Rabu, 24 Oktober 2018

CARA ATASI ANEMIA KETIKA MENGANDUNG

Anemia ketika mengandung atau lebih mudah difahami masalah kekurangan sel darah merah. Selalunya akan disebut sebagai HB kurang dalam kalangan jururawat yang merawat ibu-ibu mengandung.


Memang banyak risiko yang bakal ibu-ibu alami sekiranya mengalami masalah HB kurang. Antaranya masalah keguguran, kelahiran pramatang dan kemungkinan tumpah darah saat melahirkan. Kesemua risiko ini akan mendatangkan bahaya kepada ibu-ibu dan mungkin juga mampu meragut nyawa.

Ikuti kisah Puan Fatimah dalam menyelesaikan masalah anemia beliau ketika mengandung.

**********

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Saya, Fatimah Azzahra Binti Ismail. Ibu kepada 3 orang cahaya mata yang berumur 1, 4 dan 7 tahun. Saya ingin kongsikan #shakleeeffect yang saya rasai selepas mengamalkan supplement Shaklee secara konsisten selama 4 tahun.

Saya mengalami masalah anemia yang teruk ketika mengandungkan anak pertama dan kedua. Bacaan HB hanyalah 10-11 ketika itu. Sehingga setiap kali mengandung Jururawat akan tampal sticker hijau pada buku merah menandakan ada risiko HB rendah.

HAMPIR TRANSFUSI DARAH

Gejala yang saya alami akibat anemia adalah seperti pening, pucat, letih dan lesu semasa hamil dan setelah bersalin. Sebaik melahirkan anak kedua saya mengalami anemia teruk sehingga bacaan HB jatuh kepada 7 sahaja. Saya tidak boleh bangun dari katil selama 2 hari untuk mengelakkan daripada pitam. Doktor hampir mencadangkan untuk membuat transfusi darah.


IKHTIAR YANG PELBAGAI

Pelbagai ikhtiar telah saya lakukan termasuklah pengambilan pil ferrous fumarate, obimin dan iberet folic. Tetapi bacaan HB saya masih rendah. Keadaan alahan yang teruk menyebabkan tahap kesihatan saya lebih teruk kerana saya tidak boleh makan dengan baik.

BERTEMU DENGAN PENYELESAI MASALAH

Saya mula mengambil produk Shaklee sejak menyusukan anak kedua. ketika itu saya mengalami masalah penyusuan ketika bayi berumur 6 bulan. Alhamdulillah setelah berjaya menyusukan anak kedua sehingga 2 tahun setengah, saya mengandungkan anak ketiga. Saya mengambil Set Prenatal Shaklee dan supplement Shaklee yang lain bagi membantu mengatasi masalah alahan dan morning sickness saya. Ketika itulah saya sedar supplement Shaklee telah membantu mengatasi masalah anemia saya.


Vitamin yang saya amalkan semasa mengandung adalah Set Prenatal Shaklee yang terdiri daripada ESP, Omega Guard, Vitalea, B Complex, Vitamin C, Ostematrix, Peppermint Ginger Plus dan Performance Drink.

TIADA LAGI MASALAH ANEMIA UNTUK KANDUNGAN YANG BERIKUTNYA

Alhamdulillah, semasa hamil anak ketiga saya tidak mengalami anemia. Bacaan HB semasa anak ketiga adalah 13 dan ke atas. Saya juga tidak mengalami masalah pening, pucat dan lesu walaupun saya ada masalah alahan yang teruk. Saya dapat menjalankan aktiviti harian seperti biasa semasa mengandung. Jururawat bertugas memeriksa kesihatan semasa mengandung agak hairan juga sebab saya dikategorikan berisiko anemia daripada sejarah mengandung sebelumnya. Tapi tidak untuk kandungan kali ini.

TIADA MASALAH PITAM AKIBAT ANEMIA

Selepas bersalin, saya juga tidak mengalami masalah pitam akibat anemia. Sebaliknya saya lebih sihat dan segar berbanding sewaktu berpantang anak pertama dan kedua. Saya sendiri terkejut kerana saya boleh berulang-alik dengan sendiri ke Nursery Room untuk menyusukan bayi, sedangkan baru 2 hari melahirkan bayi.

NUTRISI TERBAIK UNTUK IBU DAN ANAK

Saranan saya kepada ibu-ibu dan bakal ibu di luar sana, kita boleh berikhtiar untuk berikan nutrisi terbaik untuk bayi di dalam kandungan. Mulakan mengambil supplement sejak sebelum hamil untuk mengisi kekurangan nutrisi harian kita. Kita sediakan tubuh yang sihat supaya bayi dalam kandungan dapat nutrient secukupnya. Selain itu kita lebih positif, segar dan ceria semasa hamil sehinggalah melahirkan bayi.


Saya bersyukur sangat bertemu dengan Shaklee. Saya masih meneruskan pengambilan supplement Shaklee semasa berpantang, menyusu dan sehinggalah sekarang bayi saya telah berumur 1 tahun 7 bulan.

Saya sangat berpuas hati dengan Set Prenatal Shaklee dan saya sangat menyarankan ibu-ibu yang mengalami masalah Anemia semasa hamil untuk mencuba set ini. Alhamdulillah. Terima kasih Shaklee.



************

Begitulah kisah pengalaman seorang ibu yang mengalami anemia kronik dan berjaya menyelesaikan masalahnya. Beliau juga mampu mengurus diri dengan baik untuk kelahiran yang berikutnya.

Kalau hampa nak jimat sambil guna produk semulajadi dan berkualiti hampa boleh join ahli shaklee. Ala tak sampai rm100 pun. 
Tak tau macam mana nak jadi ahli?
Bleh rojer Che Yan di :
Blog :
vitaminDhatiku.blogspot.com


FB :
Shahizan Rahimi


FB page kawasan :
Pengedar Shaklee Jerantut 013-9117607


FB page semalaysia :
vitaminDhatiku


Whatapp :

www.wasap.my/6013-9117607


Selasa, 23 Oktober 2018

DARAH TINGGI : IKHTIAR ATASI

Darah tinggi merupakan satu masalah kesihatan yang mampu mengundang pelbagai masalah kesihatan lain.



Kesedaran yang wujud dalam diri Mak Cik Zahrah telah mengubah tahap kesihatannya. Masalah darah tinggi yang dialami beliau telah menyebabkan beliau berikhtiar untuk mengatasi masalah tersebut.

Bukan hanya darah tinggi malah beliau turut mengalami masalah cramp semasa tidur dan mengalami gatal-gatal sekiranya makan makanan laut.

Ikuti kisah Mak Cik Zahrah dalam mengubah lembaran hidup beliau ke arah yang lebih sihat.

*******

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Nama saya Zahrah Bt. Abd Basit, berumur 60 tahun dan mempunyai 6 orang anak. Saya kini menetap di Melaka dan merupakan seorang suri rumah.

DARAH TINGGI, CRAMP DAN GATAL-GATAL

Saya mengidap penyakit darah tinggi dan juga mengalami masalah cramp ketika tidur terutamanya pada waktu malam di dalam bilik yang berhawa dingin. Saya juga selalu mengalami gatal-gatal apabila makan makanan seafood dan ayam. Penyakit gatal-gatal ini telah saya alami sejak 10 tahun lamanya manakala darah tinggi dan cramp kaki pula lebih kurang 3 tahun. Saya juga kerap ke hospital untuk mengambil ubat supaya dapat mengurangkan masalah yang saya hadapi ini.

ANAK CADANGKAN SUPLEMEN

Anak saya, Nur Feiza Naquieb telah mencadangkan kepada saya untuk menggunakan supplemen Shaklee iaitu Garlic Complex, Lecithin, Alfalfa Complex dan juga Ostematrix. Beliau merupakan pengedar sah Shaklee dan pengguna tegar produk-produk Shaklee. Saya terus berminat untuk menggunakan produk Shaklee selepas membaca flyers yang diberikan oleh anak saya itu.


Saya mengambil produk Shaklee seperti yang dicadangkan dan tidak menggunakan sebarang produk lain semasa menggunakan supplemen Shaklee dan Alhamdulillah saya tidak mengalami sebarang healing crysis semasa menggunakannya.

KONSISTEN SETAHUN MEMBUAHKAN HASIL

Alhamdulillah, dalam tempoh setahun, tekanan darah saya mulai menurun, 130/80. Masalah cramp dan gatal-gatal juga kini tiada lagi. Yang bestnya, ada yang teka umur saya dalam 40an. Nampak muda gitu. Doktor juga telah mengesahkan tekanan darah saya sudah OK dan stabil.

IKHTIARLAH

Saranan saya kepada anda, tidak salah untuk berikhtiar dengan supplemen tapi pastikan supplemen tersebut selamat dan berkesan. Saya sangat gembira kerana tiada lagi alahan pada ayam dan seafood, kaki tidak cramp lagi dan tekanan darah sudah OK.

Terima kasih kepada anak saya sebab kenalkan saya dengan produk Shaklee. Alhamdulillah.


*******

Begitulah kisah Mak Cik Zahrah yang berjaya menyelesaikan masalah kesihatannya dengan bantuan konsultasi yang betul dari anaknya sendiri yang juga sebagai pengguna dan pengedar Shaklee.

Kalau hampa nak jimat sambil guna produk semulajadi dan berkualiti hampa boleh join ahli shaklee. Ala tak sampai rm100 pun.
Tak tau macam mana nak jadi ahli?
Bleh rojer Che Yan di :
Blog :
vitaminDhatiku.blogspot.com


FB :
Shahizan Rahimi


FB page kawasan :
Pengedar Shaklee Jerantut 013-9117607


FB page semalaysia :
vitaminDhatiku


Whatapp :

www.wasap.my/6013-9117607

Isnin, 22 Oktober 2018

CARA TINGKATKAN IMUNITI KANAK-KANAK

Anak-anak ni rezeki kan.. apa pun kita lakukan adalah untuk kebahagian anak-anak. Tak kira la berapa orang anak..



