Khamis, 25 Mei 2017

CARA JANA PENDAPATAN PALING MUDAH

BIZ TALK...

i'm not the best person to talk about biz....but bila di kelilingi dengan orang2 yang positif in biz...perkara itu turut memberi kesan positif kepada kehidupan seharian che yan...

how to grow ur biz....cikgu2 che yan in biz selalu cakap musti ada goal....trekk ur goal....plan....buat...buat...buat...dan buat....sebab langau banyak sangat akan jadi suara halus untuk mengganggu perjalanan mendaki tu...naik turun tu biasa tapi jangan berhenti....negative kompom akan mengganggu tapi kne jadi kebal cam ikan dalam laut...walau laut tu masin tapi bila kita nak makan ikan tetap kena letak garam kan...untuk rasa masin....ikan yang hidup dalam laut masin tidak terpengaruh dengan kemasinan air.....begitu juga kita yang hidup....selagi punya hati yang hidup kita juga mampu menapis yang negatif.....

yang penting nawaitu in biz kne betulkan....bukan setakat untung semata tapi membantu juga orang lain dalam menambah nilai dalam kehidupan mereka.....bagaimana??

jom jemaah ngan che yan tambah nilai dalam kehidupan....

HOW???

#Shaklee your life...

WHY SHAKLEE???

Sebabnya apabila che yan shaklee kan hidup che yan...alhamdulillah kualiti kesihatan semakin bertambah. Lebih mengujakan apabila che yan shaklee kan mak dan abah...kualiti kesihatan mereka juga semakin meningkat. Hati mana yang  tak teruja apabila melihat kedua orang tua yang makin di mamah usia boleh lincah kesana kemari.

sebab seterusnya, peringkat awalnya hanya makan sendiri pun tetap dapat bonus. Selepas itu berjinak-jinak dengan biz shaklee....aishhh seronok pulak. Dek kerana che yan shaklee kan hidup che yan ramai yang mula bertanya dengan perubahan diri dari aspek kesihahatan. Apabila merasai shaklee effect che yan akan kongsikan. Kalau cakap lebih-lebih kang orang cakap overclaim pulak tapi che yan merasai sendiri dan berkongsi rasa itu dengan orang lain.

Selain kesihatan yang makin berkualiti, che yan dapat juga meningkatkan ekonomi keluarga. Biz shaklee ni mudah. Nak mengepos kita boleh minta HQ terus poskan....nak oder barang tak perlu ke HQ pun...klik-klik kat website shaklee.....nenoneno.....barang sampi...nak pegang stok bulih....taknak pegang pun tak pe

POTENSI INCOME???

INFINITI.....buat banyak dapat banyak...buat sikit dapat sikit. Tiada istilah orang atas goyang kaki orang bawah sakit kaki. kau buat kau dapat...kau tak buat...sila sambung goyang kaki hehehe.

Ok ni lah kira-kira kasar tentang bonus shaklee...belom masuk untung runcit tau....selebihnya uolsss tanya diri sendiri nak mula @ nak tengok saja.



untuk keterangan lanjut boleh hubungi che yan yewww...


wssp/tele/msg
013-9117607

fb : Shahizan Rahimi


#shakleejerantut

Selasa, 23 Mei 2017

RCA : IMPIAN SAYA

Saat mata terbuka ingatan pada seluruh antero maya hanya tertumpu pada keduniaan. Namun sampai masa dan waktu apabila diseru kita tetap menghadap pada kiblat yang satu.

Lakaran sebuah kehidupan bagaikan episod yang cantik diatur "director" yang satu. Kemanisan dan kepahitan yang kian mematangkan. Sebagai manusia biasa Che Yan memangnya tidak lari dari punya impian yang indah-indah. Mana mungkin impian buruk kita jelmakan dalam kotak minda.

Impian utama Che Yan nak tengok mak dan abah senyum hingga akhir hayat mereka. Doakan impian Che Yan nak bawa mereka jejak tanah suci Makkah tercapai. Klau diberi izin teringin juga nak bawa mereka keluar negara kerana seluruh kehidupan mereka dihabiskan untuk membanting tulang memberikan yang terbaik untuk Che Yan adik beradik.Bila dah berusia ni mereka masih lagi di rumah. Kan seronok kalau dapat bebas membawa mereka kemana saja tanpa kekanganasa dan wang ringgit.Setakat ni che yan mampu menyara mereka berdua yang sudah tidak lagi berkerja.Alhamdulillah. Namun hati masih berbisik masih kurang pengorbananku berbanding jasa mereka.



Che yan juga berimpian untuk memiliki rumah yang lengkap perabotnya dan memberi ketenangan saat berada dikawasan sekitar rumah tersebut....ok sekarang berangan jap...cantikkan rumah ni? kalau dapat ni boleh lompat bintang 100 kali.



Buat masa terdekat ni kalau di tanya tentang kenderaan nak dimiliki sekarang sudah pasti yang ini.....


