni selalunya digunakan di China, Jepun dan Korea untuk melegakan dan menenangkan keradangan dan kegatalan kulit.  Schisandra Chinensis Fruit Extract sesuai untuk semua jenis kulit dan mampu menyokong kulit muda dengan menyuburkan kulit dengan vitamin semulajadi dan antioksidan.

VITAL REPAIR+ COMPLEX

Vital Repair+ Complex yang mempunyai pelbagai paten memberikan nutrien anti oksida dan vitamn-vitamin penting untuk menghalang radikal bebas yang merosakkan kulit dan menggalakkan tumbesaran sel sihat.

BERAPA JENIS ITEM YANG TERDAPAT DALAM RANGKAIAN YOUTH?

Ok, sekarang meh kita tengok pulak apa yang youth ada.

YOUTH Luminous Gel Oil Cleanser


šŸMembersih dan mencuci kain kulit.
šŸMemperhalus dengan lembut.
šŸMenyediakan kulit untuk langkah penjagaan wajah seterusnya iaitu pemakaian toner.
šŸMenyerikan wajah secara semulajadi.
šŸPh yang seimbang
šŸBebas sabun.
šŸGabungan daripada vitamin dan polifenol serta alga.

YOUTH Perfecting Skin Toner


šŸMembersihkan sel kulit mati.
šŸMenghidratkan kulit.
šŸMembekalkan nutrisi dan vitamin penting pada kulit.
šŸMembebaskan kulit dari sel-sel kusam.
šŸMembebaskan kulit dari agen pencemar persekitaran.

YOUTH Age Defense Mineral Moisturizer SPF 50



šŸPelindung matahari bespektrum luas UVA/UVB.
šŸMelembapkan kulit.
šŸMenambah baik penampilan kulit.
šŸSumber semulajadi dari hidupan laut biopolymer yang terdapat di dalam moisturizer membantu melindungi kita dari pencemaran.
šŸTona kulit lebih sekata.

YOUTH Activating Serum


šŸMengandungi 10 kali ganda bahan aktif.
šŸMemperbaharui pada peringkat sel.
šŸMembuatkan kulit lebih muda.
šŸMenjadikan kulit lebih remaja.
šŸMenyerikan wajah.

YOUTH Advance Renewal Night Cream ( mempunyai 2 pilihan iaitu light & rich)

šŸMenggalakkan proses pembaharuan sel kulit semasa tidur.
šŸMembantu merangsang penghasilan kolagen dan elastik.
šŸMembuatkan kulit kelihatan lebih muda, licin dan cerah.

Radiance C+E


šŸMenggebu dan mencerahkan kulit.
šŸMengurangkan penampilan garis halus, kedutan dan pigmentasi.
šŸMenambah baik tekstur dan tona kulit yang lebih sekata.

KOMBINASI YOUTH

YOUTH boleh di pecahkan kepada 3 kombinasi iaitu set permulaan, set pembaharuan dan mengekalkan dan set rawatan intensif dan pemulihan

Set Permulaan terdiri daripada :

šŸŒ»YOUTH Luminous Gel Oil Cleanser
šŸŒ»YOUTH Perfecting Skin Toner
šŸŒ»YOUTH Age Defense Mineral Moisturizer SPF 30
šŸŒ»YOUTH Advance Renewal Night Cream



Set pembaharuan dan mengekalkan terdiri daripada :

šŸŒ»YOUTH Luminous Gel Oil Cleanser
šŸŒ»YOUTH Perfecting Skin Toner
šŸŒ»YOUTH Activating Serum
šŸŒ»YOUTH Age Defense Mineral Moisturizer SPF 30
šŸŒ»YOUTH Advance Renewal Night Cream


Set rawatan intensif dan pemulihan terdiri daripada :

šŸŒ»YOUTH Luminous Gel Oil Cleanser
šŸŒ»YOUTH Perfecting Skin Toner
šŸŒ»YOUTH Activating Serum
šŸŒ»YOUTH Age Defense Mineral Moisturizer SPF 30
šŸŒ»YOUTH Advance Renewal Night Cream
šŸŒ»Radiance C+E


Nak best lagi boleh pakejkan dengan set radiance internal. Boleh baca kat sini. Kalau gabungkan penjagaan dalaman dan luaran dari Shaklee, Che Yan yakin korang never regret punye. Coz kalau tak caya boleh tengok kisah Che Yan.

Kalau korang nak jimat sambil guna produk semulajadi dan berkualiti korang boleh join ahli shaklee. Ala tak sampai rm100 pun. Klau korang beli set youth ni full set dah kompom-kompon dapat keahlian percuma.

Tak tau macam mana nak jadi ahli?
Bleh rojer Che Yan di :

Blog :
vitaminDhatiku.blogspot.com

FB :

FB page kawasan :

FB page semalaysia :

Whatapp :

ALERGIK DI MUKA : CARA PULIHKAN DENGAN YOUTH

Hai hampa. Saja la nak citer macam mana Che Yan berjaya selesaikan masalah alergik dimuka. Mana tau kot ada yang mempunyai masalah yang sama so bolehlah nak apply apa yang Che Yan buat.

Bekerja sebagai seorang guru bukan mudah berhadapan dengan orang kalau diri sendiri rasa muka dah macam muka pecah rumah. Bukan tak bersyukur dengan muka yang ada tapi sedih bila anugerah yang ada dicemari dengan noda-noda hitam yang terhasil dari parut setiap kali salah makan.

Musuh utama Che Yan ialah terung. Selalu ditempelak. "Ni memang takde lain la ni mesti makan terung" tak pun "dah tau alergik terung sapa suruh makan". Nak cakap apa? So senyum saja. Bukan nak makan sangat terung tu tapi selalu terkena dalam kuah dal atau gulai. Tak perlu seketul terung, kuahnya saja cukup untuk memusnahkan impian untuk miliki kulit bersih. 

Setiap kali terperangkap dengan terung muka Che Yan akan ditumbuhi bintik-bintik seolah jerawat dibawah kulit tapi tidak pula ada "mata" kerana seringkali jerawat pastinya ada "mata" dan apabila matang jerawat tersebut akan bertukar menjadi kekuningan.

Dalam kes Che Yan bintik-bintik tersebut timbul dibawah kulit dan kadang-kadang berangkai sehingga membentuk satu tompokan. Bintik-bintik tersebut akan meninggalkan parut hitam dan mengambil masa berbulan-bulan untuk lenyap dari pandangan. Keadaan lebih tragis jika bintik berangkai membentuk satu tompokan parut hitam yang besar dan dan mengambil masa berbulan- bulan untuk hilang dari pandangan. Nak cover dengan make up atau bedak asas yang tebal terasa "fake" sangat.

Sebelum kenal Shaklee kalau alergic dulu-dulu lagi teruk. Bahagian bawah hidung hingga ke dagu akan penuh dengan tompokan air bisa seperti terkena cacar air. Keadaan mulut Che Yan seperti orang memakai topeng kerana seluruh bahagian mulut di tumbuh seperti cacar air dan berwarna hitam. Pernah juga terpaksa berjumpa doktor kerana kesakitan melampau sehingga mulut tak boleh dibuka.

Selepas konsisten vitamin Shaklee sekiranya alergic terung Che Yan akan mengalami masalah bintik-bintik dibawah kulit seperti yang Che Yan ceritakan. Syukur sebab tidak sekronik dulu namun rasanya semua orang menginginkan kulit bersih tanpa cela.

Penemuan terbaru Shaklee membuka satu lembaran baru dalam kehidupan Che Yan. #YOUTH dilancarkan "on time" muka Che Yan tengah nazak. 

Sedap sangat makan nasi berlauk gulai talang di tempat kenduri tak perasan terselit terung dalam masakan tersebut. Bila tersedar terasa bagai petir menyambar "Allah dugaan muka pecah rumah lagi lepas ni". Terung Che Yan boleh ibaratkan sebagai "ibu" segala masalah kulit kerana ia ibarat "trigger". Jika Che Yan termakan terung maka segala jenis makanan yang seringkali tersenarai sebagai makan alergic untuk kulit Che Yan tak boleh sentuh contohnya seperti makanan laut dan kekacang. Fuhhh ujian sangat kerana itu semua kegemaran. Semua itu hanya boleh dilihat sehingga semua parut dimuka beransur pulih dan bintik-bintik yang ada sudah tidak reaktif. Jika tidak bukan setakat jadi muka pecah rumah mungkin akan jadi muka jambatan roboh.

Bulan 3 #YOUTH dilancarkan. Apabila melihat harga, wow boleh tahan. Tapi Che Yan nekad dan percaya #YOUTH ada sesuatu. Bicara tentang produk penjagaan wajah, dari drug-store, produk bani kilo ( masa ni tiada kesedaran) sehinggalah produk bertaraf antarabangsa. Selalunya Che Yan dapat info paraben dalam penjagaan wajah atau apa-saja bahan kimia yang terkandung dalam produk tersebut adalah mengikut piawaian yang dibenarkan. Maka pakai saja.

#YOUTH datang dengan khabar ianya bebas 1500 bahan kimia berbahaya dan 100% Vegan. Lebih mengujakan apabila bahan yang terdapat dalam #VIVIX juga menjadi salah satu bahan dalam rangkaian penjagaan kulit #YOUTH. Wow, "Vivix luar dalam".

Bukan mudah juga nak menjadi pemilik #YOUTH pada peringkat awal kerana dugaan "sold out"nya seringkali berlaku. Bila dah dapat banyak hari pulak ditiliknya. Sebab pembukusan yang menarik, putih suci murni jadikan Che Yan sayang nak pakai. Dah kena penyakit apa pulak dah beli sayang nak pakai. Maka bermulalah rutin  #YOUTH Che Yan.

Che Yan bermula dengan menggunakan basic set seperti yang disarankan walaupun Che Yan memang beli full set sebab dapat C+E percuma dengan belian full set. Dalam masa yang sama Che Yan amalkan #RADIANT5. Sebelum sedar diri ni mengandung Che Yan sengaja habiskan sebotol Vivix dalam masa seminggu. Memang kesannya sangat booster. Namun setelah disahkan mengandung Che Yan teruskan pula dengan rutin set hamil untuk dalaman. 

Manakala rutin #YOUTH tidak terganggu kerana tidak ada apa-apa yang perlu diwas-waskan kerana ianya bebas bahan kimia berbahaya.
Disini Che Yan kongsikan sekali gambar sebelum dan selepas penggunaan #YOUTH.


Che Yan boleh katakan #YOUTH is the best n #YOUTH is hope untuk rangkaian penjagaan kulit muka.

There is so many good and better product outhere but Che Yan choose the best #YOUTH~> CHE YAN

Cer tengok the miracle of youth. Ni kisah Che Yan sendiri tau. Bukan rekaan tapi inilah hakikatnya.



Ni video masa memula Che Yan dapat youth. Boleh tengok real muka Che Yan penuh parut tu



Kalau ada yang nak rasai keberkesanan youth ni boleh rojer Che Yan anytime.


Blog :
vitaminDhatiku.blogspot.com

FB :

FB page kawasan :

FB page semalaysia :

Whatapp :