Selasa, 13 Jun 2017

PENDAPATAN : CARA JANA

Assalamualaikum & salam sejahtera semua

Dah jadi ibu bapa ni macam-macam kita risaukan tentang anak-anak. Lebih-lebih lagi zaman sekarang ni macam-macam kejadian yang kita dengar kan. Pengasuh yang dera anak, van sekolah yang lebih muatan, memandu cara berbahaya dan pelbagai lagi berita yang tidak enak untuk didengar.

Seboleh-bolehnya kita nak jaga anak kita sendiri dan hantar-ambil anak sendiri. Bukan sekadar dari segi keselamatan sahaja, kita juga mahu lebih masa bersama anak-anak. Kita nak tengok anak-anak membesar depan mata kita. Namun, ekonomi zaman kini yang meruncing  membuatkan kita rasa cita-cita kita terbatas. Suami isteri perlu bekerja tetap untuk menampung keperluan keluarga.

Macam mana nak capai cita-cita jaga anak sendiri terutamanya apabila mereka dah masuk sekolah darjah 1 nanti?

Saya ada cadangan, mulakan bisnes part time semasa masih bekerja. Bisnes tu adalah bisnes yang tak perlu kita keluar je pejabat pos untuk hantar barang atau perlu sentiasa berjumpa customer. Semuanya boleh buat secara online.

Ada ke bisnes macam tu? Boleh beri pulangan lumayan ke?

Ada. Bisnes Shaklee. Bisnes ni mampu memberikan kita sehingga 4-5 angka jika kita beri komitmen sepenuhnya.

Apa yang bestnya bisnes Shaklee tu?

1. Ada untung runcit dan bonus bulanan dari Shaklee bergantung kepada jualan kita.

2. Tak perlu ketuk pintu rumah orang dan tak perlu buka kedai atau butik yang
 memakan kos sewa, bil elektrik dan staff. Semuanya boleh dibuat secara online sahaja. Medium online ni banyak sangat contohnya macam blog, facebook, instagram dan banyak lagi lah.Kita hanya masukkan order pelanggan dan Shaklee akan uruskan semuanya hingga sampai ke depan pintu rumah pelanggan. Senang kan? Sesuai sangat untuk mereka yang sibuk bekerja hakiki tetapi dalam masa yang sama ingin menambah baik lagi kehidupan sedia ada.

3. Pendapatan yang lumayan, boleh tengok purata pendapatan pengedar Shaklee nih. 
Pendapatan ni kita yang tentukan nak banyak mana....besar usaha maka besarlah hasilnya. Pendapatan di Shaklee bergantung kepada jumlah point UV terkumpul setiap bulan.



4. Tak perlu keluar kos berjuta untuk iklan di Billboard. Shaklee dah memang terkenal. 
Tugas kita ialah shakleekan diri kita sendiri dan sebarkan kebaikan untuk kemaslahatan bersama.


5. Bahan-bahan marketing disediakan. Hanya perlu copy-paste dan edit 
sahaja untuk memasarkan produk Shaklee. Maka bab copywriting tu dah ringan dah.

6. Kami sediakan kumpulan sokongan untuk semua bisnes partner kami. Anda tidak akan keseorangan. Setiap orang di dalam kumpulan sokongan sedaya upaya untuk membantu jika ada masalah dan juga sama-sama memberi motivasi di antara satu sama lain.

Haaaa.. mudah bukan? Sesuai sangat untuk mereka yang masih bekerja dan boleh melakukannya secara part time. Seronok sebenarnya. Shaklee bukan sekadar perniagaan sebaliknya penghubung kasih sayang. Apa tidaknya dengan vitamin semulajadinya tahap kesihatan semakin baik. Dengan pendapatan dari shaklee juga che yan dapat menampung belanja keperluan anak-anak. Dengan Shaklee juga che yan berjumpa dengan ramai insan-insan positif. Dengan bershaklee juga che yan dapat melihat kesihatan ibu dan abah semakin baik. 

Bisnes ini sesuai untuk anda? Hubungi saya hari ini demi merancang  masa depan anak-anak dan ibu bapa yang lebih bahagia InshaAllah.


lot of love

che yan
013-9117607

fb: Shahizan Rahimi





Rabu, 7 Jun 2017

CARA URUS BERAT BADAN

JOM KITA BACA CARA URUS BERAT BADAN PENGGUNA SETIA SUPLEMEN SHAKLEE

SUPERMOMSHAKLEESTORY
 (MUSIM KEDUA)
PEMILIK KISAH :
NURUL HIDAYAH BT ZAKARIA

.

[ HILANG 10KG DALAM 10 MINGGU ]

.

Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera saya ucapkan kepada semua.

Saya merupakan ibu kepada 2 orang anak. Umur saya baru mencecah 31 tahun dan saya adalah seorang yang gemar kepada makanan.

.

Badan saya mula naik bagai dipam-pam sejak pertengahan tahun 2015. Masa tu anak kedua saya, sudah semakin kurang menyusu badan. Saya dapat rasakan perubahan yang ketara pada diri saya. Saya makin kuat makan dan selera makan saya semakin membuak-buak. Setiap kali tiba waktu makan, saya pasti akan makan nasi bertambah.

.

Akibat daripada corak pemakanan yang tidak terurus dan tiada aktiviti senaman yang dibuat, berat badan saya semakin bertambah dah kemuncaknya pada Bulan Februari. Pada waktu itu, anak kedua saya dah pun wean off. Berat badan saya mencecah 97kg. Masa tu, keadaan diri saya sangatlah tidak selesa. Saya selalu rasa letih dan penat. Sukar nak bangun awal pagi. Badan selalu sakit-sakit. Nak solat pun susah. Selalu sakit kepala akibat tekanan darah meningkat dan selalu sangat mengah walaupun buat kerja ringan.
.

Selain daripada itu juga, baju-baju saya banyak yang dah tak boleh pakai. Saya terpaksa membeli baju baru dengan size XXXL. Sedih sangat. Baju-baju lama saya, semua terpaksa disimpan dalam almari buat perhiasan je. Kalau pakai jugak, memang tersembul-sembul keluar lemak perut..
.

Namun, pada pertengahan bulan Februari, saya mula nekad dan belajar cara pemakanan yang lebih sihat. Saya amalkan cara pengambilan makanan yang betul serta mengikut keperluan diri saya yang sepatutnya.. Saya belajar cara buat detox.. Saya mula konsisten mengamalkan Set Kurus Shaklee.. Dan mula bersemangat melakukan senaman.

.
4 perkara UTAMA yang saya buat sepanjang 10 minggu ialah :-

1- Saya amalkan cara pemakanan yang sihat dan seimbang. Saya kawal makanan yang masuk ke dalam badan saya. Saya jaga kuantiti makanan yang saya makan dan saya masak makanan yang lebih sihat dari segi penyediaannya.

2- Saya mula membuat detox. Saya mulakan dengan detox parasit selama 2 bulan (Feb&Mac). Kemudian saya sambung dengan detox cara Shaklee (April). Kedua-dua jenis detox ini saya menggunakan produk Shaklee. Produk detox yang saya gunakan ialah Vivix, DTX Complex, Alfalfa Complex, Garlic Complex, Herb-Lax, Peppermint Ginger & Nutriferon.

3- Saya mengamalkan Set Kurus Shaklee dengan konsisten dan dengan cara pengambilan yang betul. Tidak skip dan makan ikut dos yang sepatutnya. Antara suplemen yang saya amalkan ialah Cinch Shake, Cinch Tea Mix, Omega Guard & Lecithin.

4- Saya juga melakukan senaman seminggu 3 kali dengan konsisten. Antara senaman yang saya lakukan ialah, jogging, burpees, squats, plank dan aerobik.
.

Selepas melakukan keempat-empat perkara ni dengan konsisten dan istiqomah, berat saya mula turun dengan mudah sebanyak 10kg dalam masa 10 minggu.
.

Dan apa yang paling menggembirakan saya, banyak berlaku penurunan inci pada ukuran badan saya. Terutama di bahagian perut. Kalau dulu macam orang mengandung 8 bulan, sekarang dah kurang. Pakai baju pun dah tak nampak perut buncit. Malah saya dah boleh pakai semula baju saya bersaiz XL. Saya happy sangat-sangat. Gembira tak terkata.
.

Berat saya yang terkini adalah 87kg. Dan saya masih dalam misi menurunkan 20kg berat saya.

Doakan saya berjaya mencapai misi saya membuang 30kg berat badan keseluruhan.. Dan saya kongsikan cerita saya agar dapat memberi inspirasi kepada anda semua yang memerlukan.
.

Akhir kata daripada saya, apa pun yang kita lakukan,lakukan dengan bersungguh-sungguh. Nak kuruskan badan, mesti buat  apa yang daya kongsikan tu supaya kita dapat hasil yang menakjubkan!



GEMUK IS NOT AWESOME. HIDUP DENGAN SIHAT, JADI LEBIH SIHAT DENGAN SHAKLEE.

Jom la jadi lebih sihat dengan mengurus berat badan dengan betul.

Sebarang pertanyaan sila hubungi..

che yan
013-9117607

fb: Shahizan Rahimi



Selasa, 6 Jun 2017

ESP : SUMBER PROTEIN TERBAIK



BILA CHE YAN BACA TENTANG PROTEIN

PROTIEN ialah salah satu dari 7 kelas makanan. Selepas Karbohidrat, protein kita selalu sebut yang ke dua bila nak cerita bab nutrisi kan. Protein juga salah satu sumber tenaga. Dalam erti kata lain, protein juga sangat perlu diambil dalam diet seharian.

More than that, protein juga berperanan dalam pembentukan sel. Protein ni makanan kepada sel lah kiranya. Enzim, antibodi, hormon, tu semua protein tau. Pendek kata, protein ni WAJIB lah kita ambil setiap hari. Salah satu cara tak mau sel mati, kena bagi makanan pada sel.