Tengok pada rupanya sudah cukup menggambarkan keselesaan  di dalamnya. Syukur apa yang ada sekarang tapi berimpian tak salahkan. Kalau dapat ni mesti mak dan abah selesa bila che yan bawa mereka bersiar-siar bersama cucu mereka yang terlebih DHA tu.


Ha.....ni satu lagi. Berangan tak hengat kan. Che yan punya angan angan masa anak-anak che yan semua dah besar che yan nak ada kereta ni sebijik. Uolsss bleh bayang tak atuk dan nenek keluar dari kereta gini. Baru rare.


Selebihnya impian che yan nak naik kapal terbang je selalu jelajah dunia dengan suami kalau dipanjangkan usia.

Persoalannya bagaimana mahu mencapainya? Che yan fikir che yan sudah pun mengambil laluan yang betul dan berada dalam lingkungan insan-insan positif. Dalam sebuah keluarga besar shaklee,che yan fikir segalanya mungkin....antara lambat atau cepat masa itu pasti tiba dengan syarat che yan tidak berhenti mengayuh.

Mereka sudah berjaya, Che yan???


Che yan perlu terus belajar dan terus mengorak langkah kerana apa yang che yan idamkan mereka sudah kecapi. Segalanya tidak mustahil. Mereka bukan saja mampu buat apa yang che yan idamkan malah mereka mendapat apa yang che yan idamkan secara percuma. Kedengaran to good to be true tapi itulah hakikatnya.

Ingin tahu bagaimana?

Jom join jemaah...kita realisasikan impian bersama

wssp/tele/msg
che yan
013-9117607

fb : shahizan rahimi

Isnin, 22 Mei 2017

SEJARAH SHAKLEE

Sejarah Shaklee (1956 - sekarang)

Sejarah Perkembangan Shaklee memperlihatkan Shaklee menerajui perniagaan produk kesihatan semula jadi yang kukuh. Dr. Forest C Shaklee lebih mendahuluinya dengan mencipta "Vitalized Minerals" multivitamin pertama di dunia pada tahun 1915.

Pada 1956, Dr. Forrest C Shaklee menubuhkan syarikat mesra alam dengan menghasilkan produk bagi meningkatkan kesihatan insan dan bumi. Marilah kita ikuti sejarah kronologi Shaklee:

1960 - Shaklee memperkenalkan pencuci pekat organic Basic-H, salah satu pencuci biodegrasi, bebas toksik yang pertama.

1961 - Shaklee mencipta salah satu rumusan suplemen protein segera berasaskan soya yang pertama yang dikenali kini sebagai ESP.

1972 - Shaklee memperkenalkan serbuk pencuci pakaian biodegrasi tanpa fosfat, nitrat atau borat yang pertama.  (baca Get Clean Home System)

1977 - Shaklee disenaraikan dalam Bursa Saham New York

1981 - Shaklee memperkenalkan vitamin C berasaskan tumbuhan dengan pembebasan terkawal yang pertama. (baca SR Vita-C Plus)

1982 - Shaklee menjadi syarikat Fortune 500

1993 - Membekalkan NASA dengan satu minuman rehidrasi (baca Performance Drink) yang dirumus khas untuk para angkasawan yang digelar Astro Aide.

1996 - Shaklee membantu ahli-ahli sukan bertaraf dunia memenangi 8 pingat emas di Atlanta.

2000 - Shaklee menjadi syarikat pertama di dunia memperolehi sijil Climate Neutral yang mengimbangi pembebasan karbon dioksida di mana ia menghasilkan impak sifar pada alam sekitar.

2004 - Shaklee membantu atlit-atlit bertaraf dunia memenangi 15 pingat emas di Athens, Greece.

2005 - Shaklee memperkenalkan satu daripada formula imun penggalak interferon semula jadi pertama yang dinamakan NutriFeron

2006 - Pasukan ski dan luncur salji Amerika Syarikat yang diperkasai oleh Shaklee, memenangi 10 pingat di Torino, Itali.

2007 - Shaklee memperkenalkan Vivix, penemuan revolusi rerbaru dalam anti penuaan sel.

2013 - Shaklee memperkenalkan CoQ Health Plus, yang dapat membantu menyokong jantung sihat dan menangani masalah penyakit kardiovaskular.

2014 - Shaklee memperkenalkan Phytocol-ST, membantu mengawal paras kolesterol secara semulajadi.


Kronologi pencapaian individu bersama #SHAKLEE


1983 – rakyat Amerika pertama mendaki Everest tanpa oksigen, dibekalkan dengan nutrisi Shaklee

1986 – Pesawat voyager yang dipandu tanpa henti mengelilingi dunia, dipandu oleh Dick Rutan dan Jeana Yeager yang diperkasakan oleh Shaklee.

1986 – Shaklee memperkasakan penjelajah Kutub Will Steger.

1987 – Jacques Cousteau and the Cousteau Society telah memilih Shaklee sebagai produk pencuci yang mesra alam.

1989 – Shaklee menganjurkan penamanan 1 juta pokok di Asia.

1991 – Shaklee dipilih oleh Biosphere 2, sebuah pusat penyelidikan sains untuk digunakan di pusat mereka.

