Khamis, 6 April 2017

NYANYUK : MENGAPA TERJADI?

HAMPA TAU DAK???

ari ni che yan baca pasal alzheimer (nyanyuk). actually nyanyuk ni selalu jadi kat orang yang berusia 65 ke atas tapi kan....ingat seme ni terjadi bukan dengan tetiba je tau...seme berkaitan dengan sel otak kita.

orang nyanyuk nih didapati mempunyai plak beta-amyloid di dalam otak mereka. apa yang che yan faham plak beta amyloid ni fragmen protien yang dok bertepek n mengeras kat otak. analogi mudah untuk kita2 yang tak blajo mendalam berkaitan biologi ni kita bleh ibaratkan gigi kita yang penuh ngn plak tuh lelama bukan stakat rosak n most worst rongak kihkihkih....

cer tengok gambar yang che yan tunjuk tu....otak kita akan berfungsi dengan baik bila sel2 berhubung tapi cer tengok otak orang nyanyuk ada plak beta amyloid....so klau lelame si beta amyloid (perghh nama doh gaye retis fofuler tapi xhado guno) semakin banyak....sel otak xberhubung n seterusnya menyebabkan otak makin kecik dan kehilangan fungsi maka kenyanyukanlah kita nih....


hukhuk....xmo la nyanyuk kalu buleh tu...sebab che yan pernah jaga nenek yang nyanyuk....sian dia...n oso kesian hok tukang jaga jugak...ragam dia tahap fuiyoooo.so perlu la pencegahan awal...ikhtiar la kan...

Kajian menunjukkan resveratrol membantu membuang plak beta amyloid di dalam otak dan mencegahnya drp terbentuk. so...mudahnya dapatkan resveratrol nih ialah dengan pegambilan VIVIX yg mengandungi resveratrol. che yan memang sarankan VIVIX untuk kita HADIAHkan  VIVIX untuk ayah ibu kita. Memang berbaloi sangat bagi makanan premium ni kat ayah ibu kita utk tingkatkan tahap kesihatan warga emas (ibu bapa) agar mereka dapat menikmati hidup yg lebih baik, terutama untuk beribadah dan bersosial.


JOM VIVIX....
dapatkan satu cam mahal
dapatkan dua cam murah
dapatkan enam murah berganda....

bagaimana nak dapatkan??
hubungi che yan saja... 0139117607

#tsunamishaklee


5 ulasan:

  1. harap harap dihindari dari Nyanyuk, ish ish ish,

    kena minum vivix banyak nih...

    BalasPadam
  2. Pernah juga kawan cerita uang bapanya ada alzheimer..maknya meninggal, tapi ayahnya masih x sedar yang dia dah kehilangan isteri..

    BalasPadam
  3. kesiannya....semoga kita d jauhkan...

    BalasPadam
  4. kesiannya....semoga kita d jauhkan...

    BalasPadam