PROTEIN ni molekul besar. Badan kita tak boleh serap protein. Dalam badan kita ada enzim yang bernama PROTEASE UNTUK  kecilkan molekul protein ni, bermula dalam perut. Dari proteon >polipeptida>peptida>asid amino. Kiranya asid amino lah yang akan di serap oleh badan kita di usus kecil (vilus)

ok....sebut pasal asid amino....sebenarnya terdapat lebih kurang 20 jenis asid amino. yang dikategorikan kepada 2  bahagian iaitu:

1) asid amino perlu - ESSENTIAL ASID AMINO (EAA) yang mana tak dapat dihasilkan oleh badan kita dan kita perlu dapatkan sumber dari pemakanan seharian. Antara sumber EAA ialah daging, susus, sayur, buah, bijiran dan kekacang.

2) asid amino tak perlu - Non-Essential asid amino (NEAA). Yang kategori kedua ni, kita bahagikan kepada 2 kumpulan.

a) NEAA biasa iaitu ade 5 jenis bukan bermaksud kita tak perlukan asid amino ini, tapi badan kita boleh menghasilkan asid amino jenis ini sendiri. Canggih gilosss Allah buat tubuh manusia.

b) Asid amino tak perlu, jenis terkondisi- Conditional amino acid-CAA. Yang ini ada 8 jenis. Asid amino jenis ini akan hanya dihasilkan dalam keadaan tertentu.seperti ketika sakit atau stress.

Che yan tertarik dengan fungsi ARGININE salah satu spesis asid amino dalam protien.Cantik nama hihi..macam retis. Arginine ni membantu mengurangkan rintangan insulin dan mengawal paras glukosa. Selain ia dapat dihasilkan oleh badan ia juga boleh didapati dalam sumber makanan seperti kekacang,susu, yogurt, keju....so, saya teringat dekat E.S.P (energizing soy protein) yang hot tu.. sumber protein soya non-GMO tanpa kolesterol!

pastu, baru che yan OOOOOOOOOOO patutla nutritionist sarankan ESP ni diambil oleh pesakit diabetes. bukan takat indeks glisemik rendah (i.g). Indeks gluisemik ni kadar penguraian gula. bila IG tendah maka kita pun lambat rasa lapar. berbalik kepada insulin dan diabetes..

Pesakit diabetes kan biasanya rintangan insulin yang masalah. ARGININE pula bantu kurangkan rintangan insulin. Dalam Esp ade soya. Dalam soya, ada Arginine.

so, kesimpulannya, minumlah E.S.P UNTUK:
1. TAHAN LAPAR
2. SEL CANTIK
3. HASILKAN ARGININE untuk pesakit diabetes..

ok lah....nanti che yan baca lagi dan kongsi lagi ek

sapa yang perlukan soya non GMO bleh rojer che yan....



wssp/tele/msg
013-9117607

fb : ShahizanRahimi

Disclaimer: penulisan ini adalah perkongsian pembacaan dan bukanlah bertujuan mendiagnose sebarang penyakit. semoga bermanfaat

KISAH INSPIRASI MENOLAK FITNAH

Bulan April haritu che yan gi shaklee convention...tujuan utama gi tu sebab nak dengo perkongsian atok Z ngn neny lyna noh...sebelum ni memang tak pernah jumpa...bulih kata depa ni memang ahli fikir sungguh...cukup terkesan dan terpukul apabila sampai part anak...

kalau korang nak tau lebih lanjut bleh baca kat link nih....

-> http://bit.ly/2pwI2r9

selain tu ada sorang lagi berjaya mecuit rasa che yan...master co berbangsa cina yang dulunya dengan lelahnya...dengan kulit sesitif sehinggakan dia terpaksa pakai sarung tangan plastik 3 lapis apabila nak buat kerja rumah sebab kalau xbuat macam tu nanti tangannya luka.....boleh dikatakan sebahagian gajinya dihabiskan dengan ubat semata2.

dia cuba cari alternatif dan bertemu dengan #vivixshaklee . apabila dia mula merasai #shakleeeffect dia rasa nak bagi kat mak bapak dia & ahli keluarga dia pulak vivix tapi dia cakap " duit tak ada,apa mau buat....pegi cari lorrr" means....kena usaha.

actually che yan sedang fokus terhadap kesihatan ibu dan abah kat kampung sebab tu apabila mendengar perkongsian2 yang diutarakan maka tak terasa ada air mengalir di kelopak mata sendiri....terasa belum jadi anak yang cukup baik buat mereka.

banyak lagi kisah inspirasi sebenarnya tapi yang pasti che yan mendapat pengajaran...kalau nak berjaya kita memang perlukan sesuatu yang mendesak.

kebanyakan dari kita berada dalam zon selesa (tak terkecuali che yan) maka kita sering banyak bicara soal masalah berbanding mencari jalan penyelesaian. banyak kondem lagi dari sama-sama bergandingan.


DUIT BOLEH DIBAWA MATI KALAU KITA MAMPU MEMBERI LEBIH (AMAL KEBAJIKAN)

JOM USAHA LEBIH
UNTUK MENDAPAT LEBIH
SUPAYA DAPAT MEMBERI LEBIH

nak join jemaah bleh hubungi che yan..
0139117607

Isnin, 5 Jun 2017

SHAKLEE : ONLINE VS OFFLINE COACHING

APA SERONOKNYA BIZ SHAKLEE??

Haii korang entry kali ni che yan nak cerita tentang apa bestnya biz shaklee.
Mungkin ada antara anda diluar sana mempunyai pendapat yang pelbagai dan tak kurang juga yang bertanyakan soalan-soalan seperti?

Shaklee tu biznes ek... bukan vitamin ke?
Jual vitamin...boleh buat duit ke....jenuh nak bersaing dengan farmasi.
Susah tak nak buat biz Shaklee?
Saya dah lama join ahli Shaklee, dah bergantang suplimen saya telan bukan setakat saya satu famili telan tapi kenapa tak dapat bonus pun?
saya tak pandai nak biz-biz ni, kalau join Shaklee sapa nak guide untuk biz?

Aishhh.....banyak la soklannye lagi. Tapi meh la che yan kupas soalan-soalan yang biasa che yan dengar tu.

Shaklee tu biznes ek... bukan vitamin ke?

Yezza...Shaklee tu memang jenama vitamin tapi dalam masa yang sama, buat mereka yang ingin menambah pendapatan Shaklee memang bisnes yang mudah di urus. Macam mana? Sila tanya Che Yan.


Jual vitamin...boleh buat duit ke....jenuh nak bersaing dengan farmasi.

Jawapan ringkas BOLEH. Jawapan panjang, actually tak susah nak bersaing dengan farmasi kalau kita berjaya yakinkan insan-insan diluar sana yang Shaklee is the best suplimen. Macam mana nak yakinkan orang? Shaklee kan diri sendiri terlebih dahulu. Merasai kesannya dan kongsilah kebaikannya. Kenapa Che yan cakap Shaklee is the best suplimen? sebab hanya Shaklee berani buat landmarkstudy atas produk. Landmarkstudy tu apa pulak? Landmarkstudy ni kajian yang dibuat oleh pihak lain terhadap produk shaklee untuk melihat impak sesuatu produk terhadap seseorang individu yang mengambil suplimen jenama lain, suplimen shaklee dan individu yang tidak mengambil suplimen. Keputusan yang dikeluarkan tidak menjadi rahsia. Sama ada keputusan itu positif atau sebaliknya tentang shaklee, keputusan tersebut tetap diwara-warakan. And guest what? Shaklee memang memberi impak positif kepada individu yang mengambilnya. So amacam?

Susah tak nak buat biz Shaklee?

Actually tak susah manapun cuma perlukan keazaman yang tinggi je. Ye la.....semuanya di hujung jari. Nak pos barang pun tak perlu nak ke pejabat pos. Oder online je suruh HQ hantar terus kepada penerima. Ehh....boleh suruh-suruh pulakkkkkk cam boss je. Ye la... memang bos pun sebab awak yang tentukan awak nak dapat banyak ke sikit. Kalau nak banyak kena la usaha macam nak banyak kennnn.....patut la si ultimate buat lagu amboi. antara bait lagu tu..."kalau kerja sambil lewa tapi mahu gaji besar amboi...amboi"

Saya dah lama join ahli Shaklee, dah bergantang suplimen saya telan bukan setakat saya satu famili telan tapi kenapa tak dapat bonus pun?

Ha...part ni kesian. Yang makan sendiri pun kalau cukup pointnya pun dapat bonus inikan pula buat biznes. kalau satu keluarga dah makan memang kompom dah dapat bonus che kak oiii. Ni mungkin kes terpencil kot tapi tak baik ooooo kalau jadi upline tak citer kat downline yang dia layak dapat bonus walau makan sendiri. Macam mana nak tau? sila tanya che yan.

saya tak pandai nak biz-biz ni, kalau join Shaklee sapa nak guide untuk biz?

Ha.....ni soalan cepu cemas, mudah mattttt awok semua di hujung jari sekarang ni. cer tengok ni


Tu baru yang telegram, belum masuk wassup, fb grup dan macam-macam lagilah. Semua telah dipatenkan oleh orang yang terdahulu. tinggal lagi nak duplicate @ istilah lainnya ICU a.k.a Ikut Cakap Upline. Itu yang online, kalau ada masa terluang boleh je join event shaklee yang lain. Che yan pernah join teambuilding anjuran supermom. Giler best. Sebab? boleh angkut satu family join teambuilding tu. Caya tak?? cer tengok gambar-gambar ni. yang sedang kilik anak tu suami che yan la tu. Yang bertudung biru tengah berakit tu che yan la tu. Seronok......




Event yang paling besar yang che yan pernah pergi ialah Shaklee convention. Yang ni lagi best. Siap ada goodies, talk by mereka2 yang dah berjaya jadi master. Sangat memberi inspirasi tentang hidup ini sebenarnya... sempadannya kita yang tentukan. Push the limit then you face ur victory. tengok la video ni.





Ramaikan keluarga Shaklee....
korang nak join?

Jom la. Shaklee bukan setakat suplimen tapi juga berkaitan ukhwah....kerjasama....kasih sayang.

Jangan lupa cari che yan tau kalau nak join keluarga besar Shaklee

Wssp/tele/msg

CHE YAN- 013-9117607
CHE YAN- 013-9117607
CHE YAN- 013-9117607

FB : Shahizan Rahimi

Blog : vitaminDhatiku.blogspot.com

salam sayang dari che yan.