1993 – Angkasawan NASA menggunakan AstroAide (Performance Drink, Vitalizer) sebagai peneman ke angkasa lepas.

Selain itu, Shaklee juga menjadi pilihan atlet-atlet Olimpik.

Falsafah Produk

ShakleeSelama lebih 50 tahun, generasi demi generasi telah bergantung pada Shaklee kerana telah membuat sesuatu yang berbeza dari yang lain iaitu mencipta produk yang SELAMAT dan terbukti BERKESAN dan SEMULAJADI.

Sentiasa Selamat (Always Safe)

1. Lebih daripada 80 000 ujian kawalan kualiti tahunan dijalankan.
2. Potensi terjamin-pengesahan bahan botani daripada pihak ketiga
3. Ketulenan terjamin- 350 ujian-ujian pencemaran dikendalikan bagi setiap ramuan botani baru.
4. 100% kepuasan terjamin

Sentiasa Berkesan(Always Works)

1. RM300 juta dilaburkan dalam pengujian penyelidikan dan pembangunan

2. Terdapat 70 kajian klinikal bercetak
3. Terdiri daripada 60 saintis Shaklee.
4. Terdapat 55 paten dan paten tertunda.
5. Kajian ulangtahun ke 50 menunjukkan yang pengguna makanan tambahan Shaklee dalam jangkamasa panjang mempunyai kesihatan ternyata lebih baik daripada mereka yang mengambil hanya satu multivitamin atau tiada makanan tambahan langsung.

Sentiasa Semulajadi Sentiasa Mesra Alam ( Always Natural/Always Green)

1. TIADA perasa-perasa tiruan
2. TIADA pemanis tiruan
3. TIADA pewarna atau lemak trans
4. TIADA bendasing tersembunyi
5. TIADA ujian terhadap haiwan
6. TIADA bahan-bahan yang diharamkan
7. TIADA peluntur klorin

Beberapa senarai TIDAK Shaklee:


  • TIDAK Mengandungi Paraben
  • TIDAK Mengandungi Triklosan
  • TIDAK Mengandungi Phthalates
  • TIDAK Mengandungi Sodium Natrium Lauril Sulfat (SLS)
  • TIDAK Mengandungi Sodium Natrium Lauryl Eter Sulfat (SLES)
  • TIDAK Mengandungi 1,4 Dioksana
  • TIDAK Mengandungi Glikol
  • TIDAK Mengandungi Bahan-bahan Cucian Organik yang ”Volatile”
  • TIDAK Mengandungi Asid Hidroklorik
  • TIDAK Mengandungi Ammonia
  • TIDAK Mengandungi Sodium Hidroksida
  • TIDAK Mengandungi Butyl Cellosolve
  • TIDAK Mengandungi Formaldehyde
  • TIDAK Mengandungi Bisfenol-A
  • TIDAK Mengandungi Petroleum Distillates
  • TIDAK Mengandungi Toulene
  • TIDAK Mengandungi Peluntur Warna
  • TIDAK Mengandungi Bahan Perisa
  • TIDAK Mengandungi Pewarna
  • TIDAK Mengandungi Lemak Trans
  • TIDAK Mengandungi Pemanis Tiruan
  • TIDAK Mengandungi Dakwat Toksin
  • TIDAK Mengandungi Bahan-bahan terlarang


INFRASTRUKTUR TERBARU SHAKLEE

Kini Shaklee melangkah setapak lagi dengan membuka HO di Sunway Geo Tower. Perkara yang lebih mengujakan di HO baru ini ialah para peminat suplemen Shaklee boleh bershopping seperti di pasar raya. ( ambil barang masuk dalam raga dan bayar di kaunter.....yeeehaaaa). Di HO baru ini juga pengunjung dapat menjalini pemeriksaan kesihatan dan rundingan nutrisi secara percuma. Bestkan......

Ni Che Yan siap bagi alamatnya....

Level 2, Sunway Geo Tower, Jalan Lagoon Selatan, Sunway South Quay,                                                         Bandar Sunway, 47500 Subang Jaya, Selangor

*Dibuka bermula 25 April 2017

Tel: 603-5622 3188
Fax: 603-5622 3199

Isnin hingga Jumaat:
10:00 am – 07:00 pm

Sabtu:
10:00 am – 07:00 pm


Dah tau sejarah dan rekod baik Shaklee kan....maka apa tunggu lagi jom sihat sama-sama.



wssp/tele/msg
che yan
039117607

fb: Shahizan Rahimi

SiD no: 1229024

COD sekitar Jerantut

Pos seluruh Malaysia

GOLD AMBASSADOR HOLDER

Ahad, 21 Mei 2017

KEKAL CERGAS SEMASA HAMIL

Salam semua...apa khabar hari ni. Hari ni che yan nak kongsi lagi pengalaman seorang pengamal produk #SHAKLEE.

Kehamilan merupakan saat terindah dalam diri insan bergelar ibu.Namun perjalanan kehamilan seseorang individu itu pastinya berbeza. Mari kita ikuti kisah ini.