Ikuti kisah Puan Lina Akhtar berkaitan kesihatan anaknya

*********

Ingat lagi masa anak sulung saya usia 1 tahun 6 bulan macam tu.. kulit dan kesihatan sangat rendah. Sampai boleh dikatakan setiap bulan mesti ada je ke klinik yang berdekatan. Paling risau bila demam saat suami kerja luar dan tidak bersama kami kat rumah.


Selepas dah berapa kali mencuba dan nak yang terbaik. Alhamdulillah...


PENGALAMAN MENDEWASAKAN

Ni pula si adiknya.. kulit makin putih dan kecerahan semakin buat ibu geram... dengan dia saya bermula 100% PRODUK SHAKLEE sedari hamil sampai la usia dia sekarang 2 tahun 9 bulan.
.

Bersyukur sangat.. terlalu jarang ke klinik. Bila badan dedah suhu 37'c macam tu.
.

Antara yang saya amalkan adalah up dose Omega.. Vita C Chewable paling dia suka dan cream Herbal Blend tu untuk sejukkan badan dia. Sangat menjadi sebab cream tu ada menthol mint dan sangat sesuai untuk seisi keluarga.
.

Nak kuatkan imun booster anak-anak? Saya pilih Nutriferon sekali sekala bila perlu.

Dan... mommies gojes nak tau.. ianya SANGAT JIMAT & BERBALOI dengan produk ni..
.

Mungkin ada anak-anak mommies yang cerewet dan sukar nak makan ubat klinik ... maka..

Inillah PENYELESAIANNYA!
.

Anak-anak pasti suka dan mommies yang berkerja tak perlu risau bila hantar anak ke taska. Pengasuh mahu pun anak-anak yang bersekolah.

Yang terbaik untuk dikongsi bersama. Dan pengalaman menjaga anak-anak tak sihat saat suami kerja luar dan berjauhan dari keluarga menbawa 1001 pengalaman untuk saya.

Saya rela tak belikan pakaian baru untuk mereka tiap bulan. Asalkan stok vitamin ni cukup untuk mereka anak-anak kesayangan saya.

Anda juga pasti terlalu sayangkan anak-anak dan nak yang terbaik untuk kesihatan anak-anak kan.

Buat pilihan yang terbaik. Mereka juga adalah pelaburan dan penyambung generasi kita di masa hadapan.



Alhamdulillah.

********

Siapa pun kita pasti inginkan yang terbaik untuk anak-anak terutama melibatkan anak-anak.

Kalau hampa nak jimat sambil guna produk semulajadi dan berkualiti hampa boleh join ahli shaklee. Ala tak sampai rm100 pun.
Tak tau macam mana nak jadi ahli?
Bleh rojer Che Yan di :
Blog :
vitaminDhatiku.blogspot.com


FB :
Shahizan Rahimi


FB page kawasan :
Pengedar Shaklee Jerantut 013-9117607


FB page semalaysia :
vitaminDhatiku


Whatapp :

www.wasap.my/6013-9117607

Ahad, 21 Oktober 2018

CARA ATASI SEMBELIT SEMASA DALAM PANTANG

Sembelit sememangnya cukup menyiksa kan. Tambah ngeri apabila sembelit dialami oleh ibu-ibu yang sedang berpantang .



Ikuti kisah Aida yang sememangnya dibelenggu masalah sembelit sejak zaman bujang dan bertambah kronik semasa dalam pantang. Bagai mana beliau keluar dari kemelut itu.

********

Assalamualaikum..

Saya Aida Azwani Bin Agus Azhar, berusia 33 thn , seorang isteri dan ibu kepada 3 org anak. Saya adalah seorang ibu bekerja. Saya suka gelarkan diri saya Aida.
Semua wanita yang pernah melahirkan anak pasti ada kenangan kan, Ada yang kenangannya manis dan bahagia . Ada yang pahit. Ada yang ngeri macam saya
.

Pengalaman saya melahirkan anak kedua memang sangat manis. Yelah...cahaya ke kedua  perempuan pula tu. Siapa tak Happy kan . Proses bersalin saya pun mudah je . Masuk2 labour room, tak sampai 30 minit dah selesai bersalin. Anak saya pun kecik je 2.6kg. So tak de la susah sangat nak teran. Rasa macam nak membuang air besar je..tup2 tengok baby dah keluar.Alhamdulillah.segala urusan di permudahkan lagi dengan adanya suami di sisi sepanjang proses bersalin.

PENGALAMAN INDAH BERTUKAR NGERI

Tapi....lepas tu yang saya alami pengalaman yang sangat ngeri. Sejak sebelum kahwin lagi memang saya ada sembelit. Kadang-kadang seminggu sekali baru membuang. Tapi tak teruk. Lepas Minum orange atau buah pisang, mesti lawas punya.Anak pertama anak lelaki sembelit juga tapi tak kritikal. Tapi lepas bersalin anak no 2, sembelit saya jadi teruk sangat.

Hari ketiga baru nak pergi membuang.Belum buang lagi saya dah menangis sbb sangat sakit dan takut nak membuang.

SERAM

Sekali tu, saya pegi ke tandas nak buang air besar. Lepas membuang, mangkuk tandas tu dah tukar jadi warna merah. Penuh dgn darah!! Seram sangat. Dah la kita ni baru lepas bersalin. Hilang banyak darah. Tambah pulak dengan sembelit. Memang seksa sangat.

Alhamdulillah Allah S.W.T kurniakan saya anak ketiga selepas 6 tahun
Masa berpantang anak nombor 3, saya tak alami masalah ni langsung. Masa tu saya ambil SET SEMBELIT SHAKLEE : VITAMIN C+ OSTEMATRIX+LECHITIN

Yang best sekali saya tida bengkak susu sebab apa sbb lechitin tu..wow amazing kan.
Macam-macam Shaklee effect saya dapat kan.

Takde apa-apa masalah pun. Saya recover lagi cepat dari berpantang anak no 2. Yang paling best, NO SEMBELIT AT ALL!!! Memang saya happy dan teruja sangat. So saya pun tanya  dan belajar dari pembacaan dan Mr google , kenapa saya dah tak sembelit selepas ambil Shaklee. Baca punya baca...rupanya sebab OSTEMATRIX.
.

KENAPA OSTEMATRIX KALSIUM ATASI SEMBELIT???
.

Bagi yang tak tahu apa tu OSTEMATRIX, ia merupakan vitamin yang mengandungi KALSIUM + MAGNESIUM + VITAMIN D. Sebab ni la, pill kalsium shaklee ni YANG TERBAIK BERBANDING PIL-PIL KALSIUM KAT FARMASI. Kandungan Vitamin D dalam Ostematrix ni membantu penyerapan maksimum kalsium dan membantu menyingkirkan kalsium2 yang terlebih.
.

Ingat! Kalisum tak boleh diambil dalam kuantiti yang berlebihan tau...nanti rosak buah pinggang. Sebab tu penting ada Vitamin D sama. Manakala, MAGNESIUM pulak berfungsi untuk melancarkan pergerakan usus dan meyerap air dalam badan. Ia juga merangsang pergerakan otot.
Usus juga merupakan otot terpanjang dalam tubuh kita. So, bila usus digerakkan, sembelit tak berlaku la...

MANFAAT BERPANJANGAN

Haa..best kan ostematrix ni. Sekarang anak no 3 saya dah hampir 2 tahun. tapi saya still lagi amalkan ambil Ostematrix. Selain dari atasi sembelit, Ostematrix jugak baaaaanyak manfaat lain. Especially untuk kaum wanita. Macam saya yang selalu salah urat kejang kaki.ostematrix dan sah sebahagian hidup saya tak lengakp tanpa ostematrix ni.



*********
Kalau hampa nak jimat sambil guna produk semulajadi dan berkualiti hampa boleh join ahli shaklee. Ala tak sampai rm100 pun. 
Tak tau macam mana nak jadi ahli?
Bleh rojer Che Yan di :
Blog :
vitaminDhatiku.blogspot.com


FB :
Shahizan Rahimi


FB page kawasan :
Pengedar Shaklee Jerantut 
013-9117607


FB page semalaysia :
vitaminDhatiku


Whatapp :

www.wasap.my/6013-9117607

Sabtu, 20 Oktober 2018

CARA ATASI GASTRIK SECARA SEMULAJADI

Gastrik. Buat yang tak pernah mengalami mungkin akan menganggap enteng. Apabila tiba ramadan lagilah siksa namun rukun Islam ke - 3 itu perlu dilunaskan juga. Tak mudah. Mungkin ada yang berprasangka pesakit gastrik hanya memberi alasan untuk tidak berpuasa. Hanya yang mengalami sahaja yang tahu siksanya.



Kisah yang Che Yan kongsikan kali ini merupakan kisah benar dari himpunan Shaklee effect kerana hanya yang merasai kesannya sahaja yang boleh menceritakan kisahnya.

Jom ikuti kisah KAK MA yang telah berjaya mengakhiri masalah gastrik yang telah menghantui hidupnya selama 16 tahun.

**********

Kakma ingin kongsikan pengalaman sendiri yang mana kakma menderita gastrik selama lebih 16 tahun dan dengan izin ALLAH gastrik sekarang sembuh.Kakma kena serangan gastrik yang pertama ketika berusia 14 tahun dan berlarutan sehingga usia 30 tahun.Bayangkan berapa lama kakma menderita menangung sakit gastrik ini anda yang ada gastrik mesti tahu kan betapa sakitnya menahan semasa gastrik datang menyerang.