Khamis, 25 Mei 2017

CARA JANA PENDAPATAN PALING MUDAH

BIZ TALK...

i'm not the best person to talk about biz....but bila di kelilingi dengan orang2 yang positif in biz...perkara itu turut memberi kesan positif kepada kehidupan seharian che yan...

how to grow ur biz....cikgu2 che yan in biz selalu cakap musti ada goal....trekk ur goal....plan....buat...buat...buat...dan buat....sebab langau banyak sangat akan jadi suara halus untuk mengganggu perjalanan mendaki tu...naik turun tu biasa tapi jangan berhenti....negative kompom akan mengganggu tapi kne jadi kebal cam ikan dalam laut...walau laut tu masin tapi bila kita nak makan ikan tetap kena letak garam kan...untuk rasa masin....ikan yang hidup dalam laut masin tidak terpengaruh dengan kemasinan air.....begitu juga kita yang hidup....selagi punya hati yang hidup kita juga mampu menapis yang negatif.....

yang penting nawaitu in biz kne betulkan....bukan setakat untung semata tapi membantu juga orang lain dalam menambah nilai dalam kehidupan mereka.....bagaimana??

jom jemaah ngan che yan tambah nilai dalam kehidupan....

HOW???

#Shaklee your life...

WHY SHAKLEE???

Sebabnya apabila che yan shaklee kan hidup che yan...alhamdulillah kualiti kesihatan semakin bertambah. Lebih mengujakan apabila che yan shaklee kan mak dan abah...kualiti kesihatan mereka juga semakin meningkat. Hati mana yang  tak teruja apabila melihat kedua orang tua yang makin di mamah usia boleh lincah kesana kemari.

sebab seterusnya, peringkat awalnya hanya makan sendiri pun tetap dapat bonus. Selepas itu berjinak-jinak dengan biz shaklee....aishhh seronok pulak. Dek kerana che yan shaklee kan hidup che yan ramai yang mula bertanya dengan perubahan diri dari aspek kesihahatan. Apabila merasai shaklee effect che yan akan kongsikan. Kalau cakap lebih-lebih kang orang cakap overclaim pulak tapi che yan merasai sendiri dan berkongsi rasa itu dengan orang lain.

Selain kesihatan yang makin berkualiti, che yan dapat juga meningkatkan ekonomi keluarga. Biz shaklee ni mudah. Nak mengepos kita boleh minta HQ terus poskan....nak oder barang tak perlu ke HQ pun...klik-klik kat website shaklee.....nenoneno.....barang sampi...nak pegang stok bulih....taknak pegang pun tak pe

POTENSI INCOME???

INFINITI.....buat banyak dapat banyak...buat sikit dapat sikit. Tiada istilah orang atas goyang kaki orang bawah sakit kaki. kau buat kau dapat...kau tak buat...sila sambung goyang kaki hehehe.

Ok ni lah kira-kira kasar tentang bonus shaklee...belom masuk untung runcit tau....selebihnya uolsss tanya diri sendiri nak mula @ nak tengok saja.



untuk keterangan lanjut boleh hubungi che yan yewww...


wssp/tele/msg
013-9117607

fb : Shahizan Rahimi


#shakleejerantut

Selasa, 23 Mei 2017

RCA : IMPIAN SAYA

Saat mata terbuka ingatan pada seluruh antero maya hanya tertumpu pada keduniaan. Namun sampai masa dan waktu apabila diseru kita tetap menghadap pada kiblat yang satu.

Lakaran sebuah kehidupan bagaikan episod yang cantik diatur "director" yang satu. Kemanisan dan kepahitan yang kian mematangkan. Sebagai manusia biasa Che Yan memangnya tidak lari dari punya impian yang indah-indah. Mana mungkin impian buruk kita jelmakan dalam kotak minda.

Impian utama Che Yan nak tengok mak dan abah senyum hingga akhir hayat mereka. Doakan impian Che Yan nak bawa mereka jejak tanah suci Makkah tercapai. Klau diberi izin teringin juga nak bawa mereka keluar negara kerana seluruh kehidupan mereka dihabiskan untuk membanting tulang memberikan yang terbaik untuk Che Yan adik beradik.Bila dah berusia ni mereka masih lagi di rumah. Kan seronok kalau dapat bebas membawa mereka kemana saja tanpa kekanganasa dan wang ringgit.Setakat ni che yan mampu menyara mereka berdua yang sudah tidak lagi berkerja.Alhamdulillah. Namun hati masih berbisik masih kurang pengorbananku berbanding jasa mereka.



Che yan juga berimpian untuk memiliki rumah yang lengkap perabotnya dan memberi ketenangan saat berada dikawasan sekitar rumah tersebut....ok sekarang berangan jap...cantikkan rumah ni? kalau dapat ni boleh lompat bintang 100 kali.



Buat masa terdekat ni kalau di tanya tentang kenderaan nak dimiliki sekarang sudah pasti yang ini.....


Tengok pada rupanya sudah cukup menggambarkan keselesaan  di dalamnya. Syukur apa yang ada sekarang tapi berimpian tak salahkan. Kalau dapat ni mesti mak dan abah selesa bila che yan bawa mereka bersiar-siar bersama cucu mereka yang terlebih DHA tu.


Ha.....ni satu lagi. Berangan tak hengat kan. Che yan punya angan angan masa anak-anak che yan semua dah besar che yan nak ada kereta ni sebijik. Uolsss bleh bayang tak atuk dan nenek keluar dari kereta gini. Baru rare.


Selebihnya impian che yan nak naik kapal terbang je selalu jelajah dunia dengan suami kalau dipanjangkan usia.

Persoalannya bagaimana mahu mencapainya? Che yan fikir che yan sudah pun mengambil laluan yang betul dan berada dalam lingkungan insan-insan positif. Dalam sebuah keluarga besar shaklee,che yan fikir segalanya mungkin....antara lambat atau cepat masa itu pasti tiba dengan syarat che yan tidak berhenti mengayuh.

Mereka sudah berjaya, Che yan???


Che yan perlu terus belajar dan terus mengorak langkah kerana apa yang che yan idamkan mereka sudah kecapi. Segalanya tidak mustahil. Mereka bukan saja mampu buat apa yang che yan idamkan malah mereka mendapat apa yang che yan idamkan secara percuma. Kedengaran to good to be true tapi itulah hakikatnya.

Ingin tahu bagaimana?

Jom join jemaah...kita realisasikan impian bersama

wssp/tele/msg
che yan
013-9117607

fb : shahizan rahimi

Isnin, 22 Mei 2017

SEJARAH SHAKLEE

Sejarah Shaklee (1956 - sekarang)

Sejarah Perkembangan Shaklee memperlihatkan Shaklee menerajui perniagaan produk kesihatan semula jadi yang kukuh. Dr. Forest C Shaklee lebih mendahuluinya dengan mencipta "Vitalized Minerals" multivitamin pertama di dunia pada tahun 1915.

Pada 1956, Dr. Forrest C Shaklee menubuhkan syarikat mesra alam dengan menghasilkan produk bagi meningkatkan kesihatan insan dan bumi. Marilah kita ikuti sejarah kronologi Shaklee:

1960 - Shaklee memperkenalkan pencuci pekat organic Basic-H, salah satu pencuci biodegrasi, bebas toksik yang pertama.

1961 - Shaklee mencipta salah satu rumusan suplemen protein segera berasaskan soya yang pertama yang dikenali kini sebagai ESP.

1972 - Shaklee memperkenalkan serbuk pencuci pakaian biodegrasi tanpa fosfat, nitrat atau borat yang pertama.  (baca Get Clean Home System)

1977 - Shaklee disenaraikan dalam Bursa Saham New York

1981 - Shaklee memperkenalkan vitamin C berasaskan tumbuhan dengan pembebasan terkawal yang pertama. (baca SR Vita-C Plus)

1982 - Shaklee menjadi syarikat Fortune 500

1993 - Membekalkan NASA dengan satu minuman rehidrasi (baca Performance Drink) yang dirumus khas untuk para angkasawan yang digelar Astro Aide.

1996 - Shaklee membantu ahli-ahli sukan bertaraf dunia memenangi 8 pingat emas di Atlanta.

2000 - Shaklee menjadi syarikat pertama di dunia memperolehi sijil Climate Neutral yang mengimbangi pembebasan karbon dioksida di mana ia menghasilkan impak sifar pada alam sekitar.

2004 - Shaklee membantu atlit-atlit bertaraf dunia memenangi 15 pingat emas di Athens, Greece.

2005 - Shaklee memperkenalkan satu daripada formula imun penggalak interferon semula jadi pertama yang dinamakan NutriFeron

2006 - Pasukan ski dan luncur salji Amerika Syarikat yang diperkasai oleh Shaklee, memenangi 10 pingat di Torino, Itali.

2007 - Shaklee memperkenalkan Vivix, penemuan revolusi rerbaru dalam anti penuaan sel.

2013 - Shaklee memperkenalkan CoQ Health Plus, yang dapat membantu menyokong jantung sihat dan menangani masalah penyakit kardiovaskular.

2014 - Shaklee memperkenalkan Phytocol-ST, membantu mengawal paras kolesterol secara semulajadi.


Kronologi pencapaian individu bersama #SHAKLEE


1983 – rakyat Amerika pertama mendaki Everest tanpa oksigen, dibekalkan dengan nutrisi Shaklee

1986 – Pesawat voyager yang dipandu tanpa henti mengelilingi dunia, dipandu oleh Dick Rutan dan Jeana Yeager yang diperkasakan oleh Shaklee.

1986 – Shaklee memperkasakan penjelajah Kutub Will Steger.

1987 – Jacques Cousteau and the Cousteau Society telah memilih Shaklee sebagai produk pencuci yang mesra alam.

1989 – Shaklee menganjurkan penamanan 1 juta pokok di Asia.

1991 – Shaklee dipilih oleh Biosphere 2, sebuah pusat penyelidikan sains untuk digunakan di pusat mereka.

1993 – Angkasawan NASA menggunakan AstroAide (Performance Drink, Vitalizer) sebagai peneman ke angkasa lepas.

Selain itu, Shaklee juga menjadi pilihan atlet-atlet Olimpik.