Assalamualaikum. Nama saya Fitriyatul Asyiqin binti Mohd Rudin. Berumur 29 tahun dan mempunyai 2 orang anak.
.

Pengalaman saya sepanjang mengamalkan Set Hamil Shaklee sepanjang tempoh kehamilan anak ke 2 saya sangat berbeza berbanding anak sulung saya yang mana masa anak sulung saya mengambil supplemen lain.
.

Sepanjang kehamilan anak ke 2 saya alhamdulillah saya tiada masalah yang besar HB cantik cuma alahan je ada tapi berbeza anak sulung dulu yang mana rahim saya lemah dan terpaksa disuntik ubat kuatkan rahim sejak kandungan berusia 5 bulan dan saya mengalami bleeding sepanjang kehamilan. Aktiviti saya juga terpaksa dikurangkan kerana terpaksa berehat dikatil atas nasihat doktor pakar sakit puan.
.

Alhamdulillah sepanjang kehamilan ke 2 saya mengambil fullset Set Hamil Shaklee yang mana mengandungi ESP, Vitalea Multivitamin, B-Complex, Ostematrix, Vitamin C dan juga Omega Guard. Ianya banyak membantu saya kekal cergas sepanjang 41 minggu usia kehamilan saya. Dan ESP dalam Set Hamil ini juga membantu untuk kesihatan dan kuatkan rahim.
.

Sehingga ke saat akhir kehamilan saya yang ke 2 ini masih mampu memandu kereta sendiri menghantar dan ambil anak dari sekolah. Sangat berbeza berbanding kandungan pertama dulu yang mana saya rasa ketika kehamilan ke 2 ini saya lebih cergas dan bertenaga.
.

Dan berat badan saya ketika hamil kali ke 2 ni sangatlah berbeza dengan yang pertama. Yang pertama dulu hampir mencecah 90kg tapi kali ke 2 ni tak sampai pun 80kg.
.



Dan Alhamdulillah sangat anak ke 2 ni tiada masalah jaundice. Saya kategori darah O positif yang mana selalunya dimomokkan tak boleh elak dari masalah jaundice nih. Masa anak sulung saya dulu trauma rasanya hampir sebulan jaundice tak hilang sampailah nak cucuk sebulan baru turun jaundisenya.
.

Alhamdulillah syukur Ya Allah. Dan kalini saya sedang berpantang dan mengamalkan fullset Set Berpantang Shaklee pula.

Inilah Shaklee Effect saya.

Begitulah kisah perjalanan kehamilan Iqin. Kekal cergas dan bertenaga sepanjang tempoh kehamilan dan bahagia berganda apabila anak yang dilahirkan tiada masalah joundis.

Bagi ibu-ibu di luar sana yang inginkan pengalaman cergas bertenaga sepanjang tempoh kehamilan, jom ikhtiar dengan produk terbaik #SHAKLEE

WSSP/TELE/MSG
013-9117607

FB : Shahizan Rahimi

SiD no : 1229024

Sabtu, 20 Mei 2017

RESEPI : IKAN BAKAR SEDAP

Assalamualaikum …
Hari ni che yan nak kongsi resepi ikan bakar paling sedap dalam donia. Bukan nak over claim tapi masa first time buat terus jadi dan rasa dia punya sedap. Che yan rasa macam makan kat kedai pulak kihkihkih. Tapikan…kalau uolsss buat tak jadi macam che yan buat jangan salahkan che yan sebab air tangan orang berbeza-beza tau.

Okeyyyyy….jom kita tengok bahan-bahannya dulu. Kompom uolsss rasa macam mustahil je nak sedap sebab simple sesangat.

BAHAN-BAHAN:
(Bahan kisar)
Bawang besar
Bawang putih
Halia
Serai

Bahan lain…
Cili giling @ cili boh @ apa saja jenis cili yang seangkatan dan sewaktu dengannya
Air asam jawa
Serai ketuk
Garam secukup rasa
Gula secukup rasa
Minyak untuk menumis
Ikan apa-apa saja yang berkenan di hati (che yan guna ikan patin)

***pesanan penaja….anggaran sebenar bahan mengikut berapa ekor ikan yang uolss guna. Dan disinilah letaknya kehebatan skill masakan uolsss hihihi.

So, sekarang marilah kita beralih pula kepaa cara-cara nak masak pulak.
Mula-mula pastikan siang ikan dulu ye. Jangan excited nak masak sampai lupa buang perut ikan. Che yan tau la resepi ni mudah tapi jangan buat menu special sangat sampai tukar resepi jadi “ikan bakar sedap bersama perut ikan sekali” kihkihkih. Kalau pakai ikan sungai jangan lupa basuh ikan pakai asam @ cuka sekali tau supaya ikan tidak berbau hanyir dan seterusnya membantutkan selera makan. Ok, dah siap cuci ikan toskan bagi kering sket air sebab kita tak nak air berlebihan mengganggu rasa paste ikan bakar kita.

