Rabu, 19 April 2017

Assalamualaikum.....

Perkongsian hari ini....
memang musim lo ni...
selesema la...demam la..dalam kalangan bebudak nih....jangan kata dioran....mak bapak nye skali terkena....tp lebih membimbangkan bila anak2 xsht...mmg tergendala seme benda nak buat...

untuk anak2 che yan...che yan bg all this

MEAL SHAKES tu mmg full of vitamin untuk cover mana yang xckup dlm pemakan harian diorang n siap ada gam arab dlm tu.

OMEGA GUARD...kaya dengan DHA..bagus utk perkembangan otak...selain tu omega nih anti inflamasi jugak....for those yang ada anak lelah or selalu selesema mmg sangat bagus.

CHEWABLE VITA-C PLUS.....seme orang pun tau yang vitamin C sangat penting...banyak sangat fungsinya klau nak citer...as for bebudak nih untuk pertahanan badan diorang la nak elak flue n so on...

NUTRIFERON....ha...ni immune boster...anak2 che mmg suka sgt...depa bleh makan macam sagun...klau di biar mmg lesap sekotak


bukan kata mkn suplemen sampai xsakit langsung...nama pun makanan tambahan...maka tambah apa yg kurang
 at least kita prepare yang terbaik...n incase selesema or demam tidaklah melarat insya-Allah.....

kenapa che yan percaya all this kind of suplemen...coz anak sendiri pernah demam sampai SAWAN sebelum che yan kasi diorang amalkan suplemen nih....sekarang ada jugak sket2 selesema or batuk maklum la bebudak mana tau dok diam tp alhamdulillah tidaklah berpanjangan sampai sawan bagai....

actually bukan setakat anak je boleh makan nih...skali mama papanya pun boleh amik skali.....klau mama papa yang nak tau khasiat untuk mama papa jangan lupa bagitau che yan...dun wury...che yan is super manyak sunyummmm.....

give ur wssp or telegram
013-9117607

Selasa, 18 April 2017

#SHAKLEEEFFECT

Assalamualaikum....che yan in da house....nak story sket...this is my fren....


kami suka bekerja....tunggang terbalik kekadang....tapi bila sesuatu program berjalan seperti yang dirancang.....itu satu kepuasan....umur memasing dah banyak tapi usia hanya angka.....iolsss memilih utk tingkatkan tahap kesihatan dengan #shakleeeffect.... lepas che yan rasa #shakleeeffect masa berpantang anak no 3 terus che yan jatuh cinta.... my fren nih nak polo gak....dia pun bermula dengan set berpantang premium #shaklee.... alhamdulillah...skali dia pun jatuh cinta gak....luka cepat baik....badan cargas....kes cargas nih penting sebab kami ada ank kecik yang lain yang perlu kami layan selain baby kecik masa berpantang...now daily essential memang item wajib n oso plus 'side dish' yang lain.....' feel the #shakleeeffect uolsss akn jatuh cinta berkali2.....keyakinan bertambah sebab shaklee di iring dengan landmarkstudy

semoga semakin ramai sedar tentang kepentingan menjaga kesihatan....cegah lebih baik dari mengubati....let shaklee effect your body....

papehal uolsss bleh rojer che yan ek....
by wssp or tele......013-9117607

Khamis, 6 April 2017

NYANYUK : MENGAPA TERJADI?

HAMPA TAU DAK???

ari ni che yan baca pasal alzheimer (nyanyuk). actually nyanyuk ni selalu jadi kat orang yang berusia 65 ke atas tapi kan....ingat seme ni terjadi bukan dengan tetiba je tau...seme berkaitan dengan sel otak kita.

orang nyanyuk nih didapati mempunyai plak beta-amyloid di dalam otak mereka. apa yang che yan faham plak beta amyloid ni fragmen protien yang dok bertepek n mengeras kat otak. analogi mudah untuk kita2 yang tak blajo mendalam berkaitan biologi ni kita bleh ibaratkan gigi kita yang penuh ngn plak tuh lelama bukan stakat rosak n most worst rongak kihkihkih....

cer tengok gambar yang che yan tunjuk tu....otak kita akan berfungsi dengan baik bila sel2 berhubung tapi cer tengok otak orang nyanyuk ada plak beta amyloid....so klau lelame si beta amyloid (perghh nama doh gaye retis fofuler tapi xhado guno) semakin banyak....sel otak xberhubung n seterusnya menyebabkan otak makin kecik dan kehilangan fungsi maka kenyanyukanlah kita nih....


hukhuk....xmo la nyanyuk kalu buleh tu...sebab che yan pernah jaga nenek yang nyanyuk....sian dia...n oso kesian hok tukang jaga jugak...ragam dia tahap fuiyoooo.so perlu la pencegahan awal...ikhtiar la kan...

Kajian menunjukkan resveratrol membantu membuang plak beta amyloid di dalam otak dan mencegahnya drp terbentuk. so...mudahnya dapatkan resveratrol nih ialah dengan pegambilan VIVIX yg mengandungi resveratrol. che yan memang sarankan VIVIX untuk kita HADIAHkan  VIVIX untuk ayah ibu kita. Memang berbaloi sangat bagi makanan premium ni kat ayah ibu kita utk tingkatkan tahap kesihatan warga emas (ibu bapa) agar mereka dapat menikmati hidup yg lebih baik, terutama untuk beribadah dan bersosial.