Falsafah Produk

ShakleeSelama lebih 50 tahun, generasi demi generasi telah bergantung pada Shaklee kerana telah membuat sesuatu yang berbeza dari yang lain iaitu mencipta produk yang SELAMAT dan terbukti BERKESAN dan SEMULAJADI.

Sentiasa Selamat (Always Safe)

1. Lebih daripada 80 000 ujian kawalan kualiti tahunan dijalankan.
2. Potensi terjamin-pengesahan bahan botani daripada pihak ketiga
3. Ketulenan terjamin- 350 ujian-ujian pencemaran dikendalikan bagi setiap ramuan botani baru.
4. 100% kepuasan terjamin

Sentiasa Berkesan(Always Works)

1. RM300 juta dilaburkan dalam pengujian penyelidikan dan pembangunan

2. Terdapat 70 kajian klinikal bercetak
3. Terdiri daripada 60 saintis Shaklee.
4. Terdapat 55 paten dan paten tertunda.
5. Kajian ulangtahun ke 50 menunjukkan yang pengguna makanan tambahan Shaklee dalam jangkamasa panjang mempunyai kesihatan ternyata lebih baik daripada mereka yang mengambil hanya satu multivitamin atau tiada makanan tambahan langsung.

Sentiasa Semulajadi Sentiasa Mesra Alam ( Always Natural/Always Green)

1. TIADA perasa-perasa tiruan
2. TIADA pemanis tiruan
3. TIADA pewarna atau lemak trans
4. TIADA bendasing tersembunyi
5. TIADA ujian terhadap haiwan
6. TIADA bahan-bahan yang diharamkan
7. TIADA peluntur klorin

Beberapa senarai TIDAK Shaklee:


  • TIDAK Mengandungi Paraben
  • TIDAK Mengandungi Triklosan
  • TIDAK Mengandungi Phthalates
  • TIDAK Mengandungi Sodium Natrium Lauril Sulfat (SLS)
  • TIDAK Mengandungi Sodium Natrium Lauryl Eter Sulfat (SLES)
  • TIDAK Mengandungi 1,4 Dioksana
  • TIDAK Mengandungi Glikol
  • TIDAK Mengandungi Bahan-bahan Cucian Organik yang ”Volatile”
  • TIDAK Mengandungi Asid Hidroklorik
  • TIDAK Mengandungi Ammonia
  • TIDAK Mengandungi Sodium Hidroksida
  • TIDAK Mengandungi Butyl Cellosolve
  • TIDAK Mengandungi Formaldehyde
  • TIDAK Mengandungi Bisfenol-A
  • TIDAK Mengandungi Petroleum Distillates
  • TIDAK Mengandungi Toulene
  • TIDAK Mengandungi Peluntur Warna
  • TIDAK Mengandungi Bahan Perisa
  • TIDAK Mengandungi Pewarna
  • TIDAK Mengandungi Lemak Trans
  • TIDAK Mengandungi Pemanis Tiruan
  • TIDAK Mengandungi Dakwat Toksin
  • TIDAK Mengandungi Bahan-bahan terlarang


INFRASTRUKTUR TERBARU SHAKLEE

Kini Shaklee melangkah setapak lagi dengan membuka HO di Sunway Geo Tower. Perkara yang lebih mengujakan di HO baru ini ialah para peminat suplemen Shaklee boleh bershopping seperti di pasar raya. ( ambil barang masuk dalam raga dan bayar di kaunter.....yeeehaaaa). Di HO baru ini juga pengunjung dapat menjalini pemeriksaan kesihatan dan rundingan nutrisi secara percuma. Bestkan......

Ni Che Yan siap bagi alamatnya....

Level 2, Sunway Geo Tower, Jalan Lagoon Selatan, Sunway South Quay,                                                         Bandar Sunway, 47500 Subang Jaya, Selangor

*Dibuka bermula 25 April 2017

Tel: 603-5622 3188
Fax: 603-5622 3199

Isnin hingga Jumaat:
10:00 am – 07:00 pm

Sabtu:
10:00 am – 07:00 pm


Dah tau sejarah dan rekod baik Shaklee kan....maka apa tunggu lagi jom sihat sama-sama.



wssp/tele/msg
che yan
039117607

fb: Shahizan Rahimi

SiD no: 1229024

COD sekitar Jerantut

Pos seluruh Malaysia

GOLD AMBASSADOR HOLDER

Ahad, 21 Mei 2017

KEKAL CERGAS SEMASA HAMIL

Salam semua...apa khabar hari ni. Hari ni che yan nak kongsi lagi pengalaman seorang pengamal produk #SHAKLEE.

Kehamilan merupakan saat terindah dalam diri insan bergelar ibu.Namun perjalanan kehamilan seseorang individu itu pastinya berbeza. Mari kita ikuti kisah ini.



Assalamualaikum. Nama saya Fitriyatul Asyiqin binti Mohd Rudin. Berumur 29 tahun dan mempunyai 2 orang anak.
.

Pengalaman saya sepanjang mengamalkan Set Hamil Shaklee sepanjang tempoh kehamilan anak ke 2 saya sangat berbeza berbanding anak sulung saya yang mana masa anak sulung saya mengambil supplemen lain.
.

Sepanjang kehamilan anak ke 2 saya alhamdulillah saya tiada masalah yang besar HB cantik cuma alahan je ada tapi berbeza anak sulung dulu yang mana rahim saya lemah dan terpaksa disuntik ubat kuatkan rahim sejak kandungan berusia 5 bulan dan saya mengalami bleeding sepanjang kehamilan. Aktiviti saya juga terpaksa dikurangkan kerana terpaksa berehat dikatil atas nasihat doktor pakar sakit puan.
.

Alhamdulillah sepanjang kehamilan ke 2 saya mengambil fullset Set Hamil Shaklee yang mana mengandungi ESP, Vitalea Multivitamin, B-Complex, Ostematrix, Vitamin C dan juga Omega Guard. Ianya banyak membantu saya kekal cergas sepanjang 41 minggu usia kehamilan saya. Dan ESP dalam Set Hamil ini juga membantu untuk kesihatan dan kuatkan rahim.
.

Sehingga ke saat akhir kehamilan saya yang ke 2 ini masih mampu memandu kereta sendiri menghantar dan ambil anak dari sekolah. Sangat berbeza berbanding kandungan pertama dulu yang mana saya rasa ketika kehamilan ke 2 ini saya lebih cergas dan bertenaga.
.

Dan berat badan saya ketika hamil kali ke 2 ni sangatlah berbeza dengan yang pertama. Yang pertama dulu hampir mencecah 90kg tapi kali ke 2 ni tak sampai pun 80kg.
.



Dan Alhamdulillah sangat anak ke 2 ni tiada masalah jaundice. Saya kategori darah O positif yang mana selalunya dimomokkan tak boleh elak dari masalah jaundice nih. Masa anak sulung saya dulu trauma rasanya hampir sebulan jaundice tak hilang sampailah nak cucuk sebulan baru turun jaundisenya.
.

Alhamdulillah syukur Ya Allah. Dan kalini saya sedang berpantang dan mengamalkan fullset Set Berpantang Shaklee pula.

Inilah Shaklee Effect saya.

Begitulah kisah perjalanan kehamilan Iqin. Kekal cergas dan bertenaga sepanjang tempoh kehamilan dan bahagia berganda apabila anak yang dilahirkan tiada masalah joundis.

Bagi ibu-ibu di luar sana yang inginkan pengalaman cergas bertenaga sepanjang tempoh kehamilan, jom ikhtiar dengan produk terbaik #SHAKLEE

WSSP/TELE/MSG
013-9117607

FB : Shahizan Rahimi

SiD no : 1229024

Sabtu, 20 Mei 2017

RESEPI : IKAN BAKAR SEDAP

Assalamualaikum …
Hari ni che yan nak kongsi resepi ikan bakar paling sedap dalam donia. Bukan nak over claim tapi masa first time buat terus jadi dan rasa dia punya sedap. Che yan rasa macam makan kat kedai pulak kihkihkih. Tapikan…kalau uolsss buat tak jadi macam che yan buat jangan salahkan che yan sebab air tangan orang berbeza-beza tau.

Okeyyyyy….jom kita tengok bahan-bahannya dulu. Kompom uolsss rasa macam mustahil je nak sedap sebab simple sesangat.

BAHAN-BAHAN:
(Bahan kisar)
Bawang besar
Bawang putih
Halia
Serai

Bahan lain…
Cili giling @ cili boh @ apa saja jenis cili yang seangkatan dan sewaktu dengannya
Air asam jawa
Serai ketuk
Garam secukup rasa
Gula secukup rasa
Minyak untuk menumis
Ikan apa-apa saja yang berkenan di hati (che yan guna ikan patin)

***pesanan penaja….anggaran sebenar bahan mengikut berapa ekor ikan yang uolss guna. Dan disinilah letaknya kehebatan skill masakan uolsss hihihi.

So, sekarang marilah kita beralih pula kepaa cara-cara nak masak pulak.
Mula-mula pastikan siang ikan dulu ye. Jangan excited nak masak sampai lupa buang perut ikan. Che yan tau la resepi ni mudah tapi jangan buat menu special sangat sampai tukar resepi jadi “ikan bakar sedap bersama perut ikan sekali” kihkihkih. Kalau pakai ikan sungai jangan lupa basuh ikan pakai asam @ cuka sekali tau supaya ikan tidak berbau hanyir dan seterusnya membantutkan selera makan. Ok, dah siap cuci ikan toskan bagi kering sket air sebab kita tak nak air berlebihan mengganggu rasa paste ikan bakar kita.

Semua bahan kisar kita kisarkan bersama. Kalau yang terlajak rajin boleh tumbuk atau giling juga. Che yan memang pakai blender je sebab nak cepat. Maklumla memasak sambil berlari berkejaran dengan anak-anak. Sambil tu panaskan kuali dan masukkan minyak. Apabila dah siap bahan dikisar, terus tumiskan bahan-bahan tersebut sehingga naik bau dan masukkan cili giling @ cili boh @ apa saja jenis cili yang seangkatan dan sewaktu dengannya. Kacau rata. Masukkan pula daun kesum dan serai ketuk beserta air asam jawa. Perisakan dengan garam dan gula secukup rasa.