BULAN PUASA IALAH BULAN YANG MENDUGA

Setiap kali bulan puasa selepas makan sahur wajib makan ubat gastrik.Sebelum puasa lagi dah jumpa doktor dan minta ubat gastrik untuk stok sebulan puasa kalau boleh nak mengelak dari kena gastrik tapi kalau dah kena Allah saja yg tahu, sakit sangat,selalunya walau makan ubat masa sahur lepas berbuka mesti kena juga gastrik.kalau sakit kepala boleh lagi tidur rehat pejam mata, tapi kalau kena gastrik tak boleh tidur pusing kanan,pusing kiri letak bantal kat perut dan tidur mesti selimut dan tutup kipas kalau tak lagi masuk angin perut, tidur pun merengkuk je badan.Masa bujang boleh lah tidur macam ni tapi sejak kawin ada anak pastu anak pulak menyusu mana boleh tidur cara kita so terpaksa lah menyusukan anak sambil menahan kesakitan.

UBAT HANYA MEMBERI KELEGAAN SEMENTARA

Begitu lama kakma bergantung dengan ubat tapi kakma dapati ubat hanya untuk tahan sakit bukan untuk sembuh terus sakit gastrik, Kenapa kakma mengatakan begitu? ini kerana 16 tahun kakma makan ubat gastrik tak sembuh pun hanya hilangkan sakit sahaja.

BERMULA DENGAN SET BERPANTANG

Tetapi dengan izin ALLAH tahun 2012 kakma berkenalan dengan shaklee dan pada mulanya mencuba set menyusu shaklee yang mana dalam set menyusu ada ESP (Energizing Soy Protein) dan Ostematrik. Bila kakma makan set menyusu ini dah mula perasan jarang kena gastrik kalau tak sebelum ini setiap minggu mesti kena gastrik tetapi sejak amalkan set menyusu ni sebulan sekali pun belum tentu kena gastrik. Selepas kakma ambil tahu kelebihan produk ini baru kakma sedar memang ESP dan Ostemarik sangat membantu untuk sakit gastrik.Kakma juga makan peppermint ginger untuk buang angin dalam badan.Seperti kita tahu halia sangat bangus untuk buang angin dalam badan oleh kerana kakma memang tk boleh telan air halia jadi kakma pilih untuk ambil peppermint ginger.

SET GASTRIK

Ini lah set Gastrik yang kakma ambil.

 Energizing Soy Protein –ESP yang juga merupakan sumber protein unggul daripada kacang soya merupakan sejenis tumbuhan yang tinggi sifat alkalinya yang dapat meneutralkan keasidan di dalam perut. Di samping itu, nutrien protein yang terkandung di dalam ESP sangat membantu membina sel-sel badan yang baru bagi menggantikan sel-sel lama yang telah rosak akibat dihakis oleh asid hidroklorik berikutan proses pencernaan makanan.

Peppermint Ginger Plus mengandungi herba asli pudina, halia, jintan hitam dan jintan manis untuk rasa yang nyaman dan melegakan ketidakselesaan perut serta membuang angin di dalam badan.

Ostematrix adalah suplemen kalsium dengan magnesium dan vitamin D. Pesakit gastrik disarankan untuk mengambil susu atau kalsium, kerana ianya bersifat alkali dan mampu meneutralkan asid yang telah memasuki asofagus dan menyebabkan pedih ulu hati. Faktor kekurangan kalsium dalam tubuh juga menyebabkan penyakit gastrik. Tambah pulak ubat kapur gastrik yang hospital bagi tu mengandungi kalisum jadi lebih baik kita ambil Ostematrix Shaklee yang lebih semulajadi dan selamat kan.

Jika anda ada masalah gastrik macam kakma jangan di biarkan bimbang akan dapat sakit yang lagi parah boleh jadi ulser perut or kanser. Jadi ikhtiarlah dgn vitamin gastrik ni. Kakma kongsi pengalaman kakma sendiri dan harap dapat beri kebaikkan buat semua yg ada masalah seperti kakma.

********

Begitulah kisah KAK MA yang pada asalnya mengenal set berpantang Shaklee dan seterusnya mendapat manfaat kelegaan masalah gastrik dan terus mengamalkannya sehingga beliau bebas dari belenggu gastrik.

Kalau hampa nak jimat sambil guna produk semulajadi dan berkualiti hampa boleh join ahli shaklee. Ala tak sampai rm100 pun.
Tak tau macam mana nak jadi ahli?
Bleh rojer Che Yan di :
Blog :
vitaminDhatiku.blogspot.com


FB :
Shahizan Rahimi


FB page kawasan :
Pengedar Shaklee Jerantut 013-9117607


FB page semalaysia :
vitaminDhatiku


Whatapp :

www.wasap.my/6013-9117607

Jumaat, 19 Oktober 2018

CARA PULIHKAN JERAWAT

JERAWAT. Dengar saja sudah menjadi igauan ngeri buat kita sebagai perempuan, apatah lagi mengalaminya. Lagi seriau kalau kronik berair dan bernanah bagai. Lagi stress parut yang ditinggalkan berbekas hitam.



Semua orang nak cara pulihkan jerawat sepantas kilat. Namun harus diingat jangan terlalu mengejar cantik cepat dan gunakan produk semberono. Bimbang semakin kronik jadinya.

Ikuti kisah Yaya dalam episod pulihkan semula jerawat yang dialami.

*******

Assalamualaikum.. Saya yaya. Saya nak kongsikan testimoni saya sendiri tentang masalah jerawat yang telah 'menyerang' saya tahun lepas. Dan saya bersyukur sangat² sebab shaklee banyak sangat membantu memulihkan dengan cepat.

Sebelum tu nak bagi tahu, kulit saya memang tak ada masalah jerawat ni. pernah jerawat dulu pun masa sekolah. itu pun tak berapa teruk sangat.

Masa bulan jun 2017 kulit saya dah menampakkan jerawat² pasir. Silapnya bila saya pakai nutriwhite tanpa toner. saya hanya pakai pencuci, makeup remover dan nightcream je. baru saya tahu betapa pentingnya toner ni. memang best sangat pakai nutriwhite ni. memang dia bersihkan sampai kedalam pori tau. tapi sebab bila dah cuci tak 'tutup' dengan toner so kulit tu macam terdedah dengan bakteria. ni bukan sebab nutriwhite tau tapi sebab lepas habis saya pakai nutriwhite. Masa pakai nutriwhite tu hanya keluar jerawat pasir tapi mati balik dah jerawat tu. masih ok lagi.

EPISOD JERAWAT MENYERANG

lepas tu saya dah gabra sebab nutriwhite habis. Silap saya lagi, patut saya top up la lagi nutriwhite kan..tapi tak, tergoda pulak nak pi pakai pulak produk lain. (menyesal sangat² 😔) . baru pakai 2 hari kulit jadi bertambah teruk, mula tumbuh jerawat banyak. satu ni pun tak reda lagi dah keluar yang lain. terus buang. ( ni la akibatnya kan. padan muka sendiri! ) aduhaii.. betapa menyesalnya daku.

KULIT SEMAKIN TERUK

Kulit makin teruk, masa tu dah masuk puasa dah. kena pulak batuk yang kronik. sampai sesak nafas. muscle bengkak. rusuk sakit ya amat. tak boleh tarik nafas dalam². memang teruk sangat masa tu.

bayangkan nak raya masa tu, memang takde mood raya la jawabnya. rasa tak nak keluar rumah jumpa orang. nak bagi suami tengok muka ni pun rasa malu. Memang jiwa merudum masa tu. down sangat².

Start muka jerawat tu saya makan Vitamin C, Gla complex, Alfalfa pun ada makan juga masa tu kalau tak silap, Garlic pun saya makan. siap up dose lagi. sebab antibiotik semulajadi kan, Esp pun saya minum. Masa nak raya tu saya tambah lagi Vivix. Sebab batuk pula tu kan. Jadi saya memang ikhtiar dengan shaklee je.

Alhamdulillah sangat², kulit dah mula berubah. dari jerawat nanah tu dah terus mati. jadi parut² merah. masa ni saya amal pakai masker buat sendiri dari bahan² alami ni. letak vivix juga buat masker . dan ada juga letak bawang putih ( letak kat jerawat tu )

Bayangkan dari kulit yang teruk tu tak sampai beberapa bulan je saya dah pulih. hanya dengan makan vitamin shaklee. tak pakai yang lain, tak makan benda lain pun.

bulan November 2017 tu dah licin dah kulit. tinggal parut hitam je. cepat kan. padahal teruk tau. satu muka kena. tapi pulih dah. memang vitamin² tu sangat² membantu. serius!

Tapi masa tu tak terfikir nak ambil gambar. hanya ambil bila dah reda sikit je. boleh tengok gambar ni, ni kira dah ok sikit kalau tak lagi teruk muka. jerawat besar² dan bernanah. ada yg jerawat batu juga.

oh ya! batuk pun dah ok. lepas minum vivix tu, memang ok sangat lepas tu. bila bangun pagi selalu batuk² dulu. tapi masa tu perasan bangun pagi relax je. suami pun perasan juga batuk dah banyak kurang. kalau tak silap yang batuk ni tak habis lagi sebotol vivix tu ok dah.

Cuma tang jerawat je amik masa sikit beberapa bulan macam tu. nak pulih balik dari dalam. kita tak nak baik luaran je kan. so memang start tu takut nak pakai skincare sebarangan. hanya pakai produk shaklee saja. lagi bertambah percaya & yakin la kan dengan shaklee ni.

Sekarang, dah licin. parut pun dah hilang. kalau keluar jerawat tu, memang saya tak akan picit la..biarkan je.  tapi kadang² tu die keluar sekejap pastu hilang balik. haha..macam malu² nak keluar gituu..
Nak beli balik nutriwhite dah takde stok. sedihnya.. kena la tunggu youth.