JOM VIVIX....
dapatkan satu cam mahal
dapatkan dua cam murah
dapatkan enam murah berganda....

bagaimana nak dapatkan??
hubungi che yan saja... 0139117607

#tsunamishaklee


LUTUT BERBUNYI : IKHTIAR CARA SELAMAT

assalamualaikum....

ari ni che yan.....nak berkongsi kisah perjalanan "cinta shaklee" che....mengenali shaklee sudah lama cuma sikap acuh tak acuh dalam pengambilan vitamin membuatkan lambat benar shaklee "menakluki" hati saya sepenuhnya. Setelah merasai #shakleeeffect yang sebenar selepas berpantang anak ketiga maka cinta saya pada produk shaklee "jatuh berkali-kali" hasil bimbingan SID hebat bergelar "ratu vivix".

Selepas set berpantang premium shaklee che yan cuba untuk menyelesaikan masalah sakit lutut yang che yan alami. Sebenarnya sakit lutut ini merupakan kesan jangka panjang yang che yan alami hasil daripada penglibatan aktif che yan dalam bidang sukan gimnastik peringkat sekolah dahulu.

Semakin menganjak usia kesan kecederaan yang lama dulu semakin terasa. Anak-anak pula semakin lasak dan memerlukan che yan untuk bergerak aktif mengawal mereka. Semakin lama pergerakan che yan semakin terganggu. Tugas sebagai guru memerlukan che yan naik turun tangga. Setiap kali pergerakan turun dan naik tangga, lutut che yan akan berbunyi seolah ada geseran dan bukan stakat itu sahaja, che yan terpaksa "double step" kat tangga, maksudnya che yan perlu jejak kedua-dua belah kaki untuk setiap anak tangga. Rasa sakit akan bertambah kronik apabila che yan perlu ke tandas dan tandas pula jenis tandas cangkung.

Vitamin untuk "daily essential" memang sudah menjadi rutin. Setelah mebuat sedikit pembacaan dan meminta pendapat dari upline, maka untuk masalah lutut dan sendi che yan ambil vivix, collegen, ostemetrix n omega.

che yan terus menjalani rutin kehidupan seperti biasa. Sampai satu masa che yan tersedar yang saya sudah tidak sakit lutut lagi. Saya juga mendapati bahawa struktur kulit juga nampak lebih sihat. Lebih mengharukan apabila ada yang mengandaikan che yan belum berkeluarga semasa menghadiri kursus sedangkan che yan ibu kepada 3 orang anak. Bonus berganda apabila suami juga mula perasan yang kulit che yan semakin halus. Katanya "masa bila pulak sayang selalu pakai losyen tak ada bau pun". Suami che yan memang ada masalah dengan bau-bauan. tersalah bau biarpun bau itu wangi akan menyebabkan beliau sakit kepala dan menyebabkan che yan memang sukar nak beramal dengan segala macam losyen.

Satu lagi perkara yang che yan perasan ialah masalah alergik che yan pada terung. Pada kebiasaannya setiap kali che yan termakan terung, bahagian dagu dan sekeliling bibir saya akan ditumbuhi biji-biji halus yang mengandungi air dan kawasan kulit bahagian itu akan hitam serta lambat untuk sembuh. Baru-baru ini che yan ada termakan kuah roti canai yang mengandungi terung. Memang masih ada rasa alergik itu tapi kali ini kawasan yang seringkali terganggu akibat alergik sekadar menjadi kering dan setiap kali mandi sel kulit mati di kawasan tersebut boleh di "wipe off".

Memang nawaitu che yan nak ambil set sendi tu untuk masalah lutut. Tiba-tiba macam-macam bonus  dan manfaat yang lain  diperolehi. Maka buat sekian kalinya che yan "jatuh cinta" dengan shaklee. Jom sama-sama bershaklee untuk meningkatkan kesihatan.



nak story panjang lebar bleh jugak rojer che yan na..na..na...0139117607

KENAPA PERLU SUPLEMEN?

salam uolsss....sibuk sokmo che yan nih....tapi ketahuilah....tangan ini gatal sangat nak menaip berkongsi cerita dengan uolsss.

Bukan apa....baru-baru ni ada la orang bertanya dengan che yan....dah makan macam2 pun nak kna vitamin lagi ke???? kesnya dia dok tengok che yan dok bawa pil box merata ken.....telan suplemen slumber macam telan nasi je....pastu che yan pun bagi tazkiroh pendek la dekat dia....

memang ada yang berpendapat, kalau makanan harian dah cukup lengkap semua vitamin, dah tak perlu suplemen dah. Orang sihat tak perlu suplemen. Orang sakit lagi la tak perlu...ye la orang sakit kompom perlukan ubat kennn.....

actually saloh besaq sebenaqnya.....dah makan macam2....ajet2 cukup nutrien....hurmmm memang xckup la....makan ayam...ayam kne suntik....makan sayur....sayur kne racun....

uishhh....ada plok yang citer....aku jogging saploh round padang bola dowhhhh.....

yezza....seme bagus....makan makanan seimbang...gaya hidup sihat.....tapi kennn kehidupan moden kita ni dikelilingi dengan racun moden yang boleh membunuh dengan senyap.....kita sering terdedah dengan radikal bebas....so..nak tak nak memang kne tampung dengan supplemen yang berkualiti agar kita mampu meningkatkan kualiti kesihatan kita ni...n the best supplemen yang che yan jumpa is SHAKLEE....buka sebab che yan biz tp che dah rasa keberkesanannya...and as uolsss know che hanya sharing benda yang che yan guna sendiri.....

sekarang bukan stakat che yan....malah abah che yan yang liat nak amik supplemen sebelum ni pun dah pandai bagitau n request bila bekalan vitamin dah nak habis.....

balik kampung cuti baru ni memang che yan supply vitamin sekotak besau untuk mak abah....my mom n dad dah memang layanzzz habis suplemen shaklee.... SI TONIK MERAH VIVIX tu memang jadi watak utama la kannn.....n oso daily essential supplemen yang lain.....



so...uollss nak supplemen terbaik....bleh rojer che yan....0139117607...pe masalah korang che yan cuba consult