Lagi lama masak lagi bagus. Dan tipsnya lagi banyak daun kesum lagi best rasanya. Kalau uolsss rasa nak buat paste ni untuk simpan lebih baik masak lagi lama. Maksudnya sekali paste tu kering tambah air lagi dan masak sampai kering semula. Tapi che yan buat sekali kering je sebab nak terus guna. Bila paste tu dah siapa masak lumurkan pada ikan tadi. Dah siap lumur bolehlah balut ikan tu dengan kerajang perak (aluminium foil bahasa orang kampung che yan kihkihkih) dan bakarlah (dalam erti kata bakar ikan ye….jangan letak dalam unggun api pulak hahaha)

Masa memasak juga tepulang kepada saiz ikan. che yan bakar dalam 15-20 minit gitu. bila dah siap bolehlah di hidangkan bersama-sama nasi panas-panas....walaweehhhh..maaf dipinta jika ibu atau bapa mertua lalu tak berapa nak perasan.Nasi kalau setakat dua pinggan senang-senang je boleh settle tapi better amik lecithin #SHAKLEE dulu la sebelum makan sebab tidaklah menjadi lemak blako nanti hehehe...

so...selamat mencuba...



che yan bukan setakat teror memasak(masuk bakul angkat sendiri) tapi juga pandai jaga kesihatan...ye la...kalau asyik masak dan makan saja agak-agak apa terjadi....so che yan amik suplemen terbaik agar hobi masak dan makan tidak menjejaskan kesihatan che yan insya-Allah

Kalau ada yang berminat nak tau pasal suplemen meh rojer che yan....kite citer resepi sambil citer macam mana nak block makanan sedap-sedap tu jadi otot bukan lemak yang jadi penyebab penyakit.

wssp/tele/msg
013-9117607

fb : Shahizan Rahimi

id :1229024

vitaminDhatiku.blogspot.com

Khamis, 18 Mei 2017

PENGALAMAN MELAHIRKAN ANAK

Assalamualaikum semua....

Hari ni che yan nak kongsi kisah benar seorang pengguna VIVIX. Kisah hari ini berkisar bagaimana seorang individu melihat harga sebotol VIVIX pada awalnya terlalu mahal sehinggakan kesakitan yang beliau alami telah dengan sendiri menukar perspektif beliau terhadap harga VIVIX.

Che yan bukan sekadar berikan omongan kosong....sebab che yan sendiri pun mengamalkan VIVIX. Kalau nak baca pengalaman Che yan berpantang dengan VIVIX bersama vitamin #SHAKLEE yang lain boleh klik sini.



Okeh...meh baca kisah kakak sorang ni....real story tau....kisah ni pernah di kongsi dalam supermom shaklee story.....

[LUKA JAHIT BERSALIN TERBUKA SAMPAI TAK BOLEH JALAN, TAK BOLEH DUDUK]
.

Bersalinkan Maryam secara normal dan vacum. 2 hari sakit tak dapat tidur, seminggu di hospital, 2 kali induce.

Sehari balik dari hospital, maryam demam panas dan kuning naik tinggi. Jadi kena masuk nicu.

5 hari dia di NICU, Ainul ulang alik 2-3 kali ke DEMC setiap hari untuk hantar susu.

Jahit kat bawah yang " banyak" belum sembuh.. asyik bergerak ke sana sini sampai 1 tahap ainul nak berjalan pun sakit giler. nak duduk lagi la. sampai dalam kereta menangis dekat husband sebab tak boleh nak duduk pun. nak duduk pun takut. huhuu

Ya ALLAH sakitnya.

Nak duduk sakit..

Nak berjalan lagi la sakit..

Sampai nak duduk menanges.. huhuhu

Last pilihan Ainul makan VIVIX. dulu rasa vivix ni MAHAL la. Tapi bila dah SAKIT , MAHAL dah tak nampak dah. Yang PENTING sakit hilang.

3 Hari konsistent makan setiap hari....

ALHAMDULILLAH.. lega sangat. Dah takde pedih, sakit nak duduk, berjalan. Siap boleh pakai seluar
.

BONUS lagi bila makan vivix semasa berpantang ni:

1. SUSU MERIAH. memang dalam pantang susu memang banyak. tapi kali ni ' lain sangat ' .. sampai demam pulak bengkak susu. Alhamdulillah dapat bayak buat stok ebm untuk anak.

2. Darah kotor berketul ketul keluar. cerita dekat akak mengurut. dia cakap bagus darah tu keluar. darah tu kalau tak keluar bahaya. bahaya kalau darah nifas ni tak keluar betul betul. keluar habis. pernah baca darah nifas yang tak bersih boleh jadi kanser.

3. Badan rasa segar, sedap la orang cakap. takde la lemau semacam. badan bertenaga. boleh uruskan anak anak walaupun pantang sendiri. muka pun tak pucat sebab peredaran darah berjalan lancar
.

Kalau rasa set berpantang banyak bebenor nak kena telan, ambil je vivix ni je rasanya dah cukup. ALL in 1.

Memang berbaloi makan vivix masa pantang. Sangat puas hati. Next berpantang pun akan pastikan vivix ada pada hari pertama bersalin nanti. baru la luka cepat sembuhkan

Terima kasih kerana hadir dalam hidup saya.

Terima kasih sebab kembalikan senyuman saya.


Begitulah kisahnya, so conclusionnya VIVIX ni mantop seiring harganya yang nampak macam mahal tetapi khasiat yang ada dalam sebotol VIVIX cukup memberi impak positif kepada kepada sesiapa saja yang merasainya.

che yan dah rasa...uolsss bila lagi??

kalau nak VIVIX boleh hubungi che yan melalui....

wssp/telegram/msg/call
013-9117607

fb: Shahizan Rahimi

SiD number : 1229024

uolsss berhak mendapat konsultasi percuma dari che yan tau....


#supermomshakleestory
#myvivixstory
#vivixse

Rabu, 17 Mei 2017

PERFORMANCE DRINK : LEE CHONG WEI vs CHE YAN CIA CIA CIA

Salam uolsss…

Che yan in da house…hari ni hari yang agak tenang sebab pagi-pagi saja che yan agak sibuk sebab ada perjumpaan guru-guru mata pelajaran Sejarah Jerantut untuk menyiapkan Rancangan Pengajaran Harian Abad ke-21. Seronok, sebab dapat pengetahuan baharu. Bila sampai rumah selepas program tu che yan terus ambil anak dari rumah pengasuh. Alhamdulillah hari ini mampu pulang awal dan siapkan apa yang patut untuk anak-anak dan suami. Seronok melihat keletah anak-anak dan kegembiraan mereka bila ibu pulang awal dari bekerja.

Bila dah malam ni, anak-anak semua dah tidur che yan dok bertenang rehatkan diri sambil melihat rakaman video dang gambar-gambar yang di ambil sempena sambutan hari guru peringkat sekolah. Tersenyum sendiri. Kenangan manis hari guru kali ni Che Yan dan partner regu campuran Che yan dapat Naib Johan tau. Alhamdulillah. Pertandingan tu berlangsung masa cuti Wesak baru ni. Tapi ada kisah disebalik pencapaian itu. Semua guru yang menyertai pertandingan badminton telah di undi untuk menentukan pasangan pasing-masing. Che yan telah di takdirkan beregu dengan GPK HEM dan sudah pastinya sudah lebih berusia dari che yan. Walau bagaimanapun regu che yan ni semagatnya tinggi. Ada la dalam beberapa hari sebelum bertanding kami guru-guru yang bakal bertanding berlatih untuk menyesuaikan diri dengan gelanggang. Almaklumlah skill masing-masing dah berkarat.

Setiap kali latihan che yan selalu bawa bekal “air special” che yan. Melihat kepada kelincahan mak anak 3 ni beraksi walaupun kadang-kadang pukul angin saja sebab dah lama tak main badminton, kawan-kawan seangkatan pakat Tanya “ko minum pet u che yan, lain macam je kitorang tengok. Masa hari sukan hari tu pun ko kasi bebudak rumah sukan ko minum tu jugak kan. Cer citer” (actually masa sukan sekolah hari tu che yan kasi anak-anak yang bertanding minum “air special” tu)


So, che yan pun bagi tau la yang air yang che yan minum tu sebenarnya PERFORMANCE DRINK keluaran #SHAKLEE. Lepas tu pakat sibuk suruh bancuh sebab nak rasa. Diorang minta che yan sponser pada hari pertandingan. Che yan ok je. Sampai hari pertandingan che yan tak bancuh pun tapi che yan bawa sebekas PERFORMANCE DRINK dan minta mereka sendiri yang bancuh ikut selera mereka dan sudah semestinya regu che yan di minta untuk minum air tu jugak. Yang merasa PERFORMANCE DRINK memang menyatakan kelainannya. The best part is dalam dok bertanding liga che yan dan partner berjaya lepas ke suku akhir dan pertandingan dibawa ke hari berikutnya sebab….ye la main liga kan.


So, esoknya sambung lagi lepas habis waktu PdPc dalam pukul 3.30 petang pertandingan suku akir dimulakan. Nasib che yaan dan regu che yan tak sebaik regu lain sebab ada regu lain yang telah menarik diri maka ada regu yang menang tanpa bertanding. Che yan dan regu che yan teruskan perjuangan dalam suku akhir. Yang syoknya menang lagi. Rehat hanya dalam masa 10 minit, perjuangan diteruskan pula ke peringkat separuh akhir. Aishhh…..menang lagi. Ehhh….rehat dalam 10 minit jugak sambung lawan final. Memang kerja gila Lee Chong Wei pun tak main macam kitorang hokeyy….3 game back to back. Lawan kami semua yang dah rest lebih setengah jam. Masa final memang dah cakap kat regu che yan kita main kasi habis je sebab dua game sebelum tu kami melalui rally yang sangat panjang. Tak sangka kami mampu bertahan coz che yan anak dah 3. Partner che yan pun agak berusia sedangkan lawan kami lebih muda dan masa rehat mereka lebih panjang. Peluh jangan cakap la memang boleh perah buat mandi semula gamoknye hahahaha. Akhirnya, lawan kami menang tipis coz sengit sangat walaupun kami hanya rest dalam masa 10 minit sahaja bagi setiap game.