Semua bahan kisar kita kisarkan bersama. Kalau yang terlajak rajin boleh tumbuk atau giling juga. Che yan memang pakai blender je sebab nak cepat. Maklumla memasak sambil berlari berkejaran dengan anak-anak. Sambil tu panaskan kuali dan masukkan minyak. Apabila dah siap bahan dikisar, terus tumiskan bahan-bahan tersebut sehingga naik bau dan masukkan cili giling @ cili boh @ apa saja jenis cili yang seangkatan dan sewaktu dengannya. Kacau rata. Masukkan pula daun kesum dan serai ketuk beserta air asam jawa. Perisakan dengan garam dan gula secukup rasa.

Lagi lama masak lagi bagus. Dan tipsnya lagi banyak daun kesum lagi best rasanya. Kalau uolsss rasa nak buat paste ni untuk simpan lebih baik masak lagi lama. Maksudnya sekali paste tu kering tambah air lagi dan masak sampai kering semula. Tapi che yan buat sekali kering je sebab nak terus guna. Bila paste tu dah siapa masak lumurkan pada ikan tadi. Dah siap lumur bolehlah balut ikan tu dengan kerajang perak (aluminium foil bahasa orang kampung che yan kihkihkih) dan bakarlah (dalam erti kata bakar ikan ye….jangan letak dalam unggun api pulak hahaha)

Masa memasak juga tepulang kepada saiz ikan. che yan bakar dalam 15-20 minit gitu. bila dah siap bolehlah di hidangkan bersama-sama nasi panas-panas....walaweehhhh..maaf dipinta jika ibu atau bapa mertua lalu tak berapa nak perasan.Nasi kalau setakat dua pinggan senang-senang je boleh settle tapi better amik lecithin #SHAKLEE dulu la sebelum makan sebab tidaklah menjadi lemak blako nanti hehehe...

so...selamat mencuba...



che yan bukan setakat teror memasak(masuk bakul angkat sendiri) tapi juga pandai jaga kesihatan...ye la...kalau asyik masak dan makan saja agak-agak apa terjadi....so che yan amik suplemen terbaik agar hobi masak dan makan tidak menjejaskan kesihatan che yan insya-Allah

Kalau ada yang berminat nak tau pasal suplemen meh rojer che yan....kite citer resepi sambil citer macam mana nak block makanan sedap-sedap tu jadi otot bukan lemak yang jadi penyebab penyakit.

wssp/tele/msg
013-9117607

fb : Shahizan Rahimi

id :1229024

vitaminDhatiku.blogspot.com

Khamis, 18 Mei 2017

PENGALAMAN MELAHIRKAN ANAK

Assalamualaikum semua....

Hari ni che yan nak kongsi kisah benar seorang pengguna VIVIX. Kisah hari ini berkisar bagaimana seorang individu melihat harga sebotol VIVIX pada awalnya terlalu mahal sehinggakan kesakitan yang beliau alami telah dengan sendiri menukar perspektif beliau terhadap harga VIVIX.

Che yan bukan sekadar berikan omongan kosong....sebab che yan sendiri pun mengamalkan VIVIX. Kalau nak baca pengalaman Che yan berpantang dengan VIVIX bersama vitamin #SHAKLEE yang lain boleh klik sini.



Okeh...meh baca kisah kakak sorang ni....real story tau....kisah ni pernah di kongsi dalam supermom shaklee story.....

[LUKA JAHIT BERSALIN TERBUKA SAMPAI TAK BOLEH JALAN, TAK BOLEH DUDUK]
.

Bersalinkan Maryam secara normal dan vacum. 2 hari sakit tak dapat tidur, seminggu di hospital, 2 kali induce.

Sehari balik dari hospital, maryam demam panas dan kuning naik tinggi. Jadi kena masuk nicu.

5 hari dia di NICU, Ainul ulang alik 2-3 kali ke DEMC setiap hari untuk hantar susu.

Jahit kat bawah yang " banyak" belum sembuh.. asyik bergerak ke sana sini sampai 1 tahap ainul nak berjalan pun sakit giler. nak duduk lagi la. sampai dalam kereta menangis dekat husband sebab tak boleh nak duduk pun. nak duduk pun takut. huhuu

Ya ALLAH sakitnya.

Nak duduk sakit..

Nak berjalan lagi la sakit..

Sampai nak duduk menanges.. huhuhu

Last pilihan Ainul makan VIVIX. dulu rasa vivix ni MAHAL la. Tapi bila dah SAKIT , MAHAL dah tak nampak dah. Yang PENTING sakit hilang.

3 Hari konsistent makan setiap hari....

ALHAMDULILLAH.. lega sangat. Dah takde pedih, sakit nak duduk, berjalan. Siap boleh pakai seluar
.

BONUS lagi bila makan vivix semasa berpantang ni:

1. SUSU MERIAH. memang dalam pantang susu memang banyak. tapi kali ni ' lain sangat ' .. sampai demam pulak bengkak susu. Alhamdulillah dapat bayak buat stok ebm untuk anak.

2. Darah kotor berketul ketul keluar. cerita dekat akak mengurut. dia cakap bagus darah tu keluar. darah tu kalau tak keluar bahaya. bahaya kalau darah nifas ni tak keluar betul betul. keluar habis. pernah baca darah nifas yang tak bersih boleh jadi kanser.