YOUTH  MEMBERI HARAPAN BARU

Ni dah masuk skincare Youth. Terus grab full set. Kulit memang bertambah² elok. sangat² suka. hihi. nampak banyak perubahan. pori mengecil. kulit lembut. dulu ada garis kat bawah mata ni. sekarang ni takde dah.. memang banyak sangatlah perubahan. mungkin sebab saya tambah lagi dengan makan Set Cantik shaklee kan. keperluan nutrisi tu dibekalkan dari dalam juga.

Konklusinya, saya memang dah yakin dengan produk shaklee ni. banyak membantu. kalau orang nak tanya pasal set jerawat shaklee ni memang saya lagi terror la kan..haha sebab dah pernah kena dah dah pulih dengan shaklee. lagi confident nak cerita kat orang. Dan orang tengok kita pun orang percaya.

Alhamdulillah..syukur sangat².


Begitulah kisah Yaya yang berjaya mendapatkan kulit idamannya dengan rangkaian produk Shaklee.

Kalau hampa nak jimat sambil guna produk semulajadi dan berkualiti hampa boleh join ahli shaklee. Ala tak sampai rm100 pun. Klau korang beli set youth ni full set dah kompom-kompon dapat keahlian percuma.
Tak tau macam mana nak jadi ahli?
Bleh rojer Che Yan di :
Blog :
vitaminDhatiku.blogspot.com


FB :
Shahizan Rahimi


FB page kawasan :
Pengedar Shaklee Jerantut 013-9117607


FB page semalaysia :
vitaminDhatiku


Whatapp :

www.wasap.my/6013-9117607

Khamis, 18 Oktober 2018

KESAKITAN AKIBAT HENTAKAN KEMALANGAN : BANTU PULIHKAN DENGAN CARA SEMULAJADI


Hidup tidak selalunya indah, langit tak selalu cerah. Malang tak pernah menyebar bauan. Begitulah kisah yang bakal diceritakan oleh seorang ibu anak 2 yang terlibat dengan kemalangan yang menyebabkan beliau terpaksa mengensot dan menggunakan tongkat dan kerusi roda dalam melunas tugasan harian.



Namun atas tawakal dan keyakinan beliau, akhirnya segala "pembantunya" telah "dipecat". Beliau sudah mampu berdiri dan berjalan seperti biasa semula.

Ikuti kisahnya.

*********

Nama saya Wan Noor Hidayah. Saya sudah berkahwin dan mempunyai 2 orang anak lelaki. Saya ingin kongsikan bagaimana kaki saya pulih sepenuhnya selepas mengamalkan suplemen Shaklee.
.

Pada tahun 2015 saya mengalami kemalangan kereta yang teruk. Tetapi alhamdulillah, saya masih hidup walaupun tidak dapat berjalan dengan sempurna selama beberapa bulan. Pada mulanya saya mencuba 2 jenama suplemen ternama dipasaran untuk mengurangkan kesakitan di kaki saya.
.

Saya terpaksa mengambil suplemen memandangkan tiada ubat selain ubat tahan sakit sahaja yang diberikan oleh pihak hospital kepada saya. Menurut mereka, keputusan x-ray saya tidak menunjukkan sebarang masalah kecederaan pada tulang walaupun mereka sendiri berasa pelik mengapa saya langsung tidak boleh berjalan.

TERPAKSA MENGENSOT KE BILIK AIR

Sejak dari kemalangan tersebut saya tidak dapat berjalan dan terpaksa dipapah oleh ahli keluarga setiap kali hendak ke mana-mana. Paling menyedihkan adalah apabila saya terpaksa mengesot perlahan-perlahan ke bilik air apabila hendak berwuduk ketika ahli keluarga tiada di rumah. Sakitnya kaki saya ketika mengesot hanya Allah sahaja yang tahu.

KERUSI RODA DAN TONGKAT MENJADI PEMBANTU PERGERAKAN

Kemudian ibu saya mendapatkan sepasang tongkat dan sebuah kerusi roda untuk memudahkan pergerakan saya. Saya menggunakan tongkat selama hampir 3 bulan untuk ke pejabat setiap hari. Walaupun kesakitan kaki saya telah mengambil masa yang agak lama untuk berkurangan, namun saya masih berasa amat sakit apabila berjalan tanpa tongkat.

BERTEMU PENGHAPUS "PEMBANTU" DENGAN IZIN-NYA

Pada suatu hari saya telah ditakdirkan oleh Allah SWT dapat kembali bekerja di lokasi yang berhampiran dengan cawangan Shaklee. Peluang ini saya ambil untuk mendaftar sebagai ahli dan membeli beberapa jenis suplemen. Omega Guard menjadi suplemen kegemaran saya apabila kesakitan kaki saya hilang setelah konsisten mengamalkannya.

DAPAT MANFAAT EXTRA

Alhamdulillah, saya berasa amat bersyukur apabila kaki saya tidak lagi sakit. Omega Guard telah membantu saya untuk sembuh. Saya juga turut merasakan Shaklee Effect yang lain iaitu mood saya semakin baik, saya menjadi lebih tenang dan tidak cepat marah. Penglihatan mata saya juga semakin baik dan saya tidak lagi mengalami masalah silau apabila memandu di waktu malam.
.

Selain Omega Guard, saya juga mengambil B-Complex untuk mengurangkan rasa sedih akibat tidak dapat berjalan dengan sempurna. Tetapi selepas istiqamah mengamalkannya, bahagian kaki saya yang kebas kerana banyak saraf mati akibat hentakan kuat semasa kemalangan lalu juga telah pulih dan kulit wajah saya menjadi semakin berseri-seri.

Kini saya hanya percayakan suplemen Shaklee sahaja. Selain semakin sihat, bertenaga, cergas dan cantik berseri, saya juga mendapat bonus setiap bulan. Marilah sertai Shaklee bersama saya. Anda juga boleh merasai Shaklee Effect yang tidak disangka-sangka.

Selamat tinggal tongkat. Saya cintakan Shaklee sampai bila-bila 😍😍😍.


********

Dalam kisah ini omega berfungsi sebagai mengurangkan keradangan dan dalam masa yang sama melancarkan peredaran darah.

BComplex pula memberi kesan terhadap saraf. Ketegangan saraf dapat dikurangkan dengan mengambil b Complex dengan dos yang sesuai. Selain itu, ianya juga memberi efek rilex dan membantu seseorang individu mengurangkan rasa stress.

Kurangnya keradangan, peredaran darah yang lancar dan, ketegangan saraf yang semakin berkurang dan rasa stress yang tidak bercambah akan membantu seseorang individu dalam proses penyembuhan.

Kalau hampa nak jimat sambil guna produk semulajadi dan berkualiti hampa boleh join ahli shaklee. Ala tak sampai rm100 pun.
Tak tau macam mana nak jadi ahli?
Bleh rojer Che Yan di :
Blog :
vitaminDhatiku.blogspot.com


FB :
Shahizan Rahimi


FB page kawasan :
Pengedar Shaklee Jerantut 013-9117607


FB page semalaysia :
vitaminDhatiku


Whatapp :

www.wasap.my/6013-9117607

Rabu, 17 Oktober 2018

KATARAK : CARA BANTU PULIHKAN SEMULA PENGLIHATAN

Penglihatan yang dianugerahkan Allah ialah salah satu pancaindera yang sangat berharga. Namun tatkala diuji dengan masalah penglihatan seperti katarak sudah pasti akan mengundang ketidakselesaan kepada tuan empunya diri. 



Ikuti kisah puan Sabariah dalam usaha beliau cuba untuk memulihkan penglihatan beliau selepas pembedahan katarak.

*******

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Saya Sabariah Binti Abdul Rahman, berusia 74 tahun. Saya baru menjalani pembedahan katarak mata kanan pada 8 Disember 2016 yang lalu. Pembedahan mata kiri pula dijadualkan pada 9 Januari 2017.

MATA KIRI TAK PERLU DIBEDAH KERANA SEMAKIN SIHAT

Selepas pembedahan pertama, saya mengambil Vivix dan Carotomax secara megadose bagi tujuan pemulihan. Namun kesan lain yang saya dapat selepas pengambilan secara megadose itu, saya tidak lagi perlu menjalani pembedahan untuk mata kiri kerana didapati mata semakin sihat.

POWER SEMAKIN MENURUN

Lebih menggembirakan, selepas sebulan dibedah, sewaktu pemeriksaan susulan di Pusat Katarak MAIWP, didapati power kedua-dua mata saya semakin menurun dengan banyak.

Alhamdulillah, saya kini masih dalam proses pemulihan disebabkan faktor umur yang semakin meningkat. Saya juga masih meneruskan pengambilan suplemen lain untuk kesihatan yang lebih optimum.



Kalau nak cuba turunkan power mata anda, tak salah mencuba sesuatu yang baik dan mempunyai kajian seperti di Shaklee.

********

Dengan usia yang kian meningkat, pembedahan di mana-mana bahagian terutama bahagian yang sensitif pastinya mengambil masa yang agak panjang untuk sembuh sepenuhnya.

Namun, kita seharusnya berikhtiar sebaik mungkin untuk terus menjaga anugerah pancaindera kurniaan Allah.

Bagi yang belum mengetahui khasiatnya, Vivix dan carotamax ialah merupakan suplemen yang mengandungi antioksidan yang tinggi dalam memberi kesihatan yang optimum.