Lepas settle main, sahabat-sahabat yang seangkatan bermain badminton yang merasa PERFORMANCE DRINK mengakui bahawa memang feelnya lain bermain dengan berbekal PERFORMANCE DRINK. Diorang pun tanya mana nak dapat. So, che yan pun cakap… che yan kana da. Maka kisah PERFORMANCE DRINK terus dikorek dari che yan. Sebagai penutup hari tersebut diorang siap booking PERFORMANCE DRINK end of this month sebab nak test power masa puasa nanti pulak katanya. Seronok dapat berkogsi manfaat dengan kawan-kawan seperjuangan.



Malamnya che yan telan ostematrix dan omega untuk meredakan ketegangan urat. Almaklumla remaja purba bermain badminton acah-acah Lee Chong Wei. Ostemetrix juga membantu tidur yang lena tau manakala omega pulak mampu mengelakkan keradangan….ye la masa main tak hingat donia kan mana la tau ada otot yang stress. Tak lupa juga si tonik merah vivix juga che yan teguk untuk memberi tenaga kepada sel. Esoknya sesi persekolahan seperti biasa dan Alhamdulillah I feel good tanpa sakit urat tapi macam nak selesema sikit sebab lepas abes game terus masuk tempat ada penghawa dingin. Mungkin tu kesan peralihan suhu mengejut la tu gamoknye.

Cukuplah dulu che yan berkongsi kisah untuk hari ni. Buat pembaca yang ingin merasai PERFORMANCE DRINK dari #SHAKLEE atau nak dapatkan produk #SHAKLEE yang lain boleh berhubung dengan che yan na…..

WSSP/TELE/MSG
013-9117607

FB : Shahizan Rahimi

Selasa, 16 Mei 2017

SAYA PENGEDAR SHAKLEE JERANTUT - PAHANG - 1MALAYSIA

SAYA PENGEDAR SHAKLEE JERANTUT - PAHANG - 1MALAYSIA

Assalamualaikum warga alam maya....
Apa khabar semua.....saya Nor Shahizan Rahimi bt. Mohd Saad A.K.A che yan.

Actually entry kali ni che yan nak citer dan wara-warakan kepada semua warga dunia yang suka tentang kesihatan dan kecantikan, uolsss semua boleh cari che yan di 013-9117607 untuk kita berkongsi cerita.

kenapa mesti cari che yan?

sebab utama korang perlu cari che yan coz che yan ialah salah seorang SID SHAKLEE yang bukan sekadar SID sebaliknya che yan juga pengguna tegar yang sudah merasai keberkesanan produk.

untuk pengetahuan uolsss.....che yan stay kawasan Jerantut so kalau sahabat-sahabat maya yang ingin merasai produk yang berkesan, selamat dan semulajadi dari SHAKLEE boleh la dapatkan dari che yan. untuk kawasan sekitar Jerantut che yan bulih COD. untuk kawasan lain yang che yan tak dapat nak COD....che yan bleh pos satu MALAYA tau... n oso luar MALAYA such as Brunei, Singapore n so on.

suka che yan nak cerita kat sini bahawa che yan merupakan pemegang GOLD AMBASSADOR... so the best part about me is...sesiapa yang berminat nak join berjemaah #SHAKLEE sama ada dalam MALAYSIA atau luar MALAYSIA (negara yang ada SHAKLEE) bolehlah menjadikan che yan sebagai SID pilihan uolsss untuk mendaftarkan diri anda sebagai ahli.

sekiranya uolsss segan atau malu nak berchit-chat dengan che yan soal mendaftarkan diri sebagai ahli (sid) #SHAKLEE....uolsss bolehlah pergi ke 'branch' #SHAKLEE berdekatan ada dan mendaftar diri dengan meletakkan nombor SID che yan sebagai sponser...ni no SiD che yan... 1229024.

che yan juga suka nak mengingatkan uolss yang baru nak mendaftar....sila la letak nombor SiD che yan tu. bukan apa bimbang nanti uolsss punya susur galur dalam #SHAKLEE sukar di kenalpasti maka dengan itu marilah berjemaah mendaftar dan meletakkan 1229024 sebagai uolsss punya sponser.

apabila uolsss sudah mendaftar sebagai ahli banyak kelebihan yang uolsss bleh dapat. terdapat dua punca sumber kelebihan iaitu kelebihan daripada syarikat sendiri dan kelebihan menjadi SID bersama che yan.

kelebihan dari syarikat....kompom2 uolsss boleh jimat sebab boleh beli dengan harga ahli. selain tu, uolsss berpeluang mendapat bonus walaupun membeli produk untuk makan sendiri ( cukupkan uv).nak buat biz pun bulisss nanti che yan ajarkan. sebut pasal biz...as SiD kita bukan saja akan dapat untung runcit atas jualan malah kita juga akan mendapat bonus setiap bulan. selain tu, banyak lagi insentif yang #SHAKLEE sediakan contohnya pakej percutian mewah, car bonus....aish..macam2 lah. biz #SHAKLEE ni boleh di warisi tau.

ok, sekarang kita tengok pulak apa baiknya klau jadi ahli n join team jemaah bersama cheyan. opcekos che yan akan guide cara makan dengan betul untuk kesan yang optimum.selain itu klau nak biz pun che yan akan guide jugak.

kita juga ada support grup team pengguna dan team biz yang akan bantu kita bila2 masa. yang nak menguruskan berat badan pun kita ada team online yang aktif berdetox #SHAKLEEWAY. the best part is semua super duper upline sangat supportive....ish...nak tau lagi macam2...meh la wassup che yan...0139117607...nanti kita cerita lagi panjang

Ingat tau....klau nak daftar ahli sendiri jangan lupa daftarkan 1229024 sebagai sponsor anda....lepas tu boleh hubungi che yan di 0139117607 @ FB...Shahizan Rahimi

INGAT #SHAKLEE INGAT CHE YAN







Khamis, 4 Mei 2017

MENGAPA PERFORMANCE DRINK SHAKLEE

Salam uolssss.....ari ni che yan nak cerita sikit tentang salah satu produk terbaik shaklee sempena nak masuk bulan puasa tak lama lagi. mungkin ramai dah tau tetapi mungkin lebih ramai yang belum tahu. Produk yang che yan maksudkan ialah Performance Drink dari Shaklee.

Performance Drink dari Shaklee merupakan antara supplement terbaik yang pernah dihasilkan oleh Shaklee bagi membantu untuk membekalkan tenaga berpanjangan kepada mereka yang mengamalkannya. Performance Drink telah dihasilkan sebagai minuman sukan pertama untuk para atlet di US. Performance Drink juga diamalkan oleh atlet bertaraf antarabangsa seperti Kent Bostick (pelumba basikal), bukan suplemen cikai-cikai hokey. Che yan pernah test power performance drink ni....bagi pada atlet rumah sukan che yan tahun ni....perghhhh.....memang makan debu la pesaing dari rumah sukan lain. We allsss juara naaaa.....Alhamdulillah. 

che yan : 013-9117607

 Apakah perbezaan Performance Drink dengan minuman tenaga yang lain?

  •  Kandungan gula yang terdapat dalam Performance Drink kurang berbanding minuman lain.
  •  Mempunyai kepekatan karbohidrat yang sama dengan darah dan membolehkan ia mudah diserap untuk mengekalkan paras gula dalam darah.
  • Membantu mengurangkan penyah-hidratan (kurang air, kehausan) kerana Performance Drink dilengkapi dengan kandungan natrium yang membantu mempercepatkan penyerapan air ke dalam tubuh.
  • Mengandungi potassium, kalsium, sodium, phosphorus, magnesium, dan chloride yang membantu membekalkan tenaga dan mengimbangi metabolisme air dalam tubuh.
  •  Performance Drink dapat membantu memberikan tenaga kepada otot dan sel dengan cepat, serta meningkatkan daya ketahanan otot.
  • Mempunyai lebih 67 % otot glikogen (sumber tenaga).


Dah tahu bezakan.......sekarang, siapa pula yang sesuai dan memerlukan Performance Drink Shaklee?

  • Para ibu yang menyusukan anak (breastfeeding mother).
  • Mereka yang mempunyai gaya hidup yang aktif dan aktif bersukan.
  • Mereka yang berpuasa. Sesuai untuk sahur dan berbuka.
  • Para pesakit yang menghidap gout.
  • Mereka yang kurang minum air dan dehidrasi.
  • Jika anda sering diserang sakit kepala atau migrain.
  • Anak-anak yang demam.
  • Mereka yang terasa nak diserang demam atau sedang demam.
  • Sebagai pengganti kepada minuman isotonik lain yang berkarbonat dan gula berlebihan.


LET'S SATU RUMAH SATU PERFOMANCE DRINK SHAKLEE

Nah che yan payung video cara nak bancuh Performance Drink lebih kreatif....ni kalau pekena time tengah hari panas lit-lit @ masa buka puasa....ohohoiiii......segar rasanya....credit to #supermomshakleestory

video


oklah...setakat ni dulu perkongsian che yan. Kalau uolssss nak cuba Performance Drink ni boleh rojer che  yan na...

WSP/TELEGRAM/MASEJ :
0139117607

FB :
shahizan rahimi





Rabu, 19 April 2017

Assalamualaikum.....

Perkongsian hari ini....
memang musim lo ni...
selesema la...demam la..dalam kalangan bebudak nih....jangan kata dioran....mak bapak nye skali terkena....tp lebih membimbangkan bila anak2 xsht...mmg tergendala seme benda nak buat...

untuk anak2 che yan...che yan bg all this

MEAL SHAKES tu mmg full of vitamin untuk cover mana yang xckup dlm pemakan harian diorang n siap ada gam arab dlm tu.

OMEGA GUARD...kaya dengan DHA..bagus utk perkembangan otak...selain tu omega nih anti inflamasi jugak....for those yang ada anak lelah or selalu selesema mmg sangat bagus.

CHEWABLE VITA-C PLUS.....seme orang pun tau yang vitamin C sangat penting...banyak sangat fungsinya klau nak citer...as for bebudak nih untuk pertahanan badan diorang la nak elak flue n so on...