3. Badan rasa segar, sedap la orang cakap. takde la lemau semacam. badan bertenaga. boleh uruskan anak anak walaupun pantang sendiri. muka pun tak pucat sebab peredaran darah berjalan lancar
.

Kalau rasa set berpantang banyak bebenor nak kena telan, ambil je vivix ni je rasanya dah cukup. ALL in 1.

Memang berbaloi makan vivix masa pantang. Sangat puas hati. Next berpantang pun akan pastikan vivix ada pada hari pertama bersalin nanti. baru la luka cepat sembuhkan

Terima kasih kerana hadir dalam hidup saya.

Terima kasih sebab kembalikan senyuman saya.


Begitulah kisahnya, so conclusionnya VIVIX ni mantop seiring harganya yang nampak macam mahal tetapi khasiat yang ada dalam sebotol VIVIX cukup memberi impak positif kepada kepada sesiapa saja yang merasainya.

che yan dah rasa...uolsss bila lagi??

kalau nak VIVIX boleh hubungi che yan melalui....

wssp/telegram/msg/call
013-9117607

fb: Shahizan Rahimi

SiD number : 1229024

uolsss berhak mendapat konsultasi percuma dari che yan tau....


#supermomshakleestory
#myvivixstory
#vivixse

Rabu, 17 Mei 2017

PERFORMANCE DRINK : LEE CHONG WEI vs CHE YAN CIA CIA CIA

Salam uolsss…

Che yan in da house…hari ni hari yang agak tenang sebab pagi-pagi saja che yan agak sibuk sebab ada perjumpaan guru-guru mata pelajaran Sejarah Jerantut untuk menyiapkan Rancangan Pengajaran Harian Abad ke-21. Seronok, sebab dapat pengetahuan baharu. Bila sampai rumah selepas program tu che yan terus ambil anak dari rumah pengasuh. Alhamdulillah hari ini mampu pulang awal dan siapkan apa yang patut untuk anak-anak dan suami. Seronok melihat keletah anak-anak dan kegembiraan mereka bila ibu pulang awal dari bekerja.

Bila dah malam ni, anak-anak semua dah tidur che yan dok bertenang rehatkan diri sambil melihat rakaman video dang gambar-gambar yang di ambil sempena sambutan hari guru peringkat sekolah. Tersenyum sendiri. Kenangan manis hari guru kali ni Che Yan dan partner regu campuran Che yan dapat Naib Johan tau. Alhamdulillah. Pertandingan tu berlangsung masa cuti Wesak baru ni. Tapi ada kisah disebalik pencapaian itu. Semua guru yang menyertai pertandingan badminton telah di undi untuk menentukan pasangan pasing-masing. Che yan telah di takdirkan beregu dengan GPK HEM dan sudah pastinya sudah lebih berusia dari che yan. Walau bagaimanapun regu che yan ni semagatnya tinggi. Ada la dalam beberapa hari sebelum bertanding kami guru-guru yang bakal bertanding berlatih untuk menyesuaikan diri dengan gelanggang. Almaklumlah skill masing-masing dah berkarat.

Setiap kali latihan che yan selalu bawa bekal “air special” che yan. Melihat kepada kelincahan mak anak 3 ni beraksi walaupun kadang-kadang pukul angin saja sebab dah lama tak main badminton, kawan-kawan seangkatan pakat Tanya “ko minum pet u che yan, lain macam je kitorang tengok. Masa hari sukan hari tu pun ko kasi bebudak rumah sukan ko minum tu jugak kan. Cer citer” (actually masa sukan sekolah hari tu che yan kasi anak-anak yang bertanding minum “air special” tu)


So, che yan pun bagi tau la yang air yang che yan minum tu sebenarnya PERFORMANCE DRINK keluaran #SHAKLEE. Lepas tu pakat sibuk suruh bancuh sebab nak rasa. Diorang minta che yan sponser pada hari pertandingan. Che yan ok je. Sampai hari pertandingan che yan tak bancuh pun tapi che yan bawa sebekas PERFORMANCE DRINK dan minta mereka sendiri yang bancuh ikut selera mereka dan sudah semestinya regu che yan di minta untuk minum air tu jugak. Yang merasa PERFORMANCE DRINK memang menyatakan kelainannya. The best part is dalam dok bertanding liga che yan dan partner berjaya lepas ke suku akhir dan pertandingan dibawa ke hari berikutnya sebab….ye la main liga kan.