Kalau hampa nak jimat sambil guna produk semulajadi dan berkualiti hampa boleh join ahli shaklee. Ala tak sampai rm100 pun. 
Tak tau macam mana nak jadi ahli?
Bleh rojer Che Yan di :
Blog :
vitaminDhatiku.blogspot.com


FB :
Shahizan Rahimi


FB page kawasan :
Pengedar Shaklee Jerantut 013-9117607


FB page semalaysia :
vitaminDhatiku


Whatapp :

www.wasap.my/6013-9117607

Selasa, 16 Oktober 2018

MINYAK IKAN : KEISTIMEWAAN OMEGA GUARD SHAKLEE

Salam Isnin hampa semua. Hari ni macam biasa tugas Che Yan sebagai mak anak tiga berjalan seperti biasa. Namun semakin hari semakin mencabar kerana kata-kata Che Yan dan suami bagaikan satu doa yang bakal realisasi insya-Allah.

Apa kata-kata kami? Sebenarnya setiap kali nak lahirkan baby baru kami akan sebut anak mensa. So setakat ni kami ada mensa 1 mensa 2 dan mensa 3. Insya-Allah bulan 12 nanti akan keluar lagi sorang mensa 4. Sekarang sudah 2 mensa perempuan dan 1 mensa lelaki. Akan datang belum pasti mensa lelaki ke perempuan.

Semua anak mensa Che Yan, Che Yan bagi diorang vitamin Shaklee yang sesuai dengan depa. Tidak terkecuali omega guard. Kenapa Che Yan tak ragu-ragu nak bagi omega guard kepada anak-anak Che Yan ? Hampa bulih baca keistimewaan omega guard shaklee. Bagi Che Yan omega guard shaklee ialah minyak ikan yang terbaik.



KEISTIMEWAAN OMEGA GUARD SHAKLEE

🔊Minyak Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee diesktrak dari ikan laut dalam dan berair  sejuk (sardin, mackerel, herring dan anchovies)

🔊Tidak dihasilkan dari minyak hati ikan yang mengandungi toksik.

🔊Omega 3  dalam Omega Guard Shaklee mengandungi 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan minyak hati ikan.

🔊 Sangat berbeza daripada produk omega 3 di pasaran kerana Omega Guard Shaklee satu-satunya minyak ikan omega 3 paling tulen, lengkap dengan 7 jenis asid lemak omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA dan ALA.

🔊1 kapsul Omega Guard Shaklee membekalkan 905mg asid lemak omega 3, EPA dan DHA.

🔊 Omega Guard Shaklee dihasilkan daripada kaedah ultratulen bergred farmaseutikal berteknologi terkini.

🔊Kaedah utlratulen adalah proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengektrask omega 3 yang tulen dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum,  merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB.

Kalau anak Che Yan yang nombor 3 tu siap kunyah lagi omega guard tu. DHA memang amat penting untuk perkembangan otak anak-anak. Tak kurang juga mengurangkan tahap kelupaan bagi orang dewasa.


So kalau hampa nak tau dos yang sesuai untuk pengambilan anak-anak dan orang dewasa, hampa bulih tanya Che Yan.

Sebenarnya banyak lagi fungsi omega guard ni. Nanti Che Yan kongsikan lagi di entry yang lain. Contoh nya omega guard juga sesuai untuk orang yang nak kawal berat badan dan kolestrol. Caranya bagaimana? Tunggu entry akan datang atau boleh hubungi Che Yan sekarang.

Kalau hampa nak jimat sambil guna produk semulajadi dan berkualiti hampa boleh join ahli shaklee. Ala tak sampai rm100 pun. 
Tak tau macam mana nak jadi ahli?
Bleh rojer Che Yan di :



Blog :
vitaminDhatiku.blogspot.com


FB :
Shahizan Rahimi


FB page kawasan :
Pengedar Shaklee Jerantut 013-9117607


FB page semalaysia :
vitaminDhatiku


Whatapp :

www.wasap.my/6013-9117607

Isnin, 15 Oktober 2018

KANSER PAYUDARA : BAGAIMANA SUPLEMEN MEMBANTU DALAM PROSES PEMULIHANNYA

Saat mendengar kanser payudara, hati bergetar seolah kepala dihempap langit. Mungkin itu yang dirasa oleh empunya kisah ini.



Bukan mudah menerima hakikat. Namun itulah hakikat yang harus di telan. Sebagai manusia adakah kita hanya berserah sedangkan Allah sudah berjanji buat yang berusaha pasti ada pengakhiran terbaik.

Ikuti kisah ini, bagaimana seorang penghidap kanser tahap 2 pulih dengan bantuan suplemen.

*******

Alhamdulillah wa syukurillah...
Inilah cinta hati sya dan adik beradik, satu satunya keberkatan doa yang kami ada sehingga sekarang. Disebalik senyumannya, siapa sangka mak merupakan cancer survivor... disebalik seraut wajah yang mulus itu juga terselit pelbagai kedukaan dalam memikul tanggungjawab sebagai emak dan ayah kepada kami 4 beradik..terutama buat adik bongsu kami yang sekolah lagi

Oktober 2012 merupakan detik paling getir apabila mak kehilangan kekasih hatinya secara mengejut.. siapalah kite sebagai hamba untuk mempersoalkan ajal dan maut.. hanya doa menjadi iringan... hamba redho ya Allah...
Tidak setakat itu, mak diuji sekali lagi apabila disahkan menghidap kanser payudara tahap 2 seusai habis idahnya.

Waktu itu, bagaikan dihempap langit runtuh apabila benjolan sebesar 20sen di bahagian dada kiri disahkan positive sel kanser...Al maklumlah mak memang tiada masalah kesihatan yang lain. Mak kelihatan tenang menerima kebenaran itu.. namun disebalik ketenangan wajahnya tetap terselit kesedihan dan kehampaan.

Hanya Allah sahaja mengetahui apa yang dialami beliau.. hendak mengadu, hilang sudah tempat mengadu.. pada anak2? kekuatan perlu ditunjukkan agar tidak menyedihkan anak2 pula.betapa kuatnya semangatmu mak.jagakan mak buat kami Ya Allah.


Setelah beberapa rawatan dan ujian dilakukan di beberapa hospital dan keputusan adalah tetap sama...

Akhirnya akur dengan qada qadar Allah, mak bersetuju menjalani pembedahan mastektomi sepenuhnya di bahagian dada kiri...sedih hati kami melihat keadaan mak.. Ya Allah kuatkan mak dalam menghadapi ujianMu..
Setelah itu, bermula lah episod mencabar buat mak selepas pembedahan...

Dari pemakanan, luka pembedahan, aktiviti harian semua kami jaga.. diperkenalkan dengan shaklee buat mak selepas pembedahan adalah ostematrix bagi penyembuhan luka dengan baik.. alhamdulillah elok dan cantik lukanya.

Apabila mula kemoterapi dan radiotherapy keadaan mak makin lesu.. rambut da mula gugur, otot2 dan sendi tak berapa nak kuat sehinggakan terpaksa solat duduk.. tiada nikmat Allah yang dapat kite dustakan..

Dimasukkan ke wad kerana tdak cukop darah.. sungguh2 diuji.. ampunkan mak Ya Allah... ada juga mulut2 bawang kata2 mak yang agak keterlaluan.

Setelah habis kemoterapi dan radiotherapy sebanyak 15 sesi..
Masa tu bufday mak tak silap masa tu.. hadiahkan mak vivix... terharu mak kata.. sebab kami sayang mak tau... selepas tu mak ikhtiar dengan mencuba full set kanser. almaklum la kan immunity rendah dan kesan dari rawatan pula buat mak lemah dan pucat.

Alhamdulillah mak saya kuat dan mak dapat hadapinya. Sekarang setelah 6 tahun mengamalkan set kanser, doktor sahkan mak bebas kanser.terima kasih Allah.



Sehingga sekarang mak sayang sangat2 pada vivixnye tu. Tanpa vivix mak tak happy katanya.. hihi doakan mak sihat ye semua.. tak kenal maka tak cinta tau.

Mak kata sharing2 ni boleh bamtu orang yang senasib dengannye... terima kasih shaklee bawa harapan baru buat mak.

*******

Begitulah kisah yang dikongsikan oleh seorang anak yang menjadi saksi perjuangan ibu dalam berdepan dengan musuh utama wanita iaitu kanser payudara.

Andainya ada antara kita yang punya masalah yang sama atau saudara mara yang sedang menanggung derita. Kongsikan kisah ini agar ada ikhtiar yang boleh kita kongsikan.

Kalau hampa nak jimat sambil guna produk semulajadi dan berkualiti hampa boleh join ahli shaklee. Ala tak sampai rm100 pun. 
Tak tau macam mana nak jadi ahli?
Bleh rojer Che Yan di :
Blog :
vitaminDhatiku.blogspot.com


FB :
Shahizan Rahimi


FB page kawasan :
Pengedar Shaklee Jerantut 013-9117607


FB page semalaysia :
vitaminDhatiku


Whatapp :

www.wasap.my/6013-9117607

Ahad, 14 Oktober 2018

KEISTIMEWAAN VITAMIN C SHAKLEE

Hai hampa, assalamualaikum, salam hamba hulur tanda ingatan. Ekeke nyanyi pulak. Hari ni Che Yan nak share pasal vitamin C.

Asal sebut je pasal cantik vitamin yang paling fofular ialah vitamin C. Vitamin C ni menjadi kegilaan ramai wanita untuk mendapatkan kulit yang cantik.

KENAPA VITAMIN C MENJADI KEGILAAN WANITA?

🌿Kulit yang cukup vitamin C akan menjadi lebih cantik kerana Vitamin C membantu meningkatkan penghasilan kolagen secara semulajadi di dalam badan dan mengikat kolagen dengan kuat yang menjadi rahsia kulit menjadi tegang dan anjal. Sapa yang tak mau kulit idaman cemtu kennn.

🌿Vitamin C membantu mencerahkan kulit. Part cerah ni lagi lah kan. Kalau boleh nak cerah dengan kadar segera dan peloles tahap cermin ajaib. Sebab tu ada antara wanita yang sanggup ambil suntikan vitamin C dan sebagainya. Namun, barang diingat juga kesan sampingan yang bakal menjelma.

🌿Vitamin C adalah antioksidan yang membantu menyingkirkan radikal bebas yang membuatkan kulit menjadi rosak dan kusam. Sebab tu yang pakat nak consume vitamin C tu coz nak cun dan lawa.

Tu antara sebab ramai wanita vibrate apabila citer pasal vitamin C.

Vitamin C ni bersifat larut air, memang susahlah nak capai dosage yang tinggi diserap sepenuhnya dalam badan. Lebihan vitamin C tadi akan cepat dikeluarkan dari badan melalui urine kita setiap hari.

Tapi, harus diingat!!!

Dos yang besar melebihi 4000 mg akan menyebabkan perut kita sakit, cirit birit, dan rasa cramp.
Masalah ini akan bermula apabila kita mula mengambil Vitamin C lebih dari 2000 mg mengikut respons badan kita sendiri.

APA NAK BUAT UNTUK DAPATKAN VITAMIN C YANG CUKUP?

As simple as ABC iaitu ambil Vitamin C yang ada teknologi sustained release, iaitu teknologi pelepasan masa, badan akan menyerap vitamin C dengan secukupnya sebab vitamin C dilepaskan secara berkala.

VITAMIN C MANA YANG TERBAIK?

Kalau tanya Che Yan, Che Yan pilih vitamin C dari Shaklee. Pelepasan masa yang ada dalam Vitamin C Shaklee adalah, setiap satu jam, tablet vitamin C yang kita makan itu hanya melepaskan 100 mg dari jumlah penuh vitamin C tersebut iaitu 553mg.
Jadinya, sumber vitamin C akan sentiasa dilepaskan dalam badan selama 5 jam lebih di dalam badan kita.

APA YANG BEST SANGAT DENGAN VITAMIN C SHAKLEE

🍋first sekali yang bestnya sebab jimat sangat. Sebiji memang tak sampai 60sen pun.

🍋rahsia kenapa bila kita makan Vitamin C Shaklee ni nampak kesan cepat adalah, vitamin C Shaklee ini adalah vitamin semulajadi. Dihasilkan dari tumbuhan semulajadi, iaitu ekstrak jagung yang membantu sel-sel badan kita senang menyerap zat askorbik asid vitamin c ni supaya sel menjadi lebih sihat untuk menjalankan fungsinya.

🍋Lebih banyak penyerapan, tak banyak "pembaziran", sebab? Vitamin C Shaklee ada teknologi Sustain release. Pelepasan vitamin C secara berkala. Lebih banyak penyerapan maka lebih SELAMAT, kurang bahayanya, kurang juga membazir yang.

🍋Sebab, ia datang sekali bersama sama dengan bioflavonoids maka secara tak langsung meningkatkan tindakan vitamin C di dalam badan kita. Ada 3 bioflavonoids yang dimasukkan sekali ke dalam vitamin C ini, iaitu bioflavonoids dari Lemon, Orange dan Grapefruit. Mantopkan?

Tapi jangan lah pulak sampai hampa tak makan buah langsung sebab dah makan vitamin C Shaklee. Nama dia pun suplemen maka tugas di memang tambah mana yang lompang. Suplemen ni efek dia terus kepada fungsi vitamin manakala real food kita akan dapat efek kenyang jugak. Cumanya dengan inovasi pemakanan masa kini agak mustahil kita dapat nutrisi yang cukup hanya sekadar makan real food semata-mata.


Kalau hampa nak vitamin C Shaklee, jangan segan-segan contact Che Yan tau

Kalau hampa nak jimat sambil guna produk semulajadi dan berkualiti hampa boleh join ahli shaklee. Ala tak sampai rm100 pun. 

Tak tau macam mana nak jadi ahli?
Bleh rojer Che Yan di :

Blog :
vitaminDhatiku.blogspot.com


FB :
Shahizan Rahimi


FB page kawasan :
Pengedar Shaklee Jerantut 013-9117607


FB page semalaysia :
vitaminDhatiku


Whatapp :

www.wasap.my/6013-9117607


Sabtu, 13 Oktober 2018

IKHTIAR HAMIL : PENANTIAN 18 TAHUN BERAKHIR

Sebuah perkahwinan memang mengharapkan zuriat namun rezeki dan percaturan dari Allah ialah yang sebaik-baik aturan. Namun, kita sebagai hamba jangan sesekali berputus asa. Rezeki untuk mendapat cahaya mata awal atau lewat adalah ketentuan yang Esa.

Ikuti kisah penantian sepasang suami isteri yang inginkan cahaya mata. Ikhtiar hamil yang mereka lakukan bukanlah sekadar melepaskan batok di tangga. Namun mereka bersungguh-sungguh dalam merealisasikan impian mempunyai zuriat sendiri. 18 tahun bukan satu tempoh yang singkat.

Ikuti kisah ikhtiar hamil mereka dalam merealisasikan impian menimang cahaya mata yang dikongsikan oleh anak saudara yang cukup prihatin


*******

Assalammualaikum  Hai. Nama saya Zarina Binti Ismawi. Saya nak kongsikan kisah mak saudara saya yang berjaya hamil asbab dari pengambilan set kesuburan shaklee.

Saya masih ingat lagi bulan Mac 2017, Makcik saya bertanya tentang set kesuburan shaklee. Dah beribu habis membeli produk yang lain. Jadi, dia teringin mencuba shaklee.

SETELAH RIBUAN RINGGIT DIHABISKAN SET KESUBURAN SHAKLEE DIRISIK

Saya mencadangkan set kesuburan shaklee untuk pakcik dan makcik saya. Makcik saya mengambil esp, gla, b complex, vitalea, vitamin c dan vivix. Manakala pakcik saya mengambil omega guard, vitalea dan vivix.

Setiap bulan, saya akan membantu mengira waktu subur mereka dengan tepat dan mencadangkan tarikh yang sesuai untuk mereka bersama.Makcik dan pakcik saya sangat konsisten dalam pengambilan supplemen shaklee. Langsung tidak pernah skip.

Akhirnya setelah 6 bulan makcik saya konsisten dengan set kesuburan shaklee, dia mengalami demam yang teruk sehingga terkulai lemah. Muntah dan tidak mampu menghidu bau ikan segar.

KHABAR ANGIN SHAKLEE PENYEBAB JATUH SAKIT

Awalnya saya sangat nervous. Sebab orang kampung membawa cerita makcik saya jatuh sakit selepas mengambil supplemen shaklee.

Tapi, saya tetap yakin. Barangkali dia mengandung. Saya menyuruh makcik saya untuk check upt. Check kali pertama terdapat satu garisan clear dan satu lagi kabur. Dalam hati saya merasakan makcik saya mengandung. Saya belikan makcik saya upt yang lebih mahal. Check sekali lagi, dan wow! double line!

Sayalah antara orang yang paling gembira. Malam tu juga saya nasihatkan makcik saya untuk bersedekah di surau sebagai tanda terima kasih dengan Allah.

Menangis kesyukuran mereka suami isteri. Bayangkan, 18 tahun menunggu zuriat kandung sendiri. Suatu tempoh yang bukan sekejap. Perlukan kesabaran yang tinggi.

Jadi, kepada sesiapa yang masih belun dikurniakan cahaya mata, kita masih ada harapan jika kita mahu berusaha. Berusaha, yakin dan sentiasa berdoa. InshaAllah, pasti Allah akan makbulkan.

Makcik saya sangat percaya dengan shaklee. Dari mengandung  beliau tidak mempunyai masalah HB rendah, tiada darah tinggi dll. Berpantang dengan vivix dan set berpantang shaklee sangat membantu beliau lebih cergas walaupun ini anak pertamanya.




Bestkan mendengar kisah makcik saya..? Jadi, kepada sesiapa di luar sana yang ingin berikhtiar mendapatkan cahaya mata, kenapa tidak mahu mencuba shaklee...?

*******

Begitulah kisah yang dikongsikan oleh seorang anak saudara tentang ibu dan bapa saudaranya yang berjaya menimang cahaya mata dengan ikhtiar hamil Shaklee.

Kalau korang nak jimat sambil guna produk semulajadi dan berkualiti korang boleh join ahli shaklee. Ala tak sampai rm100 pun.
Tak tau macam mana nak jadi ahli?
Bleh rojer Che Yan di :

Blog :
vitaminDhatiku.blogspot.com


FB :
Shahizan Rahimi


FB page kawasan :
Pengedar Shaklee Jerantut 013-9117607


FB page semalaysia :
vitaminDhatiku


Whatapp :

www.wasap.my/6013-9117607

Jumaat, 12 Oktober 2018

CARA CEPATKAN LUKA BERSALIN SEMBUH




Hai hampa, arini Che Yan nak kongsi kisah ibu anak empat yang ada pengalaman best macam Che Yan jugak. Cuma beza kami, Che Yan dapat pengalaman berpantang best masa anak ketiga. Puan Azie ni pulak dapat pengalaman beat berpantang masa anak keempat. Cuma lagi dramatik Puan Azie bersalin secara czer. Che Yan bersalin secara normal. Jom ikuti kisah cara cepatkan luka bersalin sembuh.

*******

Salam, saya Azie. Saya nak share pengalaman berpantang dengan set berpantang dan Vivix.

Saya bersalinkan anak no.4 ni secara pembedahan dan sememangnya dah diberitau lebih awal. Jadi get ready je. Kalau sebelum ni pengalaman bersalin agak dukacita, saya memang berharap kali ni betul- betul sedia.

EMERGENCY CZER

Sehingga kandungan masuk 38 minggu, pada pagi raya korban. Ketuban pecah dan sy masuk wad.emergency czer. Sepatutnya planning czer tapi sebab ketuban pecah awal, jadi emergency dan saya sendiri dah dimaklumkan risiko pembedahan ni.

Waktu di hospital, sebaik saja nurse suruh bangun selepas 6 jam pembedahan. Saya ambik vitamin dulu sebab memang tenaga rasa macam habis dah. Ambik ginger jugak, perut dah hampir 8 jam kosong. Alhamdulillah, selepas beberapa jam bersalin. Memang rasa segar sikit dan mula menyusukan baby. Memang susu badan banyak.

HABISKAN SEBOTOL VIVIX DALAM SEMINGGU

 Masuk hari ketiga, keluar je dari hospital. Start ambik vivix. Satu botol vivix tu lebih kurang dalam seminggu je sebab memang nak baikkan luka cepat. Alhamdulillah, memang rasa sangat bertenaga. Lebih- lebih lagi terpaksa pula berulang ke klinik sebab baby ada kuning sikit. Dekat bahagian luka tu memang tak rasa sakit, ini merupakan czer kali ke -3 saya dan rasanya inila pengalaman pantang terbaik untuk saya.

MINGGU KEDUA SUDAH MULA MEMASAK

 Masuk minggu ke- 2 berpantang, dah mula masak sendiri. Memang tak rasa macam orang pantang sebenarnya tapi berhati- hati jugakla kan. Selain dari vivix, saya mengambil ESP, vitalea, b- com, ostematrix, vitamin C dan Alfalfa sebagai jamu pantang.

FASA BERPANTANG TERBAIK

Untuk saya, inila pantang yang terbaik setelah 4 kali berpantang ni. Dan saya amat mensyorkan vivix dan set pantang ini untuk ibu- ibu yang bakal melahirkan anak.

Yang paling pentingnya dalam pantang kali ni, takde masalah bengkak susu sampai demam. Keletihan akibat menjaga bayi lewat malam dan mahupun rasa stress. Memang sangat berbeza dengan kelahiran sebelum ni. Tq Shaklee .



*******

Begitulah kisah Puan Azie yang cukup senang dengan pengalaman bersalin dan berpantang anak keempatnya. Seperti beliau, Che Yan juga mengesyorkan Vivix dan set berpantang Shaklee untuk ibu-ibu diluar sana agar kita semua sama-sama mendapat manfaat dan pengalaman terbaik saat berpantang dalam ikhtiar cepatkan luka bersalin sembuh dan dalam masa yang sama mendapat kecergasan secara optimum tanpa menjejaskan bayi .

Kalau hampa nak jimat sambil guna produk semulajadi dan berkualiti hampa boleh join ahli shaklee. Ala tak sampai rm100 pun. 
Tak tau macam mana nak jadi ahli?
Bleh rojer Che Yan di :
Blog :
vitaminDhatiku.blogspot.com
FB :
Shahizan Rahimi
FB page kawasan :
Pengedar Shaklee Jerantut 013-9117607
FB page semalaysia :
vitaminDhatiku
Whatapp :

www.wasap.my/6013-9117607

Khamis, 11 Oktober 2018

CARA JAGA TULANG AGAR SENTIASA KUAT

Salam, hai hampa buat apa arini . Che Yan arini ada check up dengan pakar. Maklumlah tengah preggy. Sebelum belek buku pink doc kata anak pertama ke? Tetiba bila dah buka buku dia sendiri jawab "ehhh, dah empat".

Pastu dia pun dok cakap itu ini. Sambil dok check perut seme. Then dia tanya "puan keje?"

Che Yan pun jawab la keje kannn.
"Keje apa?" ramah oiii doktor ni. Che Yan bagitau la "cikgu". 

Dia pun "wow! U look so energetic walau dah 32 minggu"

Actually dia tak tau rohsia Che Yan . Nak citer kang bimbang dia anti suplemen ekekeke.

Ingat senang ke nak maintain energetic kalau tak tampung dengan suplemen. Kalau tak time cemni lutut dah mula bunyi. Pinggang kompom rasa nak tercabut. Pergerakan mesti lagi slow macam kura-kura. Mau nya tak, tetulang dah semua meregang nak ready untuk baby lahir nanti. 

Rohsianya mudah saja dengan Shaklee. Setiap malam memang tak miss Che Yan amik ostemetrix.


Tau dak yang kita ni perlukan lebih dari kalsium untuk nak pastikan tulang sihat?


Selalu orang cakap kena minum susu sebab susu salah satu sumber kalsium. Sebenaqnya kita perlu lebih dari kalsium semata untuk pastikan tulang sihat. Tapi sebenarnya kita perlukan lebih dari kalsium untuk pastikan tulang sentiasa sihat.

Ok, meh kita tengok satu-satu:

🌿Kalsium
Ialah bahan asas nak bina tulang

🌿Magnesium
Bantu hantar kalsium kepada tulang

🌿Boron
Bantu metabolisma tulang

🌿Vitamin D
Merangsang penyerapan kalsium

🌿Kuprum,zink dan Mangan
aktifkan enzim yang membantu meningkatkan kepadatan tulang
Lengkap semua tu barulah dapat tulang yang sihat

Semua tu nak dapat mesti ambil makanan dengan kombinasi yang betul.

Nak kombinasi lagu mana? Nak kena timbang ka? Kompom lah tidak kennnn.Maka y not hampa add on ostemetrix dalam diet harian.
Semua lengkap dalam tu untuk keperluan tualang. Maka ostemetrix akan topup mana yang lompang. 


Maka idokleww reput tulang ittew.
Nak ostemetrix cari Che Yan na
nanti kami habaq kat hampa cara nak makan lagu mana.


Kalau hampa nak jimat sambil guna produk semulajadi dan berkualiti hampa boleh join ahli shaklee. Ala tak sampai rm100 pun. 
Tak tau macam mana nak jadi ahli?
Bleh rojer Che Yan di :
Blog :
vitaminDhatiku.blogspot.com
FB :
Shahizan Rahimi
FB page kawasan :
Pengedar Shaklee Jerantut 013-9117607
FB page semalaysia :
vitaminDhatiku
Whatapp :
www.wasap.my/6013-9117607

Rabu, 10 Oktober 2018

CARA SELESAIKAN MASALAH SELALU LETIH DAN SAKIT LUTUT


Hai hampa, today Che Yan nak citer pasal cara nak selesaikan masalah selalu letih dan sakit lutut.


Actually masalah tu berpunca dari lebihan berat badan. Ikuti kisah seorang jejaka yang telah berjaya menyelesaikan menurunkan berat badan dan sekaligus berjaya menyelesaikan masalah selalu letih dan sakit lutut.

*****

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh dan Salam Sejahtera. Saya Abdul Latif bin Sarpin, suami kepada Fitriyatul Asyiqin. Berumur 31tahun dan merupakan seorang penjawat awam.
.

Saya ingin kongsikan testimoni pengalaman saya sendiri bagaimana saya berjaya menurunkan berat badan saya yang dulunya mencecah 96kilogram kepada 87kilogram sekarang.

KESAKITAN LUTUT AKIBAT LEBIHAN BERAT BADAN

Ketika berat badan saya 96kg dahulu, saya seringkali cepat berasa penat, letih dan kurang stamina dan kadang kala sakit lutut selalu datang menyerang ketika saya bersukan. Saya sedar ini sedikit sebanyak berkait dengan masalah berat badan saya yang berlebihan. Isteri saya ada juga mengesyorkan saya untuk mengambil suplemen tapi saya tidak konsisten dengan pengambilan suplemen ini.

KESEDARAN YANG MEMBAWA PERUBAHAN

Sampailah satu tahaP apabila saya merasakan saya perlu buat sesuatu untuk atasi masalah berat badan saya ini apatah lagi saya selalu penat dan sakit lutut juga kerap datang. Dan saya nekad untuk cuba konsisten mengamalkan apa yang isteri saya nasihatkan. Alhamdulillah isteri saya sangat komited dan sentiasa mengingatkan saya untuk sentiasa mengambil suplemen ini dan dalam masa yang sama menjaga pemakanan dan juga sentiasa ingatkan saya untuk melakukan senaman. Saya juga menjaga waktu makan saya yang mana pada waktu malam,saya kurangkan pengambilan makanan yang berat terutamanya karbohidrat dan kurangkan pengambilan minuman manis.


Ini merupakan antara suplemen yang saya amalkan untuk fokus atasi masalah berat saya, rasa letih dan kurang tenaga juga untuk atasi sakit lutut saya.
.

1. Lecithin, Alfalfa, Omega Guard, Herb-Lax dan Ostematrix untuk membantu proses penurunan berat badan saya juga membantu atasi masalah sakit lutut saya kerana saya juga aktif bersukan.

2. Vivix,CoqTrol Dan Bcomplex untuk atasi masalah saya yang selalu penat terutamanya ditempat kerja untuk berikan tenaga dan stamina kepada saya cergas sepanjang hari. Ianya juga membantu berikan tenaga kepada saya ketika melakukan workout atau senaman.


Alhamdulillah dari berat badan saya ketika bulan December 2017 dahulu 96kilogram kini berat terkini saya mencapai 87kilogram dan insyaAllah saya akan konsisten amalkan cara hidup yang sihat dan amalkan suplemen Shaklee ini untuk dapatkan kembali berat badan ideal saya. Syukur sangat saya kini merasa lebih sihat dan fit berbanding dahulu dan sekarang boleh aktif bersukan kembali.
.

Terima kasih Allah juga buat isteri tercinta,
Terima kasih Shaklee .

Dan inilah Shaklee Effect Saya!  💪

*****

Begitulah kisahnya

Kalau korang nak jimat sambil guna produk semulajadi dan berkualiti korang boleh join ahli shaklee. Ala tak sampai rm100 pun.
Tak tau macam mana nak jadi ahli?
Bleh rojer Che Yan di :
Blog :
vitaminDhatiku.blogspot.com
FB :
Shahizan Rahimi
FB page kawasan :
Pengedar Shaklee Jerantut 013-9117607
FB page semalaysia :
vitaminDhatiku
Whatapp :

www.wasap.my/6013-9117607

Selasa, 9 Oktober 2018

KESAN SAMPINGAN SUNTIKAN PERANCANG KELUARGA (DEPO) DAN CARA UNTUK MENGATASI


Hari ni Che Yan nak kongsi satu kisah benar. Maka ini bukan overclaim tapi kisah benar yang dikongsi seorang ibu yang mengambil suntikan perancang keluarga (DEPO). Ibu ini mengalami kesan sampingan yang cukup mengganggu perjalanan rutin harian beliau. Ikuti kisahnya dan ketahui bagaimana cara beliau mengatasi masalah kesan sampingan suntikan DEPO itu.

*****

Assalamualaikum. Nama saya Siti Lailatul Qadr. Saya merupakan seorang pekerja swasta. Saya ingin kongsikan pengalaman saya yang mengalami beberapa kesan sampingan selepas mengamalkan suntikan perancang keluarga.
.

Saya merupakan seorang isteri dan juga ibu kepada 2 orang cahaya mata lelaki. Saya merasakan diri saya seorang yang bertuah kerana diberikan Allah nikmat melahirkan anak secara normal (anak pertama) dan kaedah pembedahan (anak kedua). Walaupon kebanyakan wanita akan berasa gerun dengan perkataan ‘czer’, tetapi saya menganggap ianya adalah rezeki buat saya kerana dapat melalui kedua-dua pengalaman bersalin yang sangat berharga.
.

Oleh kerana saya telah melahirkan anak kedua secara pembedahan (czer), saya dan suami merancang untuk menjarakkan kehamilan yang seterusnya. Setelah berbincang, kami sepakat untuk mengambil suntikan perancang keluarga atau lebih dikenali sebagai suntikan DEPO. Suntikan ini sangat terkenal di kalangan wanita yang ingin merancang kehamilan dan ianya dilakukan 3bulan sekali.

SENGAL-SENGAL BADAN DAN SAKIT LUTUT MENJENGAH

Saya mendapatkan suntikan depo yang pertama di klinik kesihatan sekitar April 2017. Setelah beberapa minggu, saya mendapati diri saya kerap mengalami sengal-sengal badan dan sakit lutut secara tiba-tiba. Pada mulanya saya menganggap ianya adalah sakit badan yang biasa-biasa memandangkan saya perlu bekerja dan menguruskan hal rumah tangga setiap hari.
.

Kemudian, saya meneruskan dengan suntikan depo yang kedua sekitar Julai 2017. Keadaan yang sama berlaku terhadap diri saya. Masalah sengal-sengal badan dan sakit lutut yang kerap berlaku menyebabkan saya stress. Suami juga pelik kerana sebelum ini saya tidak pernah mengadu sakit-sakit badan kepadanya. Saya juga mengalami gangguan haid sepanjang saya menggunakan suntikan depo. Saya bertambah stress.
.

Setelah berbincang, saya dan suami memutuskan untuk tidak meneruskan lagi suntikan depo yang ketiga. Saya tahu bahawa masalah yang saya hadapi seperti sengal-sengal badan, sakit lutut dan haid terganggu merupakan kesan sampingan akibat suntikan depo yang saya ambil. Suntikan tersebut telah menyebabkan hormon saya menjadi tidak stabil dan saya nekad untuk berhenti daripada mengambil suntikan depo lagi.

SENGAL-SENGAL BADAN DAN SAKIT LUTUT MASIH BERTERUSAN WALAU SUNTIKAN TIDAK DI AMBIL

Sebulan lebih berlalu, selepas berhenti mengambil suntikan depo saya beranggapan semuanya akan kembali normal, tetapi malangnya anggapan saya salah. Saya tetap mengalami sengal-sengal badan dan sakit lutut. Haid juga masih tidak datang hampir 8 bulan! Saya mula mencari alternatif lain seprti berurut tetapi kesannya masih sama. Akhirnya, saya sedar semua yang terjadi berpunca dari hormon yang tidak stabil dalam badan dan saya nekad untuk detoks badan saya.

MULA MENCARI ALTERNATIF

Memandangkan saya merupakan seorang ahli Shaklee yang sah, saya faham setiap fungsi produk dan kebaikannya. Saya mula minum Vivix dan makan Alfafa untuk detoks badan saya memandangkan kedua-dua produk ini ialah agen detoks terbaik. Kemudian, saya teruskan dengan GLA Complex untuk stabilkan kembali hormon dalam badan. Saya juga mengamalkan BComplex, Omega Guard dan Ostemetrix setiap hari untuk bantu mengurangkan sengal-sengal badan dan sakit lutut yang saya alami.


KONSISTEN KUNCI KEBERKESANAN

Setelah dua bulan konsisten mengamalkan supplemen Shaklee ini, alhamdulillah badan saya kembali cergas. Saya tidak lagi mengalami sakit lutut dan paling menggembirakan haid saya kembali normal. Saya tahu setiap perancang keluarga mempunyai kesan sampingan berbeza bergantung pada tahap keupayaan badan seseorang. Saya sangat bersyukur kerana telah berjumpa penyelesaian kepada masalah yang saya hadapi dengan izin Allah jua. Alhamdulillah, terima kasih Shaklee.

*****
Begitulah kisah puan Siti yang telah berjaya menyelesaikan masalah kesan sampingan daripada suntikan DEPO dengan ikhtiar Shaklee.

Jika hampa diluar sana juga mempunyai masalah yang sama dan ingin mencuba dan ikhtiar bersama Shaklee, Che Yan sudi berkongsi cara pengambilan suplemen shaklee yang betul agar mendapat kesan yang optimum.

Kalau hampa nak jimat sambil guna produk semulajadi dan berkualiti hampa boleh join ahli shaklee. Ala tak sampai rm100 pun.

Tak tau macam mana nak jadi ahli?
Bleh rojer Che Yan di :

Blog :
vitaminDhatiku.blogspot.com

FB :

FB page kawasan :

FB page semalaysia :

Whatapp :

Isnin, 8 Oktober 2018

13 TANDA-TANDA KEKURANGAN VITAMIN C

Apa tanda kurang vitamin C?

Oleh kerana kita bukan kelinci a.k.a arnab maka kita tak nak berlagak macam arnablah ken. Tak boleh sombong untuk amik makanan yang ada unsur vitamin C.

Arnab tak pa badan dia bulih produce vitamin C sendiri. Kita ni orang. Sebab tu kita tengok dia comey ja. Gigi dia pun steady ja gigit carrot kennnn.

Kita????

Mau ka tak mau musti amik vitamin C. Pasai pa? Kan dah makan buah apa semua dah, kna amik jugak ka vitamin C.

Okey la ni Che Yan pun nak tanya jugak. Hampa kompom ka dengan makan buah-buahan yang ada unsur vitamin C saja dah mencukupi. Tu blom masuk yang GMO, buah peram, pestisid.  Hakikatnya memang itu yang ada dan susah nak memilih sangat kan.

So, kita amik la vitamin C dalam bentuk suplemen untuk tampung mana yang lompang nak elak masalah dalam gambau ni.


Bagi Che Yan the best amik yang ada teknologi Sustain release cam Shaklee punya coz tidak la jadi pembaziran. Setiap jam vitamin C dari Shaklee akan melepaskan vitamin C untuk kegunaan tubuh. Maksudnya secara berkala la.

Dan lagi best sumber vitamin C Shaklee bukan bersifat asid so tak hado masalah buat yang gastrik sekalipun.

Vitamin C ni bersifat larut air so kalau ribu Mg pun masuk dalam badan dia akan keluarkan yang berlebihan melalui urin a.k.a kencing.

Maka adalah suatu pembaziran yang maha dasyat kalau hampa makan vitamin C yang beso mg nya tapi tak dak  teknologi Sustain release macam #shaklee punya coz memang nothing la kan ribu-ribu Mg dilepaskan sekaligus then jadi air kencing saja. Kalau ada teknologi Sustain release vitamin C akan di lepaskan secara berkala, baru owshemmm.

Che Yan dah buat pilihan bijak dengan memilih vitamin C yang ada Sustain release dari #shaklee


Hampa nak jadi bijak macam Che Yan ?
Jangan lupa contact Che Yan



Blog :
vitaminDhatiku.blogspot.com

FB :

FB page kawasan :

FB page semalaysia :

Whatapp :

Ahad, 7 Oktober 2018

VITAMIN C SHAKLEE

Suami Che Yan selalu cakap Che Yan mamalia sejati sebab sumtime tak tau Che Yan sihat ke demam coz badan Che Yan owez warm.

N spesis mamalia sejati tu turun kat anak sulung. Badan dia pun cemtu jugak. Tapi si sulung tu lagi dasat tengok nampak kering je tapi kalau tidur tak berkipas or pendingin hawa peluh macam apa ntah.

Walaupun kami digelar mamalia sejati tapi kami tak leh produce vitamin C sendiri makanya hari-hari pun amik vitamin C

Hampa ada ka sepupu dengan mana-mana mamalia dalam gambaq. Kompom tak la kannn. Depa hewan kita manusia. Hakikatnya manusia memang tak boleh nak produce vitamin C sendiri



Nak vitamin C cari Che Yan
013-9117607

***Vitamin C sebenar selalunya masam. Kalau manis tapi di label no sugar added sebenarnya dia tak tipu memang tak boh gula tapi biasanya ada pemanis sintetik such aspartame. Sintetik is not suit for ur body for long term hokeyyyy

Ni the best setakat ni



Blog :
vitaminDhatiku.blogspot.com

FB :

FB page kawasan :

FB page semalaysia :

Whatapp :