NUTRIFERON....ha...ni immune boster...anak2 che mmg suka sgt...depa bleh makan macam sagun...klau di biar mmg lesap sekotak


bukan kata mkn suplemen sampai xsakit langsung...nama pun makanan tambahan...maka tambah apa yg kurang
 at least kita prepare yang terbaik...n incase selesema or demam tidaklah melarat insya-Allah.....

kenapa che yan percaya all this kind of suplemen...coz anak sendiri pernah demam sampai SAWAN sebelum che yan kasi diorang amalkan suplemen nih....sekarang ada jugak sket2 selesema or batuk maklum la bebudak mana tau dok diam tp alhamdulillah tidaklah berpanjangan sampai sawan bagai....

actually bukan setakat anak je boleh makan nih...skali mama papanya pun boleh amik skali.....klau mama papa yang nak tau khasiat untuk mama papa jangan lupa bagitau che yan...dun wury...che yan is super manyak sunyummmm.....

give ur wssp or telegram
013-9117607

Selasa, 18 April 2017

#SHAKLEEEFFECT

Assalamualaikum....che yan in da house....nak story sket...this is my fren....


kami suka bekerja....tunggang terbalik kekadang....tapi bila sesuatu program berjalan seperti yang dirancang.....itu satu kepuasan....umur memasing dah banyak tapi usia hanya angka.....iolsss memilih utk tingkatkan tahap kesihatan dengan #shakleeeffect.... lepas che yan rasa #shakleeeffect masa berpantang anak no 3 terus che yan jatuh cinta.... my fren nih nak polo gak....dia pun bermula dengan set berpantang premium #shaklee.... alhamdulillah...skali dia pun jatuh cinta gak....luka cepat baik....badan cargas....kes cargas nih penting sebab kami ada ank kecik yang lain yang perlu kami layan selain baby kecik masa berpantang...now daily essential memang item wajib n oso plus 'side dish' yang lain.....' feel the #shakleeeffect uolsss akn jatuh cinta berkali2.....keyakinan bertambah sebab shaklee di iring dengan landmarkstudy

semoga semakin ramai sedar tentang kepentingan menjaga kesihatan....cegah lebih baik dari mengubati....let shaklee effect your body....

papehal uolsss bleh rojer che yan ek....
by wssp or tele......013-9117607

Khamis, 6 April 2017

NYANYUK : MENGAPA TERJADI?

HAMPA TAU DAK???

ari ni che yan baca pasal alzheimer (nyanyuk). actually nyanyuk ni selalu jadi kat orang yang berusia 65 ke atas tapi kan....ingat seme ni terjadi bukan dengan tetiba je tau...seme berkaitan dengan sel otak kita.

orang nyanyuk nih didapati mempunyai plak beta-amyloid di dalam otak mereka. apa yang che yan faham plak beta amyloid ni fragmen protien yang dok bertepek n mengeras kat otak. analogi mudah untuk kita2 yang tak blajo mendalam berkaitan biologi ni kita bleh ibaratkan gigi kita yang penuh ngn plak tuh lelama bukan stakat rosak n most worst rongak kihkihkih....

cer tengok gambar yang che yan tunjuk tu....otak kita akan berfungsi dengan baik bila sel2 berhubung tapi cer tengok otak orang nyanyuk ada plak beta amyloid....so klau lelame si beta amyloid (perghh nama doh gaye retis fofuler tapi xhado guno) semakin banyak....sel otak xberhubung n seterusnya menyebabkan otak makin kecik dan kehilangan fungsi maka kenyanyukanlah kita nih....


hukhuk....xmo la nyanyuk kalu buleh tu...sebab che yan pernah jaga nenek yang nyanyuk....sian dia...n oso kesian hok tukang jaga jugak...ragam dia tahap fuiyoooo.so perlu la pencegahan awal...ikhtiar la kan...

Kajian menunjukkan resveratrol membantu membuang plak beta amyloid di dalam otak dan mencegahnya drp terbentuk. so...mudahnya dapatkan resveratrol nih ialah dengan pegambilan VIVIX yg mengandungi resveratrol. che yan memang sarankan VIVIX untuk kita HADIAHkan  VIVIX untuk ayah ibu kita. Memang berbaloi sangat bagi makanan premium ni kat ayah ibu kita utk tingkatkan tahap kesihatan warga emas (ibu bapa) agar mereka dapat menikmati hidup yg lebih baik, terutama untuk beribadah dan bersosial.


JOM VIVIX....
dapatkan satu cam mahal
dapatkan dua cam murah
dapatkan enam murah berganda....

bagaimana nak dapatkan??
hubungi che yan saja... 0139117607

#tsunamishaklee


LUTUT BERBUNYI : IKHTIAR CARA SELAMAT

assalamualaikum....

ari ni che yan.....nak berkongsi kisah perjalanan "cinta shaklee" che....mengenali shaklee sudah lama cuma sikap acuh tak acuh dalam pengambilan vitamin membuatkan lambat benar shaklee "menakluki" hati saya sepenuhnya. Setelah merasai #shakleeeffect yang sebenar selepas berpantang anak ketiga maka cinta saya pada produk shaklee "jatuh berkali-kali" hasil bimbingan SID hebat bergelar "ratu vivix".

Selepas set berpantang premium shaklee che yan cuba untuk menyelesaikan masalah sakit lutut yang che yan alami. Sebenarnya sakit lutut ini merupakan kesan jangka panjang yang che yan alami hasil daripada penglibatan aktif che yan dalam bidang sukan gimnastik peringkat sekolah dahulu.

Semakin menganjak usia kesan kecederaan yang lama dulu semakin terasa. Anak-anak pula semakin lasak dan memerlukan che yan untuk bergerak aktif mengawal mereka. Semakin lama pergerakan che yan semakin terganggu. Tugas sebagai guru memerlukan che yan naik turun tangga. Setiap kali pergerakan turun dan naik tangga, lutut che yan akan berbunyi seolah ada geseran dan bukan stakat itu sahaja, che yan terpaksa "double step" kat tangga, maksudnya che yan perlu jejak kedua-dua belah kaki untuk setiap anak tangga. Rasa sakit akan bertambah kronik apabila che yan perlu ke tandas dan tandas pula jenis tandas cangkung.

Vitamin untuk "daily essential" memang sudah menjadi rutin. Setelah mebuat sedikit pembacaan dan meminta pendapat dari upline, maka untuk masalah lutut dan sendi che yan ambil vivix, collegen, ostemetrix n omega.

che yan terus menjalani rutin kehidupan seperti biasa. Sampai satu masa che yan tersedar yang saya sudah tidak sakit lutut lagi. Saya juga mendapati bahawa struktur kulit juga nampak lebih sihat. Lebih mengharukan apabila ada yang mengandaikan che yan belum berkeluarga semasa menghadiri kursus sedangkan che yan ibu kepada 3 orang anak. Bonus berganda apabila suami juga mula perasan yang kulit che yan semakin halus. Katanya "masa bila pulak sayang selalu pakai losyen tak ada bau pun". Suami che yan memang ada masalah dengan bau-bauan. tersalah bau biarpun bau itu wangi akan menyebabkan beliau sakit kepala dan menyebabkan che yan memang sukar nak beramal dengan segala macam losyen.

Satu lagi perkara yang che yan perasan ialah masalah alergik che yan pada terung. Pada kebiasaannya setiap kali che yan termakan terung, bahagian dagu dan sekeliling bibir saya akan ditumbuhi biji-biji halus yang mengandungi air dan kawasan kulit bahagian itu akan hitam serta lambat untuk sembuh. Baru-baru ini che yan ada termakan kuah roti canai yang mengandungi terung. Memang masih ada rasa alergik itu tapi kali ini kawasan yang seringkali terganggu akibat alergik sekadar menjadi kering dan setiap kali mandi sel kulit mati di kawasan tersebut boleh di "wipe off".

Memang nawaitu che yan nak ambil set sendi tu untuk masalah lutut. Tiba-tiba macam-macam bonus  dan manfaat yang lain  diperolehi. Maka buat sekian kalinya che yan "jatuh cinta" dengan shaklee. Jom sama-sama bershaklee untuk meningkatkan kesihatan.



nak story panjang lebar bleh jugak rojer che yan na..na..na...0139117607

KENAPA PERLU SUPLEMEN?

salam uolsss....sibuk sokmo che yan nih....tapi ketahuilah....tangan ini gatal sangat nak menaip berkongsi cerita dengan uolsss.

Bukan apa....baru-baru ni ada la orang bertanya dengan che yan....dah makan macam2 pun nak kna vitamin lagi ke???? kesnya dia dok tengok che yan dok bawa pil box merata ken.....telan suplemen slumber macam telan nasi je....pastu che yan pun bagi tazkiroh pendek la dekat dia....

memang ada yang berpendapat, kalau makanan harian dah cukup lengkap semua vitamin, dah tak perlu suplemen dah. Orang sihat tak perlu suplemen. Orang sakit lagi la tak perlu...ye la orang sakit kompom perlukan ubat kennn.....

actually saloh besaq sebenaqnya.....dah makan macam2....ajet2 cukup nutrien....hurmmm memang xckup la....makan ayam...ayam kne suntik....makan sayur....sayur kne racun....

uishhh....ada plok yang citer....aku jogging saploh round padang bola dowhhhh.....

yezza....seme bagus....makan makanan seimbang...gaya hidup sihat.....tapi kennn kehidupan moden kita ni dikelilingi dengan racun moden yang boleh membunuh dengan senyap.....kita sering terdedah dengan radikal bebas....so..nak tak nak memang kne tampung dengan supplemen yang berkualiti agar kita mampu meningkatkan kualiti kesihatan kita ni...n the best supplemen yang che yan jumpa is SHAKLEE....buka sebab che yan biz tp che dah rasa keberkesanannya...and as uolsss know che hanya sharing benda yang che yan guna sendiri.....

sekarang bukan stakat che yan....malah abah che yan yang liat nak amik supplemen sebelum ni pun dah pandai bagitau n request bila bekalan vitamin dah nak habis.....

balik kampung cuti baru ni memang che yan supply vitamin sekotak besau untuk mak abah....my mom n dad dah memang layanzzz habis suplemen shaklee.... SI TONIK MERAH VIVIX tu memang jadi watak utama la kannn.....n oso daily essential supplemen yang lain.....



so...uollss nak supplemen terbaik....bleh rojer che yan....0139117607...pe masalah korang che yan cuba consult


Khamis, 2 Februari 2017

PERLU TAHU ATAU BUAT TAK TAHU

NAK TAU KE NAK FAHAM TENTANG SISTEM IMMUNE NIH.......

Sistem imun adalah seperti tentera badan kita, yang melawan jangkitan dan penyakit-penyakit yang mengancam kesihatan dan kecergasan badan. Tanpa pertahanan ini, virus, bakteria, parasit, toksin, dan lain-lain patogen berbahaya akan menyerang badan kita, menjadikan badan kita lemah dan sakit. So...pemakanan yang seimbang akan memberi nutrien yang diperlukan badan kita untuk memastikan sistem imun badan terus berada pada tahap yang mantoppp....

tapi.....walaupun kita makan makanan seimbang...pastikah makanan yang kita ambil organik belaka n tiada racun yang tersembunyi yang dalam diam melemahkan sistem imun badan?

makanya kita perlu belai badan kita dengan pemakanan tambahan....bukan makan menamboh-namboh yeee......a.k.a suplemen

che yan memang sediakan vivix...sr vit c n nutriferon kat rumah.....n klau travel vit c n nuriferon akan di ambil back to back....lebih dari biasa

cer tengok kebaikannya.....

Vivix

bersifat anti-oksidan dan mempunyai bahan yang meningkatkan imuniti....memulihkan sel keperingkat DNA.

Vitamin  C
Membantu melawan virus umpama perisai kepada tubuh.Vitamin C nih....amat diperlukan untuk pertumbuhan dan pembaikan tisu-tisu tubuh kita. Vitamin C membina kolagen iaitu protein penting yang  melindungi tulang rawan, tendon, ligamen dan saluran darah. Selain itu pengambilan harian vitamin  C yang cukup membantu menyegerakan proses penyembuhan luka-luka, membaiki dan memelihara struktur tulang dan gigi.

NUTRIFERON

Sebatian campuran botani terpilih meningkatkan interferon dalam tubuh untuk melawan penyakit tatkala tubuh kita sedang lemah.Nutriferon Adalah Penggalak Imunisasi Atau Immune Booster Kepada Tubuh.

jom la sihat sama-sama...che yan share saja....bila2 perlu bleh cari che yan untuk dapatkan suplemen terbaik by shaklee ni yeee....


Ahad, 8 Januari 2017

ADA APA DENGAN "TELO"

assalmualaikum....
hai uolsss.....sibuk ke....ujung2 minggu ni che yan cam biasa la melayan anak2 jela.....dah masuk usia remaja purba nih sibuk plak dok baca kisah nak sihat nih sambil2 dok layan anak2 pintar ni. maklum la umoq koi bnyk...maka kna buat maintainance sket la kenn.....hari ni nak kongsi pasal kromosom.....buat pengetahuan semua....pada hujung kromosom kita ada struktur yang dikenali sebagai #telomere

Telomere ni ibarat penutup atau pelindung kepada kromosom kita.

alaaa macam tali kasut tu lah kan, hujung tali kasut tu ade plastik yang 'pegang' tali supaya tak mudah terburai..haa macam tu lah telomere ni.


TAPI SAYANGNYA...
#telomeres ni akan menjadi semakin hari semakin pendek,seiring dengan masa, menunjukkan proses penuaan, penyakit dan sebagainya..
.
MACAM MANA NAK BANTU TELOMERE SUPAYA KEKAL BERTAHAN?


NAK TAHU?
KITA KENA AMBIL ESP, VITALEA,OMEGA GUARD DAN VIVIX UNTUK CANTIKKAN BALIK TELOMERE KITA.

SOALANNYA...

Kenapa kita kena ambil
Esp
Vitalea
Omega
VIVIX
Untuk cantikan "telo" 😎?????????????

INI JAWAPANNYA:

Esp membekalkan amino asid yang terlibat di dalam proses penghasilan DNA serta Kromosom.

Seterusnya, Vita-Lea membekalkan multivitamin untuk memastikan proses penghasilan & penyelengaraan DNA & Kromosom serta telomere normal.

OmegaGuard pula adalah anti-inflamasi di mana ia akan mengurangkan keradangan di bahagian sel serta mengurangkan risiko pemendekan telomere serta kerosakan pd DNA.
.

Vivix yang kaya dengan #foliphenol pula merupakan anti oksidan terbaik untuk melawan radikal bebas..Selain itu ia juga menjadikan sel kita kembali muda, 25 tahun dari usia sebenar sel.

Jangan tak tahu, vivix ni boleh membaiki sel kita hingga ke peringkat Dna tau..

nak cuba cantikkan dan balik telomere?

hubungi saya

Sms@wssup@telegram
0139117607

#tsunamishaklee
#teamgegar

Jumaat, 6 Januari 2017

COLLEGEN BUKAN UNTUK KECANTIKAN

assalamualaikum.....pekabo????
ari dok lepak saja smbil dok baca kebaikan collegen sempena che yan dok tgh test drive collegen shaklee nih......

xcelly cabar diri sendiri utk konsisten dengan collegen shaklee selama 56 hari sebab ikut kajian...lepas 56 hari....kesannya akan jelas kelihatan......xsabo plok rase ekeke....

dalam dok baca tu rupanya collagen ni bukannya utk cantik je tau.....che yan pun amik collegen ni sebrnarnya untuk sakit lutut....sakit lutut yang lama mai balik....dulu zaman skolah che yan gimnas tauuu.....caye x...caye x haaaa.....kecederaan tu mmg xdapat nak elak dan   ada yang meninggalkan kesan saat che yan berada di usia remaja purba nih hahaa....

ok sambung cerita pasal collegen....rupanya collegen nih bagus utk tulang juga....macam mana tulang perlukan kalsium macam tu la tulang perlukan collegen utk elak kerapuhan tulang....

collegen pn baik untuk mata sebab kornea memerlukan collegen dan bantu otot mata untuk tetap anjal..

collegen juga bantu kurangkan geseran dan kesakitan sendi-sendi.....haa...part ni yang menyebabkan che yan amik collegen shaklee nih...

collegen pun memastikan otak sihat....pe kene mengene plok collegen ngn otak.....ehhhh ada.....ada sel yang bekalkan nutrisi pada otak perlukan sokongan dari collegen agar otak kita ni bleh function walaupun kategori veteren gitchewww ekekeeke.....

tapi...tapi...tapi....nape che yan amik collegen shaklee tak amik collegen lain....

haaa.....sebab dia collogen shaklee ni antara ramuan dia amik dari collegen sisik ikan merah...tu sumber collegen premium tuu....pastu ada ekstract biji camellia japonica yang bulih lembapkan kulit dan antioksidan semulajadi utk elak radikal bebas....ada vitamin c dan B....ada ekstrak kekerang, elastin dari collegen ikan dan lactobasillus achidopilus

untuk pengetahuan seme....collegen shaklee ni sangat rendah dari segi berat molekul.....sekitar 1000 dalton (berat molekul collegen di ukur dalam dalton)....so.....bila molekul dia ringan....maksudnya mudah la badan nak serap....

k lah....nanti che yan kongsi lagi pasal collegen nih....nak prepare utk makan tengah hari pulok....
apa pun che yan dalam cabaran untuk melihat kesan collegen shaklee pada diri che yan dari sudut geseran sendi....sambil2 tu klau dapat pelolesss apa nak kata kan.......che yan pasrah stay tune hehehe....

nak collegen mantop....lai....lai...lai




Isnin, 2 Januari 2017

ANAK : MONTEL VS SLIM

assalamualaikum.....alhamdulilahh masih diberi ruang untuk berkongsi sesuatu hari ini.....teringat meeting beberapa hari yang lepas....untuk tahun 2016.....pelajar tingkatan satu berada d carta teratas untuk kategori terlebih BMI dalam erti kata lain berat badan terlebih sudah.....

yes....masa kecik nampak comel.....kiut.....gewam-gewam nok geget.....tapi bila usia kian menganjak.....sian tau....jadi bahan usikan kawan-kawan.....mungkin yang mengusik menganggap gurauan tapi yang di usik pasti merasa jauh hati......keyakinan diri kian merudum.....lagi sedih bila tengok orang lain yang seusia pakai baju terletak.....dia pakai lobos-lobos.

selaku cikgu....juga ibu kepada 3 orang permata hati che yan turut  merasa tempiasnya......anak che yan yang sulung memang memilih makan...setakat ni badan maintain.....yang kedua...pantang nampak makanan dan kuat minum susu....sampai satu tahap terpaksa tukar susu sebab dia macam tak larat nak bawa badan dan tak boleh melompat walaupun atas tilam spring.....kesian.....yang ketiga belom pasti kerana masih hanya minum susu ibu....tapi boleh tahan sadonya hihihi....

mungkin bagi sesetengah orang seronok untuk melihat kanak-kanak montel tapi bagi che yan....cukuplah anak-anak che yan sihat..riang dan gembira melalui kehidupan kanak-kanak mereka.


bagi diri che yan sendiri pula tak perlu nak jadi kurus melidi....cukuplah jika ada keselesaan untuk membawa badan sendiri dan ada kesihatan yang baik.....untuk anak-anak sedaya upaya che yan cuba beri yang terbaik dari segi pemakanan.....en. suami....yang ni che yan tak berapa nak faham....che yan makan lebih banyak dari dia tapi dia pulak yang terlebih sudah....tapi ok la en. suami selalu mendengar kata perunding kesihatan peribadi beliau ni kihkihkih.......hidup sihat itu keutamaan....sihat itu anugerah yang perlu di jaga.

ok.... inilah antara pemakanan tambahan yang che yan bagi untuk anak-anak...


insya-Allah dalam entri akan datang che yan akan cerita setiap satu kebaikan suplemen yang che yan tunjuk ni untuk kebaikan kita bersama.....

kalau nak tanya apa-apa atau berkongsi cerita boleh la wssp/telegram/sms ke di talian 013-9117607

fb : Shahizan Rahimi

jom sihat bersama shaklee.....