So, esoknya sambung lagi lepas habis waktu PdPc dalam pukul 3.30 petang pertandingan suku akir dimulakan. Nasib che yaan dan regu che yan tak sebaik regu lain sebab ada regu lain yang telah menarik diri maka ada regu yang menang tanpa bertanding. Che yan dan regu che yan teruskan perjuangan dalam suku akhir. Yang syoknya menang lagi. Rehat hanya dalam masa 10 minit, perjuangan diteruskan pula ke peringkat separuh akhir. Aishhh…..menang lagi. Ehhh….rehat dalam 10 minit jugak sambung lawan final. Memang kerja gila Lee Chong Wei pun tak main macam kitorang hokeyy….3 game back to back. Lawan kami semua yang dah rest lebih setengah jam. Masa final memang dah cakap kat regu che yan kita main kasi habis je sebab dua game sebelum tu kami melalui rally yang sangat panjang. Tak sangka kami mampu bertahan coz che yan anak dah 3. Partner che yan pun agak berusia sedangkan lawan kami lebih muda dan masa rehat mereka lebih panjang. Peluh jangan cakap la memang boleh perah buat mandi semula gamoknye hahahaha. Akhirnya, lawan kami menang tipis coz sengit sangat walaupun kami hanya rest dalam masa 10 minit sahaja bagi setiap game.

Lepas settle main, sahabat-sahabat yang seangkatan bermain badminton yang merasa PERFORMANCE DRINK mengakui bahawa memang feelnya lain bermain dengan berbekal PERFORMANCE DRINK. Diorang pun tanya mana nak dapat. So, che yan pun cakap… che yan kana da. Maka kisah PERFORMANCE DRINK terus dikorek dari che yan. Sebagai penutup hari tersebut diorang siap booking PERFORMANCE DRINK end of this month sebab nak test power masa puasa nanti pulak katanya. Seronok dapat berkogsi manfaat dengan kawan-kawan seperjuangan.



Malamnya che yan telan ostematrix dan omega untuk meredakan ketegangan urat. Almaklumla remaja purba bermain badminton acah-acah Lee Chong Wei. Ostemetrix juga membantu tidur yang lena tau manakala omega pulak mampu mengelakkan keradangan….ye la masa main tak hingat donia kan mana la tau ada otot yang stress. Tak lupa juga si tonik merah vivix juga che yan teguk untuk memberi tenaga kepada sel. Esoknya sesi persekolahan seperti biasa dan Alhamdulillah I feel good tanpa sakit urat tapi macam nak selesema sikit sebab lepas abes game terus masuk tempat ada penghawa dingin. Mungkin tu kesan peralihan suhu mengejut la tu gamoknye.

Cukuplah dulu che yan berkongsi kisah untuk hari ni. Buat pembaca yang ingin merasai PERFORMANCE DRINK dari #SHAKLEE atau nak dapatkan produk #SHAKLEE yang lain boleh berhubung dengan che yan na…..

WSSP/TELE/MSG
013-9117607

FB : Shahizan Rahimi

Selasa, 16 Mei 2017

SAYA PENGEDAR SHAKLEE JERANTUT - PAHANG - 1MALAYSIA

SAYA PENGEDAR SHAKLEE JERANTUT - PAHANG - 1MALAYSIA

Assalamualaikum warga alam maya....
Apa khabar semua.....saya Nor Shahizan Rahimi bt. Mohd Saad A.K.A che yan.

Actually entry kali ni che yan nak citer dan wara-warakan kepada semua warga dunia yang suka tentang kesihatan dan kecantikan, uolsss semua boleh cari che yan di 013-9117607 untuk kita berkongsi cerita.

kenapa mesti cari che yan?

sebab utama korang perlu cari che yan coz che yan ialah salah seorang SID SHAKLEE yang bukan sekadar SID sebaliknya che yan juga pengguna tegar yang sudah merasai keberkesanan produk.

untuk pengetahuan uolsss.....che yan stay kawasan Jerantut so kalau sahabat-sahabat maya yang ingin merasai produk yang berkesan, selamat dan semulajadi dari SHAKLEE boleh la dapatkan dari che yan. untuk kawasan sekitar Jerantut che yan bulih COD. untuk kawasan lain yang che yan tak dapat nak COD....che yan bleh pos satu MALAYA tau... n oso luar MALAYA such as Brunei, Singapore n so on.

suka che yan nak cerita kat sini bahawa che yan merupakan pemegang GOLD AMBASSADOR... so the best part about me is...sesiapa yang berminat nak join berjemaah #SHAKLEE sama ada dalam MALAYSIA atau luar MALAYSIA (negara yang ada SHAKLEE) bolehlah menjadikan che yan sebagai SID pilihan uolsss untuk mendaftarkan diri anda sebagai ahli.

sekiranya uolsss segan atau malu nak berchit-chat dengan che yan soal mendaftarkan diri sebagai ahli (sid) #SHAKLEE....uolsss bolehlah pergi ke 'branch' #SHAKLEE berdekatan ada dan mendaftar diri dengan meletakkan nombor SID che yan sebagai sponser...ni no SiD che yan... 1229024.

che yan juga suka nak mengingatkan uolss yang baru nak mendaftar....sila la letak nombor SiD che yan tu. bukan apa bimbang nanti uolsss punya susur galur dalam #SHAKLEE sukar di kenalpasti maka dengan itu marilah berjemaah mendaftar dan meletakkan 1229024 sebagai uolsss punya sponser.

apabila uolsss sudah mendaftar sebagai ahli banyak kelebihan yang uolsss bleh dapat. terdapat dua punca sumber kelebihan iaitu kelebihan daripada syarikat sendiri dan kelebihan menjadi SID bersama che yan.

kelebihan dari syarikat....kompom2 uolsss boleh jimat sebab boleh beli dengan harga ahli. selain tu, uolsss berpeluang mendapat bonus walaupun membeli produk untuk makan sendiri ( cukupkan uv).nak buat biz pun bulisss nanti che yan ajarkan. sebut pasal biz...as SiD kita bukan saja akan dapat untung runcit atas jualan malah kita juga akan mendapat bonus setiap bulan. selain tu, banyak lagi insentif yang #SHAKLEE sediakan contohnya pakej percutian mewah, car bonus....aish..macam2 lah. biz #SHAKLEE ni boleh di warisi tau.

ok, sekarang kita tengok pulak apa baiknya klau jadi ahli n join team jemaah bersama cheyan. opcekos che yan akan guide cara makan dengan betul untuk kesan yang optimum.selain itu klau nak biz pun che yan akan guide jugak.

kita juga ada support grup team pengguna dan team biz yang akan bantu kita bila2 masa. yang nak menguruskan berat badan pun kita ada team online yang aktif berdetox #SHAKLEEWAY. the best part is semua super duper upline sangat supportive....ish...nak tau lagi macam2...meh la wassup che yan...0139117607...nanti kita cerita lagi panjang

Ingat tau....klau nak daftar ahli sendiri jangan lupa daftarkan 1229024 sebagai sponsor anda....lepas tu boleh hubungi che yan di 0139117607 @ FB...Shahizan Rahimi

INGAT #SHAKLEE INGAT CHE YAN







Khamis, 4 Mei 2017

MENGAPA PERFORMANCE DRINK SHAKLEE

Salam uolssss.....ari ni che yan nak cerita sikit tentang salah satu produk terbaik shaklee sempena nak masuk bulan puasa tak lama lagi. mungkin ramai dah tau tetapi mungkin lebih ramai yang belum tahu. Produk yang che yan maksudkan ialah Performance Drink dari Shaklee.

Performance Drink dari Shaklee merupakan antara supplement terbaik yang pernah dihasilkan oleh Shaklee bagi membantu untuk membekalkan tenaga berpanjangan kepada mereka yang mengamalkannya. Performance Drink telah dihasilkan sebagai minuman sukan pertama untuk para atlet di US. Performance Drink juga diamalkan oleh atlet bertaraf antarabangsa seperti Kent Bostick (pelumba basikal), bukan suplemen cikai-cikai hokey. Che yan pernah test power performance drink ni....bagi pada atlet rumah sukan che yan tahun ni....perghhhh.....memang makan debu la pesaing dari rumah sukan lain. We allsss juara naaaa.....Alhamdulillah. 

che yan : 013-9117607

 Apakah perbezaan Performance Drink dengan minuman tenaga yang lain?

  •  Kandungan gula yang terdapat dalam Performance Drink kurang berbanding minuman lain.
  •  Mempunyai kepekatan karbohidrat yang sama dengan darah dan membolehkan ia mudah diserap untuk mengekalkan paras gula dalam darah.
  • Membantu mengurangkan penyah-hidratan (kurang air, kehausan) kerana Performance Drink dilengkapi dengan kandungan natrium yang membantu mempercepatkan penyerapan air ke dalam tubuh.
  • Mengandungi potassium, kalsium, sodium, phosphorus, magnesium, dan chloride yang membantu membekalkan tenaga dan mengimbangi metabolisme air dalam tubuh.
  •  Performance Drink dapat membantu memberikan tenaga kepada otot dan sel dengan cepat, serta meningkatkan daya ketahanan otot.
  • Mempunyai lebih 67 % otot glikogen (sumber tenaga).


Dah tahu bezakan.......sekarang, siapa pula yang sesuai dan memerlukan Performance Drink Shaklee?

  • Para ibu yang menyusukan anak (breastfeeding mother).
  • Mereka yang mempunyai gaya hidup yang aktif dan aktif bersukan.
  • Mereka yang berpuasa. Sesuai untuk sahur dan berbuka.
  • Para pesakit yang menghidap gout.
  • Mereka yang kurang minum air dan dehidrasi.
  • Jika anda sering diserang sakit kepala atau migrain.
  • Anak-anak yang demam.
  • Mereka yang terasa nak diserang demam atau sedang demam.
  • Sebagai pengganti kepada minuman isotonik lain yang berkarbonat dan gula berlebihan.


LET'S SATU RUMAH SATU PERFOMANCE DRINK SHAKLEE

Nah che yan payung video cara nak bancuh Performance Drink lebih kreatif....ni kalau pekena time tengah hari panas lit-lit @ masa buka puasa....ohohoiiii......segar rasanya....credit to #supermomshakleestory

video


oklah...setakat ni dulu perkongsian che yan. Kalau uolssss nak cuba Performance Drink ni boleh rojer che  yan na...

WSP/TELEGRAM/MASEJ :
0139117607

FB :
shahizan